Tip dana: Krakovija – Legija: Težak ispit za poljskog velikana!

U petak je nešto slabija ponuda nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko dana a za vas smo ovog puta analizirali premijerni meč trećeg kola poljske “Ekstraklase” u kom će Krakovija na svom terenu ugostiti Legiju iz Varšave.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 30 minuta.

Krakovija: Sjajne partije na startu šampionata!

Krakovija je prošlu sezonu završila na devetom mestu na tabeli, i nekako je utisak da je to zadovoljilo sve navijače ovog tima, pošto je primarni cilj pre svega bio opstanak.
Slične ambicije ovaj klub ima i u ovogodišnjem izdanju “Ekstraklase” međutim, ako se po jutru dan poznaje, deluje da bi ovo mogla da bude jedna fantastična sezona za ovu ekipu.
Naime, nakon dva odigrana kola Krakovija se nalazi na deobi prvog mesta na tabeli sa maksimalnih šest osvojenih bodova, koliko ima i prvoplasirani Plok koji ima bolju gol razliku.
Trenutno drugoplasirani tim na tabeli ima dva boda viška u odnosu na trećeplasiranu Legiju, koja mu veoma interesantno i gostuje u ovom kolu, pa će pobednik tog duela, naravno ako pobednika i bude, prenoćiti na prvom mestu na tabeli.Ć
U prvom kolu su izabranici Jačeka Zelinskog odigrali jedan sjajan meč na gostovanju kod Gornjika, a taj duel je završen rezultatom 0:2.
U drugom kolu je Krakovija ponovila sjajnu partiju iz prvog kola i pred svojim navijačima ostvario trijumf nad Koronom, a taj meč je takođe završen rezultatom 2:0.
Svakako, podatak koji treba napomenuti je da gosti za devedeset minuta igre nisu uputili niti jedan šut u okvir gola, pa je utisak da je Krakovija veoma lako došla do trijumfa, iako je drugi pogodak postignut tek u sudijskoj nadoknadi.
Ako se osvrnemo na nekoliko prethodnih mečeva između Krakovije i Legije doći ćemo do zaključka da je na poslednjih šest međusobnih susreta Krakovija ostvarila samo jedan trijumf i to na poslednjem meču koji je protiv tima iz Varšave odigrala na svom terenu, a tada je krajnji rezultat bio 1:0.

Legija: Klub iz Varšave mora se iskupi navijačima zbog očajne prošle sezone!

Nema nikakve sumnje da je Legija bila najveće razočarenje prošlog izdanja poljske “Ekstraklase” s obzirom da je najtrofejniji klub ove zemlje šampionat završio tek na desetom mestu na tabeli.
Što je najgore, posle dosta vremena klub iz Varšave je ostao bez nastupa u evropskim takmičenjima, međutim, treba podsetiti da se Legija tamo odavno već nije dobrano proslavila.
Primarni cilj će ovog puta, kao između ostalog i svakog prethodnog biti šampionska titula, a da bi se to desilo tim iz Varšave pre svega treba da izbegne očajan start prvenstva, i kako sada stvari stoje, sva je prilika da to ovog puta neće biti slučaj.
Naime, nakon dva odigrana kola izabranici Koste Runjaića se nalaze na trećem mestu na tabeli uz po dva boda manja manjka u odnosu na prvoplasirani Plok, ali i drugoplasiranu Krakoviju, kod koje gostuju ovog puta.
U prvom kolu je Legija odigrala ne baš najbolji meč na gostovanju kod Korone koji je završen bez pobednika, pošto je na kraju bilo 1:1.
U drugom kolu su izabranici trenera Runjaića odigrali dosta bolji meč i na svom stadionu savladali ekipu Zaglebja, a taj meč je završen rezultatom 2:0.
Domaća ekipa je do vođstva došla golom u 25. minutu susreta kada je pogodio Šolek, a konačan rezultat je postavio isti igrač u četvrtom minutu sudijske nadoknade sa penala.
Kao što smo već napomenuli, utisak je da Legiji i te kako leži Krakovija, a valja napomenuti da je poslednji međusobni susret između ova dva tima odigran sredinom maja i to u okviru poslednjeg kola prošlog šampionata, kada je tim iz Varšave slavio sa više nego ubedljivih 3:0.

Naš predlog

Oba tima igraju dosta dobro na startu poljskog šampionata, a ipak smo mišljenja da će gosti slaviti na ovom meču, ako ni zbog čega drugog onda zbog činjenice da barem na papiru imaju daleko bolji sastav, pa vam toplo preporučujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila fantastičnu kvotu 2.65.

Takođe, apsolutno nikoga ne treba da iznenadi ukoliko nam ovaj susret donese i dosta golova, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+ koju Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 2.15.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.