Tiket dana (petak, 29.07.2022)

Tiket dana

Posle uzbuđenja u evropskim kupovima vraćamo se ligaškim takmičenjima. Od ovog vikenda družićemo se ponovo sa nižim engleskim ligama, kao i sa Česima, Mađarima i Škotima. Kvote iz tiketa su podložne promenama.

Šafhauzen – Ksamaks – 1,2+ @ 1.82 u Mozzartbet

Malo je nedostajalo da Šafhauzen ove sezone igra u elitnom rangu. Bili su blizu prvog mesta, a neverovatan rasplet u poslednjem kolu Čelendž lige postavio ih je na drugo mesto i poslao u baraž. Prvo mesto osvojio je Vintertur i tako se direktno plasirao u Super ligu, dok je ”izvisio” Arau, koji je zbog najslabije gol razlike u trouglu na kraju bio treći. Šafhauzen je morao u dvomeč protiv Lucerna i nije uspeo. Nova sezona je krenula, a sa njom i nova šansa za ovaj tim. Sada će prilika biti još bolja, u prvu ligu ulaze dve prvoplasirane ekipe, a treća ide u baraž protiv poslednjeplasiranog tima iz elite. Super liga će naredne sezone brojati 12 klubova, dva više nego sada, pa je ovo prilika koju ne bi smeli da ispuste. Početak nije bio sjajan, posle minimalne pobede na startu protiv Tuna usledio je ubedljiv poraz u Lozani od čak 5:1. Protiv Ksamaksa moraju da pobede, gost iz Nojšatela još nije osvojio ni bod, poraženi su od Vila na strani i Araua na svom terenu. U prethodnoj sezoni Šafhauzen je pobedio tri puta, a Ksamaks jednom u međusobnim duelima. Naš predlog je jedinica uz dva gola domaćina, a za 1,2+ koeficijent u kladionici Mozzartbet iznosi 1.82.

Odenze – Mitjiland – GG3+ @ 1.87 u Mozzartbet

I pored očajnog starta u prvenstvu Danske, fudbaleri Mitjilanda su uradili ono najvažnije ovog leta. Eliminacijom kiparskog AEK-a obezbedili su igranje u Evropi do zime, a sada je samo pitanje u kom takmičenju. Imaće šansu da nastupe u Ligi šampiona, ali će taj put biti jako težak, s obzirom da je naredni rival portugalska Benfika. Nije uopšte bilo lako s Kipranima, ali ni sa ostrvskom žegom. Na +40 nije bilo lako ni domaćim fudbalerima, a kamoli Dancima. Meč je završen identičnim rezultatom kao i prvi, bilo je 1:1, pa su tek penali poslali Mitjiland u narednu rundu, a AEK je otišao na megdan Partizanu u kvalifikacije za Ligu Evrope. Za razliku od vicešampiona Danske Odenze je posvećen domaćem takmičenju, ali i oni imaju samo jedan bod na kontu nakon prva dva kola. Jedina je razlika što su oni jednom gostovali, a Mitjiland je oba meča igrao u svom Farumu. Nakon poraza na svom terenu od Nordsjelanda Odenze je uzeo bod na gostovanju kod Randersa i sa više optimizma dočekuje, ruku na srce, kvalitetniju ekipu Mitjilanda. U prošloj sezoni sastali su se tri puta, u prvenstvu je jedan meč pripao Odenzeu, a jedan je bio nerešen, ali je Mitjiland uzvratio u kupu. Ovo je lepa šansa za Odenze, Mitjiland se sprema za Benfiku, a naš predlog su golovi. Za GG3+ koeficijent u kladionici Mozzartbet iznosi 1.87.

Hadersfild – Barnli – x2,0-2 @ 2.05 u Mozzartbet

Premijera u novoj sezoni u Čempionšipu i odmah derbi. U Hadersfild stiđe Barnli, tim koji je posle decenije ispao iz elitnog ranga. Malo ko je verovao da će ”Klaretsi” napustiti Premiejr ligu, ali je otkaz sa Šona Dajša u finišu sezone bio znak da se stvari neće dobro završiti. I nisu. Barnli je ponovo drugoligaš, ali želi da se vrati ekspresno u elitu. Nije bilo previše odlazaka sa Turf Mura, a stigli su i neki novi igrači. Najveći problem će biti odlazak standardnog golmana Henesija u Notingem Forest, kao i Holanđanina Veghorsta koji je pozajmljen Bešiktašu. Hadersfild je bio blizu povratka u Premijer ligu u prošloj sezoni. Odigrali su fantastično drugi deo sezone, ali su uspeli samo da odu u Plej-of. U polufinalu su izbacili Luton, ali u finalu, u ”najsklupljoj utakmici na svetu”, izgubili su od Notingem Foresta 1:0 i san o povratku je raspršen. Videćemo hoće li ”Terijeri” moći i ove sezone da ravnopravno konkurišu za najviši plasman posle neuspeha u finalu, pošto se to rezko dešava. I kod njih je leto bilo turbuletno što se odlazaka i dolazaka tiče i tek treba da se vidi jesu li jači ili slabiji. Za prvi meč smatramo da su gosti bliži uspehu, predlog je dupla šansa na Barnli uz mali broj golova. Za x2,0-2 kvota je 2.05 u kladionici Mozzartbet.

Ukupna kvota na tiketu za petak u kladionici Mozzartbet iznosi 6.98.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.