Tip dana: Fenerbahče – Dinamo Kijev: Turski marš ka Ligi šampiona!

U sredu su na programu revanš mečevi kvalifikacija za Ligu šampiona, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Fenerbahčea i Dinamo Kijeva.
Prvi susret između turskog i ukrajinskog predstavnika je završen bez golova, a početak revanš meča je zakazan za 19 časova.

Fenerbahče: Turski velikan traži prolaz u narednu fazu!

Prošlu sezonu je Fenerbahče završio na drugom mestu na tabeli uz pet bodova viška u odnosu na trećeplasirani Konjaspor, što je bilo dovoljno za plasman u kvalifikacije za najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, čime je ostvaren primarni cilj, iako klub iz Istanbula uvek ide na titulu u sve kvalitetnijem turskom šampionatu.
Međutim, treba napomenuti da je najzaslužniji čovek za to sada već bivši trener ove ekipe, Ismail Kartal. Turski strateg je Fenerbahče preuzeo u januaru kada je bio tek na šestom mestu sa šest bodova zaostatka od drugoplasirane Konje, i kada su se ovoj ekipi davale veoma male šanse za plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona.
Ipak, Kartal je odstranio iz tima dva zvučna imena, Mesuta Ozila i Ozana Tufana, što se ispostavilo kao ispravna odluka.
Drugi deo sezone turskog velikana je bio svaku pohvalu, s obzirom da je Fenerbahče vezao čak četrnaest mečeva bez poraza i potpuno zasluženo došao do druge pozicije na tabeli.
Velike promene desile su se ovog leta u ovoj ekipi, a pre svega, glavna je bila ona na klupi, pošto je sjajnog Kartala nasledio legendarni Žorž Žezus.
U klub je stiglo pregršt veoma kvalitetnih fudbalera, a tu pre svega izdvajamo Dijega Rosija, Žoao Pedra, Linkolna, Vilijama Araa, Emre Mora i Džošue Kinga, pa već sada slobodno možemo konstatovati da Fenerbahče barem na papiru ima pakleno jak tim, što bi po svemu sudeći trebalo da bude dovoljno za prolazak u narednu fazu kvalifikacija, ali isto tako i za borbu za titulu u turskoj Superligi, koja kao što smo već napomenuli iz godine u godinu biva sve jača.

Dinamo Kijev: Ukrajinska ekipa se provukla u prvom susretu!

Kada se sve sabere i oduzme, Dinamo iz Kijeva je prošle sedmice odigrao solidan meč protiv Fenerbahčea, i ono što je nekako i najbitnije je da velikan iz Kijeva još uvek ima aktivan rezultat.
Naime, taj meč koji je zbog poznate situacije odigran u Poljskoj je završen bez golova, a treba napomenuti da je na njemu bilo čak 10 000 pristalica ukrajinskog kluba.
Ipak, poražavajuće deluje podatak da izabranici legendarnog trenera Lučeskua za svih devedeset minuta tog susreta nisu uputili šut ka golu rivala, što možda i ne treba da čudi, s obzirom da je Dinamo iz Kijeva poslednji takmičarski meč odigrao još u decembru, kada je ovaj tim na svom terenu remizirao protiv Zorije.
Nakon toga je prekinuto prvenstvo ove zemlje, a zanimljivo da se Dinamo u tom trenutku nalazio na drugoj poziciji na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na prvoplasirani Šahtjor, što znači da se taj remi protiv Zorije nije desio, u trenutku prekida šampionata bi dva najtrofejnija ukrajinska tima bila poravnata na tabeli.
Inače, prošle sezone, Dinamo Kijev je svoju evropsku epizodu završio u grupnoj fazi najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.
Bili su poslednji u grupi sa Bajernom iz Minhena, Benfikom i Barselonom i to sa samo jednim osvojenim bodom, mada se u takvoj konkurenciji verovatno više nije ni očeivalo.
Utisak je ekipa da ove godine zbog svega zaista nije realno da ponovo budu deo elitnog takmičenja, međutim nastup u grupnoj fazi Liga Evrope je realan.

Naš predlog

Kada se sve sabere i oduzme, utisak je ipak da će Fenerbahče proći dalje u ovom dvomeču zbog čega vam savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.80.

Logično, kvota na prolazak dalje turskog velikana je nešto manja, ali i daleko sigurnija varijanta, a sve to kladionica Meridianbet ceni sa koeficijentom 1.40.

Za kraj, utisak je da će se ekipa iz Kijeva opredeliti za nešto defanzivniju varijantu, pa zbog toga i ne treba očekivati previše golova na ovom susretu, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 0-2 gola koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.72.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.