Tiket dana (utorak, 26.07.2022)

Tiket dana

Danas ćeo saznati imena prvih timova koji će se naći u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, pored onih koji su već tamo zahvaljujući dobrom koeficijentu. Predložene kvote su podložne promenama.

Plzenj – Helsinki – 1,2+ @ 1.68 u Meridianbet

Viktorija je opravdala očekivanja i iz Finske se vratila sa trijumfom. Nije to bilo preterano ubedljivo, slavio je tim iz Plzenja sa 2:1, ali je razlika u kvalitetu više nego vidljiva. Ambicije prvaka Češke su plasman u grupnu fazu Lige šampiona, a na tom putu ne bi smeo da ih zaustavi tim kvaliteta finskog prvaka. Helsinki će se preseliti u slabije takmičenje i pokušati da izbori grupnu fazu, što bi u ovim okolnostima bio pun pogodak. Oni su u prvom kolu uspeli da izbace letonski Rigas i to posle mnogo komplikacija. HJK-u je sada u centru pažnje i borba da sačuvaju titulu u Finskoj, s obzirom da već zaostaju za KuPS-om. Tim iz Kuopija deluju mnogo bolje u ovom delu sezone i pitanje je da li Helsinki može da nadoknadi razliku koja bi se dodatno povećala u ovim danima kada su na programu kvalifikacije za Evropu. Prvenstvo Češke tek treba da počne, ali je Viktorija već u takmičarskoj formi. Uz jedinicu dodajemo i dva gola domaćina, jer ne verujemo da će Plzenj rizikovati nešto u ovom revanšu i da će pokušati da osvoji nove bodove za klupski koeficijent. Za kombinaciju 1,2+ koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 1.68.

AEK Larnaka – Mitjiland – x2,0-2 @ 2.12 u Meridianbet

Početak sezone za Mitjiland dovoljno je već traumatičan, a ispadanje od kiparskog vicešampiona iz kvalifikacija za elitno takmičenje, bio bi težak udarac. Mitjiland je osvojio samo jedan bod u dva prva kola u domaćem prvenstvu, a pritom je oba puta igrao na svom terenu u Farumu. Prvo su remizirali sa Randersom, a onda izgubili od Silkeborga. Smatralo se da su sve podredili kvalifikacijama za Ligu šampiona i da se AEK neće dobro provesti u danskoj, ali je na kraju Mitjiland spašavao nerešen rezultat protiv Kiprana. Taj meč pokazao je da su Danci kvalitetniji, ali da to ništa ne mora da znači kada je u pitanju prolaz dalje. AEK je pribegao jednom lukavstvu pred revanš, početak meča su zakazali za 17.30, u vreme kada je na Ostrvu paklena vrućina na koju Danci sigurno nisu navikli. Ipak, i u Mitjilandu ima dosta igrača koji dolaze iz ”toplijih” krajeva sveta, pa ne sumnjamo u njihovu dobru adaptaciju. I dalje je danski vicešampion favorit za prlaz dalje, a recimo da će poraženi na megdan Partizanu u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Naš predlog je dupla šansa na goste uz mali broj golova. Za x2,0-2 kvota je 2.12 u kladionici Meridianbet.

Šamrok – Ludogorec – 2 @ 2.33 u Meridianbet

Odlična je kvota na pobedu Ludogoreca u Irskoj, što i nije čudno s obzirom da je bugarski tim stekao veliku prednost u prvom meču u Razgradu i nema potrebe da preterano zapinje u gostima. Ipak, svaki bod u kvalifikacijama je važan, pogotovo za timove poput ”Lude šume”, koji svakog leta igraju u Evropi. Ulaganja su u tim nešto manja nego što je to ranije bio slučaj, ali i ovako Ludogorec je nedodirljiv za sve ostale bugarske timove i već više od deceniju osvaja naslov prvaka. U novoj sezoni su iskazali i neke slabosti, pa su u petak ostali bez pobede na gostovanju kod ekipe CSKA 1948 iz Sofije. Recimo da to nisu ”Armejci” koje sa klupe vodi Saša Ilić. Iz prva tri kola imaju dve pobede i taj remi, a u Sofiji im se po prvi put tresla i mreža, pošto u prve tri utakmice u Ligi šampiona, i dve u prvesntvu, nisu primili ni gol. Protiv Sutjeske u prvom kolu slavili su sa 2:0 i 1:0, držeći stvari pod kontrolom u svakom trenutku. Sa Šamrokom su rano došli do prednosti od dva pogotka preko Sotirijua, da bi pred poslednji zvižduk dali još jedan gol i, čini nam se, obezbedili nastup u trećem kolu, gde će ih čekati zagrebački Dinamo, ili makedonski Škupi. Šamroku je jasno da ne mogu preko Bugara dalje, ali će pokuašti da makar pobede u revanšu. U prvom kolu su izbacili Hibernijans sa Malte, ukupnim rezultatom 3:0. Ne očekujemo da gosti odigraju ovaj meč punom snagom, ali smo sigurni da će iskoristiti svaku priliku da upišu već četvrtu pobedu u Evropi ovog leta. Za dvojku se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent 2.33.

Ukupna kvota na tiketu za utorak u kladionici Meridianbet iznosi 8.30.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.