Tiket dana (petak, 15.07.2022)

Tiket dana

Danas slobodno možemo reći da počenje nova fudbalska sezona. Istina, na one najjače lige ćemo pričekati još malo, ali će ponuda već od ovog vikenda biti mnogo bolja. Kreće nekoliko liga koje zaslužuju punu pažnju, poput Danske, Ruske, Švajcarske, Poljske, Cvajte i skoro svih regionalnih. Kvote u tiketu bile su aktuelne u trenutku pisanja teksta.

Mitjiland – Randers – 1,2+ @ 1.90 u MaxBet

Ekipa iz Herninga je drugu uzastopnu sezonu ostala bez šampionskog naslova, ali zahvaljujući dobrom rankingu koji ima Danska na UEFA listi, imaće priliku da se bore za Ligu šampiona. Njih već kroz nekoliko dana očekuje prvi evropski izazov, igraće protiv kiparskog AEL-a, a pobednik tog dvočema plasiraće se u narednu fazu kvalifikacija za elitno takmičenje, dok će poraženi morati da se preseli u kvalifikacije za Ligu Evrope. Sigurno da je Mitjilandu duel sa Kipranima važan, ali im je bitan i start novog prvenstva. Šampionska titula je prioritet, nju je prošle sezone osvojio FC Kopenhagen, a Mitjilandu je pripao Kup. Njihov prvi rival, ekipa Randersa, nije uspeo da ponovi uspeh od pre dve sezone kada su se izborili za Evropu i onda imali sasvim zadovoljavajući nastup prošle godine. Prvenstvo su završili na šestom mestu, pa je jedini cilj koji su ostvarili taj plasman u Plej-of šampionata. Prošle sezone Mitjiland je pobedio Randers sva četiri puta u ligi, pa verujemo da će i sada. Uz jedinicu dodajemo i dva gola domaćina. Za kombinaciju 1,2+ u kladionici MaxBet koeficijent iznosi 1.90.

Rakov – Varta – 1,2+ @ 1.83 u MaxBet

Dve poslednje sezone Rakov je osvajao drugo mesto. Oba puta bili su nadomak prve šampionske titule, ali su, kao po pravili popuštali u finišu. Šampion je Leh, ali se on nije proslavio u prethodnih deset dana, prvo je ispao u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona od Karabaga, izgubivši u Azerbejdžanu sa čak 5:1, a između ta dva meča sa Karabagom izgubili su i Super kup Poljske u kome ih je dobio upravo Rakov, akguelni osvajač kupa. Tim iz Čestohove u novo prvenstvo ulazi duelom sa Vartom, a već kroz nekoliko dana startuju u kvalifikacijama za Ligu konferencija i to protiv kazahstanske Astane. Ekipa Varte je iz Poznanja, treću godinu su u eliti, a prethodnu sezonu su završili na 11. mestu. U međusobnim duelima Rakov je znatno bolji od Varte, ne samo da je dobio sva četiri meča sa ovim rivalom u Ekstraklasi, već još Varta nije uspela da zatrese mrežu Rakova. Očekujemo da tim iz Čestahove i sada bude bolji, mada treba obratiti pažnju na činjenicu da igraju evropski meč u četvrtak. Ipak, ima vremena do tada, pa će im biti važno da ostave dobar utisak i obezbede podrđku navijača i za duel sa Astanom. Uz jedinicu didajemo i dva gola domaćina, a za ovaj tip koeficijent u kladionici MaxBet iznosi 1.83.

Koper – Tabor – 1,0-3 @ 2.15 u MaxBet

Počenje nova sezona i u Sloveniji a titulu brani ekipa Maribora. ”Ljubičasti” su već krenuli sa utakmicama, a sada je red na vicešampiona, ekipu Kopra. Mogao je Kopar lako da osvoji naslov prvaka, prvi put u svojoj istoriji, ali je u dva poslednja kola osvojio samo bod i tako na kraju zaostao za Mariborom tri poena. Da nisu izgubili od Radomlja na svom terenu u pretposlednjem kolu, najverovatnije bi sada oni bili predstavnici ”Dežele” u Ligi šampiona. I drugo mesto je lep uspeh za Kopar, a da se radi o ozbiljnom timu videli smo u pripremnom duelu protiv šampiona Srbije Crvene zvezde. Kopar je dobio taj meč, što nam govori da i u novu sezonu ulaze sa najvišim mogućim ambicijama. Ekipa Tabora iz sežane je nekako ostala prvoligaš, svoj status su potvrdili tek u baražu sa drugoplasiranim timom iz druge lige, ali su u tom dvomeču bili baš ubedljivi protiv Triglava dobivši ga sa 3:1 i 5:2. Prvi cilj ovog kluba je opstanak, ali ne posle baraža, pa se može reći da sa skromnim nadama kreću us ezonu. Očekujemo pobedu Kopra, ali ne i goleadu. Prošle sezone, u duelima ove dve ekipe, tri puta je slavio Kopar sa 1:0, a jednom je bilo 1:1. Naš predlog je 1,0-3 gola sa kvotom 2.15 u kladionici MaxBet.

Ukupna kvota na tiketu za petak u kladionici MaxBet iznosi 7.47.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.