Tiket dana (sreda, 20.07.2022)

Tiket dana

Večeras su na programu preostale utakmice drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a biće i mečeva kvalifikacija za Ligu konferencija. Kvote iz tiketa su podložne promenama.

Helsinki – Plzenj – 2 @ 2.00 u Mozzartbet

Finski prvak ima već dosta problema u domaćem prvenstvu i nće mu biti lako da odbrani titulu od naleta odličnog KuPS-a. U kvalifikacijama za Ligu šampiona već su prošli jednu prepreku, u prvom kolu su bili uspešniji od letonskog Rigasa, ali su i tu prošli trnjem posutu stazu. Nakon minimalnog trijumfa u Helsinkiju u Rigi su izgubili 2:1, pa su do plasmana u narednu rundu došli tek boljim izvođenjem penala. U domaćoj ligi su imali niz od četiri vezane utakmice bez pobede, a prekinuli su ga tek u nedelju trijumfom nad VPS-om na svom terenu. Viktorija se sad uključuje u kvalifikacije, a kada su prethodni put bili šampioni Češke, ta zemlja je davala direktnog učesnika elitnog takmičenja. U međuvremenu je češkim fudbalom vladala Slavija, ali je Plzenj uspeo u prethodnoj sezoni da bude ispred oba praška kluba. Liga Češke još ne kreće, početak je zakazan tek za 30. jul, ali je Viktorija iskoristila pripremni period maksimalno i odigrala veliki broj mečeva protiv respektabilnih rivala. Ne bi smeli da imaju problema da eliminišu Fince, čak mislimo da će slaviti već u prestonici ”zemlje 1000 jezera”. Za dvojku je kvota 2.00 u kladionici Mozzartbet.

Ferencvaroš – Slovan – 1,2+ @ 1.90 u Mozzartbet

Veliki je ovo ulog za oba tima. I prvak Mađarske i šampion Slovačke sanjaju o najjačem takmičenju na Starom kontinentu, od koga bi mogli mirno da žive u narednom periodu. Poslednjih godina i jedni i drugi su dominantni u svojim zemljama, skoro da nemaju pravog konkurenta, ali je Ferencvaroš uspešniji u Evropi. Tim iz Budimpešte je uspeo da se dva puta domogne grupne faze Lige šampiona, i to prolazeći jako teške protivnike u kvalifikacijama. Pokazali su se kao majstori za eliminacionu fazu, dok kasnije u grupi nisu bivali tako uspešni. U prvom kolu ”Fradi” je izbacio kazahstanski Tobol. Nakon mirnih 0:0 u Kazahstanu ubedljivo su slavili u Budimpešti sa 5:1 i nagovestili još jedno uspešno evropsko puteseštvije. Slovan je mnogo teže stigao do druge runde. Slovački šampion je igrao protiv gruzijskog Dinama iz Batumija, a na svom terenu nije uspeo da ostvari prednost u prvom meču, tada je susret završen bez golova. Pogodaka nije bilo ni u Batumiju u regularnih 90 minuta, a onda je domaćin poveo. Slovan se izvukao sa dva gola u samo finišu produžetaka, a pobedonosni je Vajs postigao u bukvalno poslednjim sekundama sudijske nadoknade, sprečivši tako izvođenje penala. Loše je Slovan startovao u novoj sezoni na domaćem planu, poraženi su u prvom kolu od Podbrezove 2:1. Sve govori da su Mađari favoriti, a uz jedinicu očekujemo i bar dve lopte u mreži Slovana. Za 1,2+ koeficijent je 1.90 u kladionici Mozzartbet.

Maribor – Šerif – x2,0-2 @ 1.77 u Mozzartbet

Uvertira ”ljubičastih” za ovaj, verovatno najvažniji meč u sezoni, nikako nije bila dobra. U prvom kolu novog prvenstva šampion Slovenije se, malo je reći, obrukao. U ”Ljudskom vrtu” ih je deklasirao tim Radomlja, bilo je čak 3:0 za goste. Ipak, jasno je da je Mariborčanima u glavi bio ovaj meč sa Šerifom koji im može doneti igranje u Evropi makar do Nove godine. Maribor je imao teškog rivala i u prvoj rundi, posle 0:0 u Sloveniji slavili su sa 2:0 u Soligorsku protiv prvaka Belorusije Šahtjora, i izborili se za dvomeč sa najvećih iznenađenjem prethodnog ciklusa Lige šampiona. Šerif je u kvalifikacijama prošlog leta izbacio Crvenu zvezdu i zagrebački Dinamo i našao se u grupi sa Realom, Šahtjorom iz Donjecka i Interom. U takvoj ”grupi smrti” uspeli su da osvoje sedam bodova, a trijumf nad Realom u Madridu još se prepričava. Nije moldavski prvak uspeo da zadrži sve fudbalere iz prethodne sezone, ali je to bilo i očekivano. I sada su na startu kvalifikacija za rivala imali tim iz regiona, šampiona Bosne i Hercegovine, ekipu Zrinjskog, izbacili su zahvaljujui samo jednom golu, i to autogolu defanzivca tima iz Mostara u revanšu u Tiraspolju. Opet igraju sa jednom ekipom iz bivše Jugoslavije, sada onom najsevernijom, i ako je suditi po tome, mogla bi se ponoviti prethodna sezona. Za ovaj meč u Mariboru predlažemo duplu šansu na goste i gotovo izvesni mali broj golova. Za x2,0-2 kvota iznosi 1.77 u kladionici Mozzartbet.

Ukupna kvota na tiketu za sredu u kladionici Mozzartbet iznosi 6.73.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.