Tip dana: Ludogorec – Dinamo Zagreb: Koje je mesto opasnije, maksimirska ili “Luda šuma”?

U utorak je veoma zanimljiva ponuda za klađenje, s obzirom da su na programu mečevi kvalifikacija za Ligu šampiona, a za vas smo ovog puta analizirali susret koji će biti odigran u Razgradu, gde će fudbaleri Ludogoreca ugostiti Dinamo iz Zagreba.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 19 časova i 45 minuta.

Ludogorec: Može li “luda šuma” da eliminiše favorizovani Dinamo?

Ako obratimo pažnju na sve ono što se u bugarskom fudbalu dešava u poslednjih nekoliko godina, slobodno možemo doći do zaključka da nova titula Ludogoreca ne predstavlja iznenađenje ni za koga.
Naime, tim iz Razgrada je sezonu završio na prvom mestu na tabeli uz čak 21 bod viška u odnosu na drugoplasirani CSKA iz Sofije, što nam verovatno i najbolje govori na koji način je igrala “luda šuma” u prošlom izdanju najkvalitetnijeg ranga bugarskog fudbala.
Treba napomenuti da je to bila jedanaesta uzastopna titula kluba iz Razgrada, koji je u tom periodu uspeo i dva puta da se domogne grupne faze Lige šampiona, što svakako slovi za najveći evropski uspeh tima koji je osnovan 1945. godine.
Što se tiče bugarskog šampionata, sigurno je da “Zeleni” i ovog puta imaju najveće šanse da dođu do novog naslova prvaka, ali će prioritet pre svega biti plasman u grupnu fazu nekog evropskog klupskog takmičenja.
U prvom kolu kvalifikacija “luda šuma” je eliminisala Sutjesku, i to pošto je prvi meč završen rezultatom 2:0, a bugarski šampion je slavio i u revanšu kada je bilo 0:1.
Usledio je dvomeč sa Šamrokom, i utisak je već tada bio da su izabranici Antea Šimundže dosta dobro prošli na žrebu.
Bugari su prvi meč protiv Šamroka dobili 3:0, međutim na gostovanju u Irskoj gubili su 2:0 i imali igrača manje. Srećom po njih, Kauli je u 91. minutu pogodio i tako sprečio Šamrok da napravi najveće iznenađenje u trećoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona.
Kada je u pitanju ovogodišnje izdanje bugarskog šampionata. Ludogorec se nalazi na prvom mestu na tabeli, ruku na srce uz isti broj bodova kao i CSKA 1948, a upravo ova novoformirana ekipa je jedina uspela da isčupa bod aktuelnom šampionu, i to na svom terenu u jednom sjajnom susretu na kom smo videli četiri gola, pošto je krajnji rezultat bio 2:2.
Inače, u prošlom kolu je “luda šuma” bez većih problema slavila na svom terenu protiv Spartaka iz Varne, a taj meč je završen rezultatom 5:0, uz podatak da je domaća ekipa vodila sa 3:0 već nakon dvanaestog minuta susreta.

Dinamo Zagreb: Eliminacija Ludogoreca donosi makar Ligu Evrope!

Godinama unazad fudbaleri Dinama praktično nemaju pravu konkurenciju u hrvatskom šampionatu, pa nova titula tima iz Zagreba nije predstavljala nikakvo iznenađenje.
Sve to je ovom klubu donelo plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, a svakako da primarni cilj “modrih” i jeste plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, što neće biti nimalo lak zadatak.
U prvom meču drugog kola su fudbaleri Dinama iz Zagreba neprijatno iznenadili svoje navijače pošto su na svom terenu samo remizirali sa predstavnikom Makedonije Škupijem, a taj duel je završen rezultatom 2:2.
Prvo poluvreme je završeno bez pobednika, a u drugom delu igre imali su Čačićevi izabranici nekoliko lepih prilika, ali su na novi gol čekali sve do samog finiša meča kada je precizan bio Bruno Petković. Igrao se 87. minut, Ademi je ubacio loptu u kazneni prostor, a Petković je hladnokrvno poslao u mrežu. Međutim, kada su svi mislili da će šampion Hrvatske sa minimalnom prednošću krenuti na gostovanje u Makedoniju, desio se hladan tuš za domaće.
Naime, ni tri minuta od vodećeg pogotka Dinama nisu prošla, u 90. minutu Škupi dolazi do novog gola koji je postigao Čepas.
Iako je glavni sudija meča produžio drugo poluvreme za čak sedam minuta, to nije bilo “modrima” da dođu do trijumfa.
Usledio je revanš u Skoplju gde je šampion Hrvatske pružio daleko zreliju partiju i uspeo da dođe do plasmana u treće kolo kvalifikacija.
Modri” su slavili 1:0 na gostovanju u Skoplju golom Arijana Ademija u 47. minutu, a drama je potrajala više od 97 minuta, međutim na kraju je trener Ante Čačić odahnuo iako je Škupi imao nekoliko dobrih pokušaja u nadoknadi meča.
Što se tiče hrvatskog šampionata, nakon tri odigrana kola Dinamo se nalazi na prvom mestu na tabeli uz devet osvojenih bodova i za sada ovaj tim ima maksimalan učinak, a u prošlom kolu su izabranici trenera Čačila slavili na svom terenu protiv Istre, kada je bilo 4:1.

Naš predlog

Mišljenja smo da bez obzira što je ulog ogroman, ovaj meč neće proteći u znaku malog broja golova, već će naprotiv strelci biti neraspoloženi pa vam zato savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.27.

Kada se sve sabere i oduzme mišljenja smo da je ipak kvalitet na strani ekipe iz Zagreba zbog čega vam hrabro savetujemo da odigrate 2 za koju je Meridianbet pripremio sjajnu kvotu 2.42.

Za kraj, šampion Hrvatske bi vrlo lako mogao da postigne dva ili više golova na ovom gostovanju, pa vam zato savetujemo da probate sa igrom G2+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.60.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.