Tip dana: BATE Borisov – Konjaspor: BATE više nije ”bata” ni u Belorusiji, a kamoli u Evropi!

U četvrtak nas očekuje pregršt mečeva u okviru kvalifikacija za Ligu konferencija, a za vas smo ovog puta analizirali duel između BATE Borisova i Konjaspora.
Susret između beloruskog i turskog predstavnika je zakazan za 21 čas.

BATE Borisov: Može li klub iz Borisova do grupne faze?

Poznato je da je BATE Borisov najtrofejniji beloruski tim pošto je ova ekipa do sada čak petnaest puta osvajala titulu prvaka ove zemlje.
Međutim, isto tako treba napomenuti podatak da je ova ekipa do poslednjeg naslova prvaka došla još 2018. godine.
U prethodne tri sezone najtrofejniji beloruski klub je šampionat završavao na drugom mestu, a u prošlom izdanju popularne “Višaje”, tim iz Borisova je na kraju imao čak deset bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Šahtjor iz Soligorska.
Ipak, ta druga pozicija BATE-u je donela i plasman u kvalifikacije za Ligu konferencije, gde će ovaj tim odmeriti snage sa Konjasporom, iza kog je zaista fantastična sezona u turskom šampionatu.
Ono što bi kako sada stvari stoje mogla da bude i jedina prednost beloruskog predstavnika u odnosu na Konjaspor, je što “Višaja” uveliko traje, pa je do sada odigrano čak petnaest kola u novom šampionatu.
Podatak koji bi svakako mogao da obraduje sva navijače BATE-a je što se njihov omiljeni tim trenutno nalazi na prvom mestu na tabeli uz samo bod viška u odnosu na drugoplasirani Islač, međutim, stvar koju nikako ne treba zaboraviti je da aktuelni šampion Soligorsk koji trenutno ima pet bodova manjka u odnosu na lidera na tabeli, ima i dva meča manje.
Nažalost, u poslednje vreme izabranici Aleksandra Mihailova imaju dosta problema u najkvalitetnijem rangu beloruskog fudbala, pa je tako ovaj tim na tri poslednja meča bez trijumfa, a u prošlom kolu je tim iz Borisova ponovo šokirao sve svoje navijače s obzirom da je doživeo poraz na svom terenu od trinaestoplasiranog Arsenala, a taj duel je završen rezultatom 1:2.
Za kraj, BATE se u dosadašnjem toku šampionata nije proslavio na domaćem terenu, pošto je lider na tabeli na šest odigranih susreta doživeo dva poraza, jedan remi, ali i upisao tri trijumfa.

Konjaspor: Turski tim je makar na papiru veliki favorit!

Konjaspor ove sezone slavi stogodišnjicu postojanja, u kojoj će sasvim sigurno fudbaleri ovog tima dati sve od sebe da dođu do plasmana u grupnu fazu Lige konferencija.
Za one malo bolje poznavaoce fudbalskih prilika u Turskoj, sigurno se svi sećaju da je Konja već dva puta igrala u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja i to Liga Evrope u sezonama 2016/17 i 2017/18, ali u oba navrata ovaj klub nije uspeo da dođe do plasmana u nokaut fazu.
Najveći uspeh Konje je bez ikakve sumnje osvajanje turskog Kupa nakon trijumfa nad Bašakšehirom, a odmah nakon toga turska ekipa je došla i do trofeja u Superkupu nakon trijumfa nad Bešiktašom.
Nakon nekoliko sušnih godina, Konjaspor se prošle sezone vratio na velika vrata. Naime, ova simpatična ekipa je na kraju turske Superlige zauzela sjajno treće mesto na tabeli, što je između ostalog ovom timu i donelo plasman u kvalifikacije za Ligu konferencija.
Na kraju su izabranici Ilhana Paluta koji radi sjajan posao na klupi ovog tima imali tri boda viška od četvrtoplasiranog Bašakšehira, ali i pet bodova manjka u odnosu na drugoplasirani Fenerbače, a poznato je da to drugo mesto na kraju turske Superlige donosi plasman u kvalifikacijama za Ligu šampiona.
Utisak je da ta druga pozicija možda i ne bi izmakla fudbalerima Konjaspora, da Fenerbahče u drugom delu šampionata nije vezao čak četrnaest mečeva bez poraza i na kraju potpuno zasluženo stigao do druge pozicije.
Ono što je najbitnije pred početak kvalifikacija za treće po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje je da je Konja sačuvala okosnicu tima koji je prošle sezone igrao fantastično i deluje da je turski predstavnik veliki favorit protiv BATE Borisova.
Za kraj, Konjaspor je tokom leta odigrao pregršt pripremnih mečeva, a u poslednjoj proveri pred dvomeč sa beloruskim predstavnikom, izabranici Ilhana Paluta su poraženi od Bašakšehira pre nekoliko dana, a taj duel je završen rezultatom 1:0.

Naš predlog

Kao što smo već napomenuli u analizi, beloruski klub više ne predstavlja u Evropi ono što je nekada bio što bi i te kako mogla da iskoristi Konja zbog čega vam toplo preporučujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.54.

Nema nikakve sumnje i da nas očekuje jedan duel sa baš dosta golova, pa vam iz tog razloga hrabro preporučujemo da odigrate igru 3+ za koju je Meridianbet pripremio koeficijent 1.84.

Možda i najidealnija prognoza za ovaj meč između beloruskog i turskog predstavnika je ta da će Konjaspor postići dva ili više golova na ovom gostovanju, i zato vam savetujemo da odigrate igru G2+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.66.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.