Derbi dana: Liverpul – Mančester Siti: Klop i Gvardiola oči u oči pred start sezone, ali su svetla reflektora uperena u Halanda i Darvina!

U subotu je posle dosta vremena sjajna ponuda za klađenje, a derbi dana se igra na “King Paueru” gde će Liverpul i Mančester Siti odmeriti snage u okviru “Komjuniti Šilda”.
Početak ovog susreta je zakazan za 18 časova.

Liverpul: Primarni cilj je trofej u Premijer ligi!

Fudbaleri Liverpula su u jednom trenutku prošle sezone bili u igri za sva četiri trofeja, a na kraju su došli do polovičnog učinka, pošto su osvojili dva.
Naime, četa Jirgena Klopa je osvojila FA Kup i Liga Kup, međutim, “Redsi” su ostali kratkih rukava u dva najbitnija takmičenja po njih, Premijer ligi i Ligi šampiona.
Najkvalitetniji rang engleskog fudbala Liverpul je završio na drugom mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na drugoplasirani Mančester Siti, a vrlo lako se moglo desiti da “Redsi” u poslednjem kolu ipak dođu do titule šampiona Engleske.
Naime, “građani” su na svom terenu gubili od Aston Vile sa 0:2, dok je Liverpul imao sve u svojim rukama, iako nije imao u tom trenutku dobar rezultat na meču protiv Vulverhemptona.
Međutim, kako su izabranici Jirgena Klopa okrenu “vukove” tako je i Mančester Siti u svega par minuta stigao do velikog preokreta i nove titule u Premijer ligi.
Što se tiče Lige šampiona, “Redsi” su stigli do samog kraja, ali su u finalu nažalost poraženi od Real Madrida, a taj meč je završen rezultatom 0:1, iako je Liverpul imao čak 23 šuta ka golu Madriđana, ali lopta nije htela u gol, uz konstataciju da je te večeri briljirao i Tibo Kurtoa.
Bilo kako bilo, Liverpul se okreće novoj sezoni, a ambicije su kao i prošlog puta najviše moguće, iako se poseban akcenat stavlja na titulu u Premijer ligi, kako bi se prekinula dvogodišnja dominacija Sitija.
Klub je neočekivano napustio Sadio Mane koji je potpisao za Bajern iz Minhena, ali je isto tako u Liverpul stigao fantastični Darvin Nunez iz Benfike, koji je već u pripremnom periodu pokazao da Jirgen Klop na njega i te kako ozbiljno može da računa.
Kada smo već kod pripremnog perioda treba naglasiti da se “Redsi” baš i nisu proslavili pošto su prvo doživeli pravu katastrofu protiv Mančester Junajteda, a taj meč je završen pobedom “đavola” od čak 4:0, dok je poslednji kontrolni meč četa Jirgena Klopa odigrala pre samo nekoliko dana protiv Salcburga, u meču koji je austrijski tim dobio sa 1:0.

Mančester Siti: “Građani” na papiru imaju paklen tim!

Ono što se nekako jedino pamti kada je u pitanju prošla sezona je svakako podatak da je Siti došao do nove titule šampiona Engleske, i to u završnici za infarkt.
Kao što smo već napomenuli, “građanima” je u poslednjem kolu bio potreban trijumf na svom terenu protiv Aston Vile što se pre meča činilo veoma lakim zadatkom, međutim, veliko je pitanje šta je bilo u glavama svih fudbalera ovog tima pri rezultatu 0:2 za tim iz Birmingema na nekih pola sata pre isteka regularnog toka igre.
Međutim, utisak je da su nakon toga izabranici Pepa Gvardiole ubacili u petu brzinu i u kratkom vremenskom intervalu došli do čak tri pogotka, što je svakako izazvalo delirijum oduševljenja na dupke punom “Etihadu”.
Naravno, treba podsetiti da je Mančester Siti i dva kola pre kraja mogao da zvanično obezbedi novu titulu šampiona Engleske, međutim, “građani” su tada samo remizirali na gostovanju kod Vest Hema u jednom sjajnom susretu koji je završen rezultatom 2:2.
Što se tiče ove sezone, svakako da se akcenat i ovog puta stavlja na konačno osvajanje Lige šampiona, međutim, to će kao i mnogo puta do sada biti ozbiljno težak zadatak.
Kada su u pitanju pojačanja, pre svega treba podsetiti da su klub sa “Etihada” napustili Rahim Sterling i Gabriel Žezus, međutim novi fudbaleri Mančester Sitija su isto tako postali Erling Haland, kao i Kalvin Filips koji je stigao iz Lidsa.
U pripremnom periodu su “građani” odigrali samo dva meča i to pošto su u prvom slavili protiv Klub Amerike sa 3:1, dok su u drugom, ali i poslednjem kontrolnom meču fudbaleri Mančester Sitija savladali Bajern iz Minhena, a jedini gol na tom susretu delo je Erlinga Halanda.

Naš predlog

Ako se osvrnemo na nekoliko prethodnih susreta između u ovom trenutku dva najkvalitetnija engleska tima, doći ćemo do zaključka da su to uvek bili mečevi sa velikim brojem golova, pa je sva prilika da nas nešto tako očekuje i ovog puta, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.76.

Takođe, na poslednjih pet mečeva je i jedna i druga ekipa uspela da postigne makar po jedan gol, pa vam savetujemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.63.

Za kraj, na četiri poslednja međusobna duela je četiri ili više golova, pa vam hrabro preporučujemo da za kraj probate i sa igrom 4+ za koju je Meridianbet odredio sjajnu kvotu 2.85.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.