Tiket dana (četvrtak, 21.07.2022)

Tiket dana

Širom Evrope danas se igraju utakmice kvalifikacija za Ligu konferencija. U pitanju su prvi mečevi drugog kola, a na programu je čak 47 mečeva. Predložene kvote su podložne izmenama.

Molde – Elfsborg – 1 @ 1.85 u Meridianbet

Utakmice između norveških i švedskih timova uvek su više od igre pošto je veliki rivalitet između ove dve skandinavske zemlje. Nedavno su se u Ligi nacija dva puta sastali nacionalni timovi ”Vikinga” i ”Tri krune”, a uspešniji su bili norveški reprezentativci. U drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija Molde dočekuje Elfsborg, a u grupi povlašćenjih ekipa bio je norveški vicešampion. Po je sasvim realno uzevši u obzir i trenutnu formu oba tima. Molde je na vrhu norveške elitne serije, dok je Elfsborg u sredini tabele u švedskoj ligi. Teško će ekipa iz Borosa ponovo u Evropu, dok je Molde, po svemu, prvi favorit da vrati titulu u svoje vitrine. Prvo kolo kvalifikacija su preskočili i Norvežani i Šveđani, pa su imali dosta vremena da prostudiraju jedni druge prateći izdanja svojih rivala u domaćem takmičenju. Tu je Molde u boljoj situaciji, nisu izgubili na poslednjih deset utakmica, a poslednji put su poraženi od Vikinga u Stavangeru još početkom maja. Efsborg je bez pobede na tri prethodna kola, imaju dva remija i nedeljni poraz od Hamarbija u Stokholmu. Naš predlog je jedinica, a za pobedu Moldea kvota je 1.85 u kladionici Meridianbet.

Sent Patrik – Mura – x2,0-2 @ 2.55 u Meridianbet

Zahvaljujući peharu koji su osvojili u Kupu Republiku Irske fudbaleri Sent Patrika preskočili su prvo kolo kvalifikacija i odmah uskočili u drugo. Za rivala su dobili prethodnog šampiona Slovenije, ekipu Mure iz Murske Sobote. Nije Mura uspela da ponovi prošlogodišnji uspeh kada su po prvi put postali prvaci u Sloveniji, ali su se još jednom izborili za nastup u Evropi. U prvom kolu Mura je eliminisala moldavski Sfintul, pobedivši ga oba puta sa 2:1. Nisu bili preterano ubedljivi, ali nisu ni morali mnogo da zapinju pošto su već u prvom meču slavili u Kišinjevu. Početak novog prvenstva nije bio uspešan po Muru, poraženi su u Stožicama od Olimpije sa 2:0, ali je možda i to što ih je čekao dalek put do Irske uticalo na slabo izdanje. Sent Patrik je u jeku sezone u svojoj zemlji, takoreći u punoj su takmičarskoj formi, a i popravili su formu u odnosu na početak sezone. Trenutno su četvrti na tabeli i boriće se da uhvate treću poziciju koja donosi plasman u evropske kvalifikacije za naredno leto. Mura se prethodne sezone zadržala u Evropi sve do Nove godine. Ispadali su u kvalifikacijama za Ligu šampiona od Ludogoreca, a u kvalifikacijama za Ligu Evrope od Šturma. Ipak, igrali su grupnu fazu Lige konferencija koju su okončali s jednom pobedom, ali protiv slavnog Totenhema. Ukupno su u prošloj sezoni odigrali čak 14 utakmica i stekli neprocenjivo iskustvo. Verujemo da će im to pomoći u Dablinu i da će ostati neporaženi na ovom gostovanju. Predlog je dupla šansa na goste uz mali broj golova. Za x2,0-2 kvota je 2.55 u kladionici Meridianbet.

Vikingur – TNS – 1,2+ @ 1.93 u Meridianbet

Prošle takmičerska sezone Vikingur je uspeo da postane prvak Islanda ostavivši Breidablik na samo bod zaostatka. Ove godine je Breidablik dosta odmakao i teško je očekivati da će propustiti šansu da se okite šampionskim lovorom, mada se na Ostrvu promenio sistem takmičenja, pa se neće igrati samo 22 kola, već još dodatnih deset u Plej-ofu i Plej-autu. Vikingur je u naletu, spustio je razliku na šest bodova, a u prošlom kolu je ubedljivo slavio na gostovanju kod Hafnarfjordura. Zbog slabor rankinga morali su da igraju pretkolo u Ligi šampiona, tamo su bili najbolji od četiri ekipe koje su se takmičile i izbori su plasman u prvo kolo kvalifikacija. Izgledalo je da nemaju nikakve pšanse protiv malema, pogotovo jer su Šveđani prošle sezone igrali grupnu fazu elitnog takmičenja. Međutim, Vikingur se baš pokazao, posle poraza od 3:2 u Malmeu uspeli su da odigraju 3:3 sa snažnim rivalom na svom terenu. Na kraju su ispali zbog jednog gola manje datog, ili jednog više primljenog, kako hoćete. TNS je bio slabiji od Linfilda, prvaka Severne Irske. Oba puta je domaći tim slavio 1:0, ali je ekipa iz Belfasta postigla pobedonosni gol u produžecima i prošla dalje. TNS se preselio u kvalifikacije za Ligu konferencija i smatramo da će teko proći u Rejkjaviku u prvom meču. Domaćin je u takmičarskoj formi i smatramo da će to iskoristiti, pa uz jedinicu dodajemo i dva gola Vikingura. Za kombinaciju 1,2+ koeficijent iznosi 1.93 u kladionici Meridianbet.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici Meridianbet iznosi 9.10.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.