Tip dana: Šerif – Maribor: Može li tim iz Tiraspolja do novog plasmana u Ligu šampiona?

U utorak su na programu revanš mečevi kvalifikacija za Ligu šampiona, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Šerifa i Maribora.
Prvi susret između ova dva tima koji je odigran pre nekoliko dana u Sloveniji završen je bez pobednika, ali i bez golova.
Revanš meč je zakazan za 19 časova
.

Šerif: Tim iz Tiraspolja juri novi plasman u Ligu šampiona!

Svi pamtimo fenomenalne partije Šerifa iz prošle sezone, što je nažalost na svojoj koži verovatno i najbolje osetila Crvena zvezda.
Naime, prošle godine otprilike u ovom vreme, moldavski šampion je mimo svih očekivanja u dvomeču bio bolji od izabranika Dejana Stankovića čime je klub iz Tiraspolja sebi zakazao plej-of dvomeč sa Dinamom iz Zagreba, gde između ostalog Šerif takođe nije bio favorit.
Međutim, i tu je ova ekipa napravila pravi podvig i neočekivano došla do grupne faze najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja ali se moldavski predstavnik nije zadovoljio time.
U prvom kolu je tim iz Tiraspolja bio bolji od favorizovanog Šahtjora, a šta tek reći za partiju u drugom kolu i nestvarni trijumf na gostovanju kod Reala, kada je bilo 1:2.
Ruku na srce, nakon toga se moldavski predstavnik baš i nije proslavio ali ono što je svakako najbitnije je da je obezbeđen plasman u nokaut fazu Liga Evrope, gde je Šerif ubrzo i eliminisan.
Kada su u pitanju ovogodišnje kvalifikacije za najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, fudbaleri Šerifa su u dvomeču izbacili prvaka Bosne i Hercegovine, ekipu Zrinjskog, posle 0:0 u Bosni, slavili su na domaćem terenu 1:0.
Međutim, definitivno se vidi da Šerif nije tim iz prošle sezone, odlazak trenera, a potom i čitavog tima ostavio je posledice i vidi se da je tim dosta neuigran i da će teško ponoviti rezultate iz prošle sezone u Evropi. Takođe, treba napomenuti i da je tim je sastavljen mahom od igrača iz Afrike, koji tek trebaju da se dokažu.
Za kraj, jedan podatak koji prosto moramo da napomenemo. I pored toga što moldavski šampion igra dosta slabije nego prošle sezone, na tri meča u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ovaj tim još uvek nije primio niti jedan gol, a vrlo lako se ta serija može produžiti na još jedan duel.

Maribor: Može li slovenačka ekipa do prolaska u narednu fazu?

U nekim ranijim analizama smo već napomenuli da je Maribor prošle sezone ponovo došao do šampionske titule, što je između ostalog svakako i bio primarni cilj najtrofejnijeg slovenačkog tima.
Jedan od najzaslužnijih fudbalera za to je svakako bio i srpski internacionalac Ognjen Mudrinski koji je postigao čak sedamnaest golova, međutim, bivši fudbaler Crvene Zvezde je u međuvremenu napustio klub.
Inače, Maribor je na kraju imao tri boda viška u odnosu na drugoplasirani Koper, koji je u poslednjem kolu samo remizirao kod Brava, a koji je sezonu pre prošle došao do naslova prvaka i to mimo svih očekivanja.
Ono što posebno treba istaći je da kada je to bilo najpotrebnije, najtrofejniji klub Slovenije u poslednja dva kola je ostvario isto toliko trijumfa, iako je baš na dva kola pre kraja Koper imao dva boda viška u odnosu na Maribor, i ovaj tim je praktično sve držao u svojim rukama, međutim, za razliku od popularnih “ljubičastih” prošlosezonski šampion je na poslednja dva duela doživeo jedan poraz i jedan remi što ga je na kraju i koštalo titule.
Na startu novog šampionata Maribor je doživeo katastrofalan poraz na svom terenu od Radomlja, a taj duel je završen rezultatom 0:3.
Ipak, u prošlom kolu su se “ljubičasti” iskupili svojim navijačima za težak poraz u prvom kolu pošto su na svom terenu bili bolji od Gorice u jednom sjajnom susretu na kom smo videli čak pet golova, pošto je na kraju bilo 3:2.
Za kraj, treba napomenuti da je slovenački šampion preko Šahtjora iz Soligorska došao do plasmana u narednu fazu kvalifikacija, i to pošto je u Sloveniji bilo 0:0, dok su fudbaleri Maribora slavili na strani sa 0:2, i tako sebi zakazali dvomeč sa Šerifom koji je prošle sezone blistao u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju.

Naš predlog

Iako je Šerif dosta oslabljen u odnosu na prošlu sezonu, utisak je ipak da ova ekipa ima dosta više iskustva u odnosu na Maribor kada su ovakvi mečevi u pitanju, pa vam zbog toga hrabro preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.70.

Ulog je ogroman, pa ne treba ovde zaista očekivati previše golova, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 0-2 gola koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.55.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.