Tiket dana (četvrtak, 14.07.2022)

Tiket dana

Večeras se igraju revanš utakmice prvog kola kvalifikacija za Ligu konferencija. Biće to svojevrsno čistilište za one slabije timove i već od narednog četvrtka možemo očekivati ozbiljnije duele. Predložene kvote iz tiketa mogle bi biti promenjene.

Petrokub – Florijana – 1x,0-2 @ 1.84 u Meridianbet

Posle 0:0 iz prvog meča odigranog na Malti jasno je da su Moldavci favoriti pred svojim navijačima. Istina, utakmicu ne igraju na svom stadionu u Hinčeštiju, nego u Kišinjevu, što bi moglo da predstavlja problem. Petrokub je prošle sezone odigrao sjajno u prvenstvu, na kraju su bili drugi iza prejakog Šerifa, ali su još jednom izborili nastup u Evropi. Ovaj klub nema iza sebe bogatu istoriju, od negavno su prvoligaši, a jedini veći uspeh im je osvajanje domaćeg kupa. Prvu evropsku pobedu upisali su prošlog leta protiv makedonskog Sileksa, koga su eliminisali i onda se susreli sa turskim Sivasporom i tu završili kvalifikacije za Ligu konferencija. U timu su uglavnom domaći igrači uz neke Ukrajince. Florijana je vicešampion Malte, zasotali su tri boda iz Hibernijansa prošle sezone, a u prvom meču, i pored terenske inicijative i preko dvadeset udaraca ka golu Moldavaca, nisu uspeli da steknu prednost. Očekujte mali broj golova i sada, a uz 0-2 dodajemo i duplu šansu na domaćina. Za 1x,0-2 kvota iznosi 1.84 u kladionici Meridianbet.

Diferdanž – Olimpija – 0-2 @ 1.79 u Meridianbet

Jedno od iznenađenja u prvim utakmicama Lige konferencija dogodilo se u Ljubljani. Domaća Olimpija nije uspela da pobedi predstavnika Luksemburga, tim Diferdanža, pa sada u revanšu mora da ide na trijumf u gostiima. Nije Diferdanž naivan rival, oni su vicešampioni Luksemburga, a u ovoj zemlji se igra sve bolji fudbal, što potvrđuje i njihov nacionalni tim. Ipak, u Stožicama su ”Zmajčeki” bili bolji, pokazuje to i statistika, ali ih je presekao rano primljeni gol, tačnije autogol Krefla već u 10. minutu. Do kraja su Ljubljančani uspeli samo da porvanaju, pa im sada predstoji teži deo posla. Domaćin ima čvrstu odbranu, ali je problem činjenica da će morati da postigne barem gol, ako želi u dalje kvalifikacije. Gol u gostima ne predstavlja prednost, pa i da bude 0:0 moraće se odigrati dodatnih 30 minuta. Olimpija preživljava krizu posle odlaska Roberta Prosinečkog sa klupe, a slovenačko prvenstvo kreće već za vikend. Mnogo toga zavisiće i od učinka u ovim kvalifikacijama, a ispadanje od Luksemburžana bilo bi težak udarac. Naš predlog je mali broj golova, a za 0-2 koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 1.79.

Kliftonvil – DAC Streda – 2,2+ @ 2.70 u Meridianbet

Severni Irci su doneli sjajan rezultat iz Slovačke, a on bi izgleda još bolje da se računa gol u gostima. Naime, u tom slučaju bi im bila dovoljna obeda od 1:0 na domaćem terenu da izbace tim sa mnogo većim rejtingom. Nije ni Dunajska Streda neki evropski velikan, ali smo i u prošlogodišnjim okršajima sa Partizanom videli da se radi o ozbiljnom klubu sa mnogo internacionalaca. Prvenstvo Severne Irske je jedno os slabijih u Evropi i svakako se ne može meriti sa slovačkim, mada ni timovi iz ove zemlje odavno nemaju neki veći uspeh. DAC Streda je bila mnogo bolja u prvom meču, ali je uspela da stekne samo gol prednosti, pa će morati maksimalno ozbiljno da odigra u revanšu u Belfastu. Domaćin će imati podršku navijača, malo im treba da odu u drugu rundu, ali smatramo da nemaju kvalitet da izbace Slovake. S druge strane Dunajska Streda je bila tek četvrta u prošloj sezoni, a za njih je dobra vest da nova startuje već za vikend, pa su sigurno u boljoj takmičarskoj formi od svog rivala. Naš predlog je dvojka uz bar dva gola gostiju, a za kombinaciju 2,2+ u kladionici Meridianbet kvota je 2.70.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici Meridianbet iznosi 8.89.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.