Tip dana: Crvena zvezda – Pjunik: Jermeni kao prolazno vreme u trci za Ligu šampiona!

U sredu se nastavljaju kvalifikacije za najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran na stadionu “Rajko Mitić” gde će srpski šampion Crvena zvezda ugostiti ekipu Pjunika.
Meč između ova dva tima zakazan je za 20 časova i 45 minuta minuta.

Crvena zvezda: Fantastične partije crveno-belih na startu sezone!

Prošle sezone su crveno-beli došli do pete uzastopne titule šampiona Srbije, ali utisak je da je u ovoj petogodišnjoj dominaciji najtrofejnijeg srpskog tima, ovo bila titula do koje su izabranici Dejana Stankovića došli na najteži mogući način.
Posle minus pet na zimskoj pauzi, Crvena zvezda je odigrala perfektno drugi deo šampionata, zabeležila sve trijumfe osim remija protiv Partizana, koji je između ostalog izgubio “večiti derbi” u drugom delu sezone, ali i remizirao u duelima protiv Napretka i Čukaričkog, što je bilo dovojno za petu uzastopnu titulu ekipe sa stadiona “Rajko Mitić”.
Ako je neka ekipa bila kobna po Crvenu zvezdu prošle sezone onda je to svakako Radnik iz Surdulice, koji je između ostalog i savladan u prošlom kolu.
Naime, ova ekipa je uspela da crveno-belima otkine čak četiri boda, pošto je u prvo u Surdulici bilo 2:1 za Radnik, da bi nakon toga i u poslednjem kolu jesenjog dela prvenstva Radnik uspeo da odoli i na najvećem srpskom stadionu, a taj duel je završen rezultatom 1:1, nakon čega je Zvezda imala čak pet bodova manjka u odnosu na Partizan, i u tom trenutku je delovalo da će četa Dejana Stankovića jako teško moći da nadoknadi tu bodovnu prednost.
Ipak, ovog puta je šampion Srbije bez većih problema slavio protiv Radnika, a taj meč na stadionu “Rajko Mitić” koji je odigran pred 12 000 navijača, završen je ubedljivim trijumfom (6:0).
Strelci za nova tri boda bili su Mirko Ivanić, Kings Kangva, Aleksandar Katai, Milan Pavkov, Gelor Kanga i Osman Bukari, a utisak je da je ovaj trijumf mogao da bude još i ubedljiviji.
Trenutno se crveno-beli nalaze na prvom mestu na tabeli uz maksimalnih dvanaest osvojenih bodova i uz fantastičnu gol razliku 17:1, što znači da izabranici Dejana Stankovića u prva četiri kola postižu više od četiri gola po meču.
Za kraj, utisak je da je uprava srspkog šampiona posle dosta vremena pogodila gotovo sa svim pojačanjima, a kako je najtrofejniji srpski tim nosioc i u plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona, vrlo lako se može desiti da Crvenu zvezdu posle dve godine pauze ponovo gledamo u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju.

Pjunik: Može li jermenski šampion da odoli raspucanoj Zvezdi?

I Pjunik je prošle sezone poput Crvene zvezde došao do titule u nacionalnom prvenstvu i to pošto je ova ekipa na kraju imala samo bod viška u odnosu na drugoplasirani Ararat.
U poslednjem kolu jermenskog šampionata Pjunik je samo remizirao na gostovanju kod Alaškerta što je bilo dovoljno za novi naslov prvaka.
Inače, ova ekipa je osnovana 1992. godine. U tri decenije dugoj istoriji ovaj tim je čak petnaest puta bio prvak Jermenije, osam puta je osvajao nacionalni Kup, devet puta je bio pobednik Superkupa ove bivše sovjetske republike.
Šampionska titula je ovom timu donela plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, gde je jermenski predstavnik na senzacionalan način eliminisao rumunski Kluž, koji je bio apsolutni favorit.
U drugom kolu je Pjunik barem na papiru imao dosta lakšeg rivala – ekipu Dudelanža, međutim, nije sve bilo ni blizu dobro po jermenskog šampiona nakon prvog susreta koji je Dudelanž mimo svih očekivanja dobio rezultatom 0:1.
Ipak, u revanš meču koji je odigran u Luksemburgu, Pjunik je odigrao jedan od najboljih mečeva u poslednjih nekoliko godina i savladao Dudelanž sa 1:4, što je bilo dovoljno za plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, ali i za plasman u grupnu fazu Lige konferencija, što na kraju krajeva i jeste bio primarni cilj ovog simpatičnog tima.
Zanimljivo je da je domaća ekipa prva došla do vođstva sredinom prvog poluvremena i kada su svi pomislislili da je Dudelanž praktično obezbedio plasman u treće kolo kvalifikacija, Pjunik se probudio, postigao čak četiri gola, a utisak je da je pobeda gostujuće ekipe mogla da bude čak i ubedljivija.
Za kraj, treba napomenuti da je prošlog vikenda odigrano prvo kolo jermenskog šampionata, a aktuelni šampion Pjunik je doživeo poraz na svom terenu od Ararata, pošto je taj duel završen rezultatom 0:1.

Naš predlog

Kada se sve sabere i oduzme, mišljenja smo zaista da pobeda srpskog šampiona ne bi smela da se dovede u pitanje, a kada uzmemo u obzir da crveno-beli igraju napadački fudbal, utisak je da nas očekuje jedan meč sa dosta golova zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 4+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.75.

Nešto sigurnija varijanta je svakako igra 3+, a i za nju je kladionica Meridianbet pripremila poprilično pristojnu kvotu, koja iznosi 1.70.

Za kraj, smatramo da je idealna kombinacija za ovaj susret na najvećem srpskom stadionu igra 1i3+ za koju je Meridianbet pripremio sjajnu kvotu 1.79.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.