Tip dana: Heken – Jurgorden: Ulog je prvo mesto na tabeli!

U nedelju je veoma dobra ponuda za klađenje, a ovaj dan nam donosi i pravu poslasticu za sve ljubitelje švedskog fudbala s obzirom da će prvoplasirani Heken na svom terenu ugostiti drugoplasirani Jurgorden.
Meč između ova dva tima je zakazan za 17 časova i 30 minuta.

Heken: Malo ko se nadao ovako dobrim partijama!

Fudbaleri Hekena pružaju fenomenalne partije ove sezone, što je svakako ogromno iznenađenje s obzirom da je ovaj tim prošli šampionat završio tek na dvanaestoj poziciji uz samo četiri boda viška u odnosu na ekipu koja je na kraju ispala iz lige.
Trenutno, Heken mimo svih očekivanja drži lidersku poziciju na tabeli uz samo bod viška u odnosu na drugoplasirani Jurgorden koji im između ostalog i dolazi u goste u ovom kolu, pa će ova dva tima u međusobnom okršaju odlučivati o novom lideru “Alsvenskana”.
Naravno, ne treba zaboraviti da Heken u ovom trenutku ima i meč manjka u odnosu na Jurgorden, pa možda ova ekipa sebi može da dozvoli i taj luksuz da ne ostvari trijumf na ovom meču, iako će fudbaleri domaće ekipe dati sve od sebe da dođu do nove pobede na svom stadionu.
Kada smo već kod toga, treba istaći da je lider na tabeli do sada odigrao šest susreta na svom stadionu i doživeo samo jedan poraz, jedan remi i čak četiri trijumfa.
U prošlom kolu je najprijatnije iznenađenje ovogodišnjeg odigralo jedan fenomenalan meč na gostovanju kod Sundsvala, a taj duel je završen sa više nego ubedljivih 1:5.
Pre toga je ova ekipa slavila na veoma teškom gostovanju kod Mjalbija kada je bilo 1:2, iako je domaći tim prvi došao do vođstva na tom susretu, ali je u drugom delu igre Heken pokazao zašto se nalazi tu gde se nalazi i treba istaći da je taj trijumf mogao da bude i ubedljiviji.
Što se tiče međusobnih susreta, Heken i Jurgorden su poslednji duel odigrali početkom decembra prošle godine kada je Jurgorden slavio na gostovanju sa 0:1.
Veoma zanimljiv podatak je da je Jurgorden na poslednjih sedam međusobnih mečeva ostvario čak šest trijumfa, uz jedan remi, a poslednju pobedu su fudbaleri Hekena ostvarili još 2018. godine kada je bilo više nego ubedljivih 5:0.

Jurgorden: Gosti su u fenomenalnoj formi!

Jurgorden je do sada čak dvanaest puta osvajao naslov prvaka Švedske, a poslednji put se to desilo 2019. godine.
Prošlu sezonu je ovaj tim završio na trećem mestu na tabeli uz samo dva boda manjka u odnosu na Malme, koji je na kraju došao do titule, ali prosto treba napomenuti da je Jurgorden praktično sam sebe ostavio bez naslova prvaka.
Naime, jedan od najtrofejnijih švedskih timova je u poslednja tri kola ostvario samo jedan trijumf, uz jedan poraz i jedan remi, i kako se kasnije ispostavilo, da je Jurgorden na samo jednom od ta dva susreta ostvario trijumf, došao bi do trinaeste šampionske titule.
Bilo kako bilo, svakako da su i ovog puta poznati primarni ciljevi ovog tima, a oni se naravno odnose isključivo na naslov prvaka i ako stvari posmatramo na taj način utisak je da svi navijači ove ekipe imaju pregršt razloga za zadovoljstvo.
Naime, Jurgorden se trenutno nalazi na drugom mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na prvoplasirani Heken, kod koga između ostalog šampion Švedske iz 2019. godine i gostuje u ovom kolu.
U poslednje vreme drugoplasirani tim na tabeli igra zaista fantastično a to nam najbolje govori podatak da je ova ekipa na pet poslednjih susreta ostvarila isto toliko trijumfa.
U prošlom kolu je Jurgorden odigrao još jedan fantastičan meč i na svom terenu bez većih problema savladao Vernamo, a taj duel je završen rezultatom 5:0.
Naravno, ne treba zaboraviti ni da se švedski tim takmiči u kvalifikacijama za Ligu konferencija gde je u četvrtak savladana Rijeka na gostovanju, a taj duel je završen rezultatom 1:2, što znači da Jurgorden ima velike šanse da dođe do plasmana u narednu fazu kvalifikacija i time se još više približi grupnoj fazi trećeg po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja.

Naš predlog

I jedni i drugi igraju zaista fantastično ove sezone, a kao što smo već napomenuli u analizi, Jurgorden melje sve pred sobom, i mišljenja smo da će se od ovog kola desiti smena na tabeli “Alsvenskana” pa vam hrabro preporučujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.55.

Ukoliko imate nekih nedoumica kada je u pitanju pobednik ovog susreta, daleko sigurnija varijanta su golovi kojih bi prosto moralo da bude na ovom derbi meču švedskog šampionata, pa vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.65.

Za one najhrabrije, preporučujemo i igru 4+, za koju je kladionica Meridianbet pripremila zaista sjajnu kvotu 2.55.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.