Tip dana: Rubin – Ufa: Ko će do trijumfa u duelu dva dojučerašnja prvoligaša?

U ponedeljak je nešto slabija ponuda nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko dana, a za vas smo ovog puta analizirali duel druge ruske lige u kom će snage odmeriti dva dojučerašnja prvoligaša, ekipe Rubina i Ufe.
Susret između ova dva tima je zakazan za 19 časova
.

Rubin: Može li tim iz Kazanja do ekspresnog povratka u prvu ligu?

Rubin je 2008. i 2009. godine bio šampion Rusije. Ta poslednja titula koju je ovaj tim osvojio pre trinaest godina je ovoj ekipi donela i plasman u Ligu šampiona i treba napomenuti da je taj tim bio akter prave evropske senzacije pošto je sa 2:1 savladana Barselona, koja je u to vreme važila za najbolji evropski tim.
Iako je prošle sezone primarni cilj Rubina bio plasman na poziciju koja na kraju šampionata donosi kvalifikacije za Ligu konferencija, nažalost, ovaj tim je mimo svih očekivanja ispao iz društva najboljih.
Uoči poslednjeg kola je tim iz Kazanja držao sve u svojim rukama, ali je nekadašnji šampion Rusije doživeo neočekivani poraz na svom terenu od Ufe, koja mu između ostalog dolazi u goste i u trećem kolu ovogodišnjem izdanja druge ruske lige.
Inače, kada je taj susret u pitanju, domaćin je poveo u 37. minutu golom Lisakoviča iz penala. Gost je izjednačio u 54. pogotkom Kamilova, a gol za potpuni šok u Kazanju postigao je Kolumbijac Ortiz u 90. minutu. Inače, oba strelca za Ufu su meč počeli kao rezervisti.
Ipak, ni tu nije bio kraj. Poslednju šansu da osvoji bod koji bi mu doneo baraž za opstanak, Rubin, ekipa koju vodi poznati trener Leonid Slutski, imao je u 13. minutu nadoknade kada je strelac prvog gola Lisakovič promašio penal.
Bilo kako bilo, svi u klubu polako ali sigurno zaboravljaju prošlu sezonu i fokusiraju se na ovu u kojoj je naravno primarni cilj povratak u najkvalitetniji rang ruskog fudbala.
U prvom kolu je Rubin bez većih problema na svom terenu savladao Rodinu sa 2:0, međutim, već u drugom kolu je tim iz Kazanja doživeo svoj prvi poraz u šampionatu i to na gostovanju kod Jeniseja, u jednom sjajnom susretu na kom smo videli čak pet golova, pošto je na kraju bilo 3:2.

Ufa: Koji su krajnji dometi ovog tima?

Nakon nekoliko veoma uspešnih sezona u Premijer ligi, fudbalere Ufe ćemo nažalost ovog puta gledati u drugom po kvalitetu rangu ruskog fudbala.
Naime, ovaj tim je kao što smo već napomenuli nekako uspeo da dođe do baraža prošle sezone, pošto je u poslednjem kolu uspeo da slavi na gostovanju kod Rubina.
Sve to je ovoj simpatičnoj ekipi donelo baraž sa Orenburgom. Prvi meč koji je odigran na terenu Orenburga je završen nerešenim rezultatom, ali je u drugom ova ekipa na gostovanju kod Ufe slavila sa 1:2, i to nakon gola u četvrtom minutu sudijske nadoknade.
Ako se vratimo na prošlu sezonu, treba biti realan pa priznati da je Ufa većim delom šampionata pružala zaista jako loše partije, pa je sigurno da svi navijači ovog tima mogu da budu zadovoljni što je njihova omiljena ekipa iz jedne izgubljene situacije uopšte i došla u situaciji da u baražu odlučuje o svojoj sudbini.
Bilo kako bilo, poput Rubina, i Ufa ima najviše moguće ciljeve u ovogodišnjem izdanju ruske druge lige, i sigurno je da su ova dva tima možda i najveći favoriti za plasman u Premijer ligu.
U prvom kolu je dojučerašnji prvoligaš odigrao jako slab meč na gostovanju kod Kubana, a taj duel je završen rezultatom 2:0.
Ipak, u prošlom kolu je Ufa ostvarila i svoj prvi trijumf, pošto je na svom terenu savladala Uljanovsk, rezultatom 2:1.
Zanimljivo je da su gosti prvi došli do vođstva i to u četrnaestom minutu susreta, ali je silno motivisani domaćin već do poluvremena preokrenuo rezultat u svoju korist, a ispostavilo se da je to bio i konačan rezultat.
Inače, na tri poslednja međusobna susreta protiv Rubina iz Kazanja, fudbaleri Ufe ne znaju za poraz, što je svakako podatak koji može dobrano da obraduje sve navijače ovog tima.

Naš predlog

Kao što smo već napomenuli, oba tima će dati sve od sebe da se već ove sezone ekspresno vrate u Premijer ligu, i sigurno je da će i jedna i druga ekipa ići na trijumf na ovom duelu što nam može doneti golove na obe strane, pa vam savetujemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.91.

Tim iz Kazanja retko gubi na domaćem terenu, a mišljenja smo da će se ovaj tim osvetiti Ufi za poraz u poslednjem kolu prošle sezone koji je ovu ekipu i poslao u drugu ligu pa vam savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.33.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.