Tip dana: Dečić – Dinamo Minsk: U Tuzima tuga za beloruskog velikana!

U četvrtak su na programu revanš mečevi prvog kola Lige konferencija, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Dečića i Dinamo Minska.
Susret između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Dečić: Može li crnogorski predstavnik do plasmana u narednu fazu?

Fudbaleri Dečiča su prošlu sezonu završili na trećem mestu na tabeli uz čak jedanaest bodova manjka u odnosu na drugoplasiranu Budućnost i čak 19 bodova manjka u odnosu na prvoplasiranu Sutjesku koja je na kraju i došla potpuno zasluženo do titule šampiona Crne Gore.
Ipak, primarni cilj ove simpatične ekipe je ispunjen a to je svakako plasman u kvalifikacije za treće po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje.
Treba podsetiti i da je crnogorski tim dva puta zaredom bio u finalu Kupa, ali nažalost nijednom nije došao do trofeja, a u poslednjem finalnom okršaju je ovaj tim poražen od Budućnosti sa 1:0.
Žreb za Ligu konferencija je izabranicima Vladimira Jankovića doneo dvomeč sa Dinamom iz Minska, koji je makar na papiru favorit, međutim, trećeplasirani tim iz prošle sezone crnogorskog prvenstva je odigrao sjajno u prvom susretu koji je završen rezultatom 1:1.
Naime, Dečić je protiv Dinama poveo u 26. minutu, a strelac je bio Stefan Denković. U tom momentu, Dečić se opredelio za nešto defanzivniji pristup kako bi uspeo da prvo poluvreme reši u svoju korist, ali je Dinamo, preko Sergeja Kisijaka u 33. minutu stigao do izjednačenja.
U nastavku meča, vodila se velika borba na sredini terena. Obe ekipe su više vodile računa o svom golu, bilo je nekoliko poluprilika, ali su mreže na kraju ostale netaknute, što je po svemu sudeći ishod koji može da zadovolji izabranike Vladimira Jankovića.
Inače, pobednik dvomeča između Dečića i Dinama iz Minska, u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija, igraće protiv Hapoel Ber Šave iz Izraela, i sigurno je da bez obzira ko dođe do plasmana u narednu fazu neće biti favorit protiv izraelskog predstavnika.

Dinamo Minsk: Bleda partija u prvom meču!

Dinamo iz Minska je sedmostruki šampion Belorusije, i ako stvari posmatramo samo na taj način logično je da je ovaj tim favorit u duelu sa crnogorskim predstavnikom koji nema previše iskustva kada su u pitanju evropska takmičenja.
Međutim, ne treba zaboraviti podatak da je Dinamo do svoje poslednje titule šampiona Belorusije došao još 2004. godine kada je sezonu završio sa pet bodova viška u odnosu na najtrofejniji tim ove zemlje BATE Borisov.
Prošlu sezonu je ekipa iz Minska završila na trećem mestu na tabeli popularne “Višaje” što je ovom timu donelo plasman u kvalifikacije za Ligu konferencija.
Odmah po žrebu, uprava Dinama nije krila zadovoljstvo, međutim kao što smo već napomenuli, beloruski predstavnik se u prvom susretu nije naigrao protiv Dečića, i sigurno je da će ova ekipa u Crnoj Gori morati da krene na sve ili ništa, kako bi došla do već viđenog plasmana u drugo kolo kvalifikacija za treće po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje.
Ono što je olakšavajuća okolnost je da od prošle sezone i zvanično ne važi pravilo gola u gostima, pa će beloruskom timu biti dovoljna bilo kakva pobeda na vrućem gostovanju, što po svemu sudeći neće biti nimalo lak zadatak.
Za kraj, ovogodišnje izdanje “Višaje” je uveliko u toku, a u ovom trenutku se trećeplasirani tim iz prošle sezone nalazi na četvrtom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i trećeplasirani Islač, a zanimljivo je da je upravo ova ekipa u prošlom kolu načinila veliko iznenađenje i slavila u gostima kod favorizovanog Dinama sa 1:2.
U svakom slučaju, u ovom trenutku Dinamo Minsk ima samo četiri boda manjka u odnosu na vodeći BATE Borisov, pa je svakako još uvek sve otvoreno.

Naš predlog

Ne treba očekivati previše golova, ali mišljenja smo da će ih ipak biti makar dva, ali i ne više od tri, zbog čega vam savetujemo da probate sa sjajnom igrom 2-3 gola za koju je kladionica Meridianbet pripremila odličnu kvotu 1.86.

Kada se sve sabere i oduzme, utisak je da je beloruski predstavnik ipak blagi favorit na ovom meču, međutim, Dečić je i te kako pokazao u prvom susretu da može da se nosi sa Dinamom, pa vam toplo preporučujemo da probate sa duplom šansom 1X za koju je kladionica Meridianbet prirpemila kvotu 1.65.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.