Tip dana: Lajpcig – Bajern Minhen: Bavarci bez “Leve”, ali sa Maneom, započinju žetvu trofeja!

U subotu nas očekuje pregšrt veoma interesantnih susreta a za vas smo ovog puta analizirali meč Superkupa Nemačke u kom će snage odmeriti Lajpcig i Bajern iz Minhena.
Susret između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 30 minuta.

Lajpcig: Primarni cilj je plasman u Ligu šampiona!

Što se tiče prošle sezone, pre svega treba istaći da je Lajpcig ostvario svoj primarni cilj, a to je naravno plasman u Ligu šampiona, iako treba napomenuti da je Red Bul do toga došao u poslednjem kolu.
Naime, Lajpcig je u poslednjem kolu samo remizirao na gostovanju kod Arminije iz Bilefelda, a taj duel je završen rezultatom 1:1, zbog čega je kratkih rukava ostao Frajburg, kome je u poslednjem kolu bio potreban kiks “bikova”, međutim, treba reći da ni on nije uspeo da odradi svoj deo posla pošto je poražen na gostovanju kod Leverkuzena (2:1).
Arminija iz Bilefelda je na svom stadionu vodila sve do nadoknade vremena protiv Lajpciga, ali je onda mađarski defanzivac Vili Orban doneo bod prošlosezonskom polufinalisti Lige Evrope i to na asistenciju zemljaka Soboslaja.
U isto vreme na “Baj areni” je Leverkuzen došao do vođstva preko Lukasa Alarija u 53. minutu, a onda je Janik Herber u 88. uneo pravu dramu u završnicu šampionata.
Zanimljivo je da je u tim momentima Lajpcig gubio u Bilefeldu i Frajburgu je bio potreban još jedan pogodak za senzacionalni plasman u Ligu šampiona, međutim gosti su u tom jurišu uspeli samo da prime gol i definitivno ostanu bez senzacije.
Nakon eliminacije iz Lige šampiona, Red Bul je dosta dobre partije pružao u Ligi Evrope, gde je ovaj tim zaustavljen u polufinalu i to od Rendžersa, što je sigurno smatrano i iznenađenjem, međutim, treba podsetiti i da je klub sa “Ajbroksa” pružao prošle sezone briljantne partije u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju.
Naravno, i ovog puta će primarni cilj Lajpciga biti plasman u Ligu šampiona, i utisak je da to ne bi trebalo da bude preterano težak posao za ovu ekipu, koja je za razliku od prošle sezone ovog puta uspela da sačuva okosnicu tima, a tu pre svega mislimo na odlazak sjajnog Nkunkua koji će svakako predstavljati glavnu napadačku opciju ovog tima.
Za kraj, u pripremnom periodu su izabranici Domenika Tedeska odigrali dva pripremna meča. U prvom su slavili protiv Sautemptona sa 3:1, dok su u drugom doživeli pravu katastrofu, pošto su poraženi od Liverpula rezultatom 5:0.

Bajern Minhen: Imaju li Bavarci dostojnu konkurenciju u nemačkom prvenstvu?

U nemačkoj Bundesligi ništa novo – fudbaleri Bajern Minhena su ponovo na jedan poprilično ubedljiv način došli do titule šampiona Nemačke i to pošto su na kraju imali čak osam bodova viška u odnosu na drugoplasiraniu Borusiju iz Dortmunda.
Naravno, treba napomenuti da je ova bodovna razlika mogla da bude i daleko ozbiljnija, a to se nije dogodilo zbog činjenice da je tim iz Minhena na tri poslednja susrete u prošlom izdanju Bundeslige ostao bez trijumfa.
Svakako, to nije previše zasmetalo svim navijačima ovog zaista moćnog tima koliko jeste loš nastup u Ligi šampiona, gde su izabranici trenera Nagelsmana mimo svih očekivanja eliminisani u četvrtfinalu, i to od Viljareala, što apsolutno niko nije mogao ni da pretpostavi, jer je pre početka elitnog takmičenja bavarski tim smatran za prvog favorta za osvajanje “ušatog” trofeja.
Ovog leta je Bajern odlučio da proda godinama unazad svog najboljeg fudbalera, pošto je klub napustio Robert Levandovski koji je potpisao za Barselonu.
Međutim, uprava kluba iz Minhena je ekspresno reagovala i iz Liverpula dovela Sadio Manea, a pre nekoliko dana je opremu šampiona Nemačke zadužio i De Liht, pa nema nikakve sumnje da se Bajern pojačao baš u onim linijama tima gde to i jeste bilo neophodno.
Naravno, Bavarci su i ovog puta glavni favoriti za osvajanje naslova prvaka Nemačke, iako će ipak primarni cilj biti “ušati” trofej.
U pripremnom periodu su izabranici Julijena Nagelsmana odigrali nekoliko kontrolnih mečeva, a poslednju utakmicu pred ovaj duel sa Lajpcigom u okviru Superkupa Nemačke, Bajern je odigrao protiv ni manje ni više nego Mančester Sitija, a taj duel je završen pobedom “građana” od 0:1.
Ruku na srce pre toga je aktuelni šampion Nemačke deklasirao američki DC Junajted na gostovanju, pošto je taj duel završen rezultatom 2:6, uz podatak da je Maneu bilo potrebno samo pet minuta da dođe do svog debitantskog gola za novi klub.

Naš predlog

I pored odlaska Roberta Levandovskog, deluje da Bavarci odavno nisu imali jaču ekipu zbog čega vam savetujemo da odigrate 2 za koju je Meridianbet pripremio koeficijent 1.95.

Nešto što nikako ne bi smelo da se dovede u pitanje su golovi, pa vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.47.

Za one najhrabrije, smatramo da je ovo meč na kome bi vrlo lako mogla da dođu četiri i više golova, pa vam savetujemo da probate sa igrom 4+ za koju je Meridianbet odredio koeficijent 2.13.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.