Tip dana: Radnički Niš – Partizan: Desant na “Valjak” na Južnoj pruzi!

U petak je veoma interesantna ponuda za klađenje pošto je na programu nekoliko izuzetno zanimljivih susreta, a za vas smo ovog puta analizirali derbi meč drugog kola srpskog šampionata u kom će Radnički iz Niša na svom terenu ugostiti Partizan.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova.

Radnički Niš: Težak raspored na startu prvenstva!

Radnički iz Niša je prošle sezone igrao zaista dobar fudbal, a to je na kraju rezultiralo osvajanjem četvrtog mesta na tabeli što je ekipi sa “Čaira” donelo plasman u kvalifikacije za Ligu konferencija.
Ako se prisetimo poslednjeg kola prošlog šampionata, slobodno možemo konstavati da su Nišlije imale baš dosta sreće, s obzirom da su “Meraklije” očekivano poražene na gostovanju kod Partizana (2:0), a na njihovu veliku sreću to nisu uspeli da iskoriste Voždovac i TSC koji su poraženi u poslednjem kolu.
Radnički ima sasvim sigurno iste ambicije i ove sezone, a ono što uskoro očekuje tim sa “Čaira” jeste početak kvalifikacija za treće po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje, pošto će ova ekipa u četvrtak gostovati kod malteške Gzire i utisak je da je četvrtoplasirani tim iz prošlog šampionata ipak favorit u tom dvomeču.
Naravno, treba podsetiti da je odmah nakon završetka prvenstva Radnički pretrpeo ogromne promene. Naime, Radoslav Batak je napustio klub a na njegovo mesto je mimo svih očekivanja postavljen bivši selektor mlade reprezentacije Srbije, Tomislav Sivić, koji se ruku na srce nakon odlaska sa klupe “Orlića” nije preterano proslavio u trenerskim angažmanima.
U prvom kolu novog šampionata “Meraklije” su doživeli težak poraz na gostovanju kod aktuelnog šampiona, a taj duel na stadionu “Rajko Mitić” crveno-beli su rešili u svoju korist sa 4:0.
Izabranici Dejana Stankovića su rano došli do vođstva golom Kataija iz penala, a pravo je čudo kako nakon toga Nišlije nisu uspele da postignu makar jedan gol, pošto je bilo nekoliko stopostotnih šansi.
Nažalost, Zvezda je to umela da kazni i preko Kangve i Pavkova dođe do tri gola prednosti već na poluvremenu, kada je pitanje pobednika bilo i rešeno.
U prvom minutu nastavka aktuelni šampion je preko Bukarija povisiona 4:0, što se zanimljivo ispostavilo i konačnim rezultatom.
Iako su izabranici Tomislava Sivića pretrpeli težak poraz na ovom gostovanju, mora se priznati da tim sa “Čaira” nimalo nije razočarao, ali je nedostajala bolja realizacija.
Žreb za start prvenstva je bio nemilosrdan prema Nišlijama, pošto će posle duela sa Crvenom zvezdom, ovog puta snage odmeriti sa Partizanom, u meču u kom opet nisu favoriti, ali je sigurno da će Radnički skupo prodati kožu na ovom susretu.

Partizan: Sjajna partija crno-belih na premijeri!

Iza Partizana je još jedna neuspešna sezona pošto ova ekipa ponovo nije uspela da dođe do šampionske titule, iako je imala finu prednost pred početak prolećnog dela šampionata.
Ipak, na kraju su crveno-beli nakon sjajnih partija u drugom delu šampionata došli do pete uzastopne titule, a Partizan je poražen i u finalu Kupa, nakon čega je klub napustio Aleksandar Stanojević.
Na njegovo mesto je postavljen Ilija Stolica, i ako se po jutru dan poznaje mogao bi ovo da bude izuzetno dobar potez uprave vicešampiona Srbije.
Naime, u prvom kolu novog šampionata, Partizan je odigrao jednu od svojih najbojih partija u poslednjih nekoliko godina i bez većih problema slavio na nimalo prijatnom gostovanju kod Javora, a taj duel je završen rezultatom 0:4.
Prštalo je na sve strane u prvih 20 minuta. Već posle 15 minuta gosti su mogli da vode 2:0, a Javor je imao najbolju priliku imao u 18. minutu preko Gojkovića.
Igrao se 21. minut kada je Petković primio loptu sa 25 metara od gola domaćih, povukao par koraka i lansirao raketu u suprotni ugao. Osamnaestogodišnjak je debitanskim golom samo najavio tešku noć za Javor.
Na dva nula za crno-bele fenomenalnim pogotkom povisio je Bibras Natho koji od ove sezone nosi Partizanovu “desetku”.
Izraelac je u šesnaestercu rivala prvo sačuvao loptu, došao do prostora i pozicije za udarac, a potom preciznim i jakim udarcem poslao loptu u gol Javora.
Do kraja meča viđena su još dva gola, oba u mreži domaćina. Odličnu akciju Partizana po desnoj strani u 77. minutu krunisao je Baždar. Svoj prvi gol u karijeri za crno-bele, Baždar je postigao nakon odličnog prodora i asistencije Filipovića.
Konačan rezultat postavio je Rikardo u poslednjim sekundama meča. Napadač sa Zelenortskih ostrva prvo je izborio jedanaesterac, koji je potom precizno izveo za konačnih 0:4.
Ilija Stolica je bio prezadovoljan nakon premijernog meča u sezoni, ali je sigurno da aktuelnog vicešampiona Srbije daleko teži posao očekuje večeras protiv Radničkog koji je ruku na srce u prvom kolu doživeo debakl na gostovanju kod Crvene zvezde kada je bilo 4:0.

Naš predlog

Partizan je u prethodnih nekoliko sezona umeo da se oklizne na ovom gostovanju ali smatramo da to ovog puta neće biti slučaj zbog čega vam savetujemo da probate sa prelazom 2-2 za koji je kladionica Meridianbet pripremila dosta dobru kvotu 1.68.

Deluje da bi duel između ove dve ekipe u Nišu mogao da protekne i u znaku velikog broja golova zbog čega vam predlažemo da odigrate igru 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.67.

Utisak je da je najveća sigurica kada je susret između Radničkog i Partizana u pitanju ta da će gosti iz Beograda postići makar dva gola na ovom gostovanju, pa vam savetujemo da odigrate igru G2+ za koju je Meridianbet odredio koeficijent 1.38.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.