Tiket dana (četvrtak, 04.08.2022)

Tiket dana

U četvrtak nas očekuje pregršt veoma interesantnih mečeva, a sve to u okviru kvalifikacija za Ligu Evrope i Ligu konferencija, a ne treba zaboraviti ni poslednji četvrtfinalni meč Kopa Libertadores.
Podsećamo vas da su sve kvote bile aktuelne u trentku pisanja teksta.

Maribor – Helsinki – 1 @ 2.30 u Maxbet

Fudbaleri Maribora su prošle sezone došli do titule šampiona Slovenije, i to pošto je na kraju ovaj tim imao tri boda viška od drugoplasiranog Kopera.
Sve to je “ljubičastim” donelo plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, gde je nažalost ovaj tim eliminisan od Šahtjora iz Soligorska, ukupnim rezultatom 1:0 za belorusku ekipu.
Kada je u pitanju ovogodišnje izdanje slovenačke lige, u ovom trenutku se aktuelni šampion ove zemlje nalazi na osmom mestu na tabeli uz šest bodova manjka u odnosu na prvoplasiranu Olimpiju iz Ljubljane, a u prošlom kolu je Maribor poražen na gostovanje kod Kopra, kada je bilo 2:1.
Što se tiče Helsinkija, i ovaj tim je prošle sezone u pravoj drami došao do titule šampiona Finske, uz bod viška u odnosu na drugoplasirani KUPS, a upravo ova dva tima su u poslednjem kolu odmerili snage i taj meč na kom je KUPS bio domaćin je završen rezultatom 1:1.
Kada su u pitanju kvalifikacije za Ligu šampiona, tim iz prestonice Finske je eliminisan od Plzena koji je bio bolji u oba meča, a svakako je revanš u Češkoj bio meč koji će fudbaleri Helsinkija želeti što pre da zaborave, pošto je taj duel završen pobedom Plzena od čak 5:0.
Poznato je da Maribor generalno pruža dosta dobre partije na svom terenu što bi šampion Slovenije trebalo da pokaže i na ovom susretu, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Maxbet pripremila kvotu 2.30.

Olimpijakos – Slovan – 1 @ 1.42 u Maxbet

U Grčkoj ništa novo, s obzirom da je Olimpijakos ponovo bez većih problema došao do titule šampiona ove zemlje, što je najtrofejnijoj grčkoj ekipi donelo plasman u kvalifikacije za najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, u kojima je “Oli” imao velike ambicije.
U prvom meču drugog kola kvalifikacija koji je odigran u Izraelu šampion Grčke je pružio solidnu partiju ali na kraju pobednika nije bilo pošto je taj duel završen rezultatom 1:1.
Ipak, pravu katastrofu su fudbaleri Olimpijakosa doživeli u revanšu, s obzirom da je tim iz Pireja na svom stadionu doživeo težak poraz od Makabija iz Haife, a taj duel je završen rezulatom 0:4.
Zbog svega toga grčki šampion se mora zadovoljiti kvalifikacijama za drugo po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje, gde će mu protivnik biti Slovan iz Bratislave.
Fudbaleri Slovana su prošle sezone došli do šampionske titule u Slovačkoj, i to pošto su na kraju imali čak jedanaest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Ruzomberok.
Bila je ovo četvrta uzastopna titula za ovaj tim, a ukupno ih je sakupio šesnaest od kako je Slovačka nezavisna zemlja, dok je još osam puta bio šampion Čehoslovačke.
Naravno, nije bilo realno da se tim iz Bratislave plasira u Ligu šampiona, pa se slobodno može konstatovati da je poraz od Ferencvaroša u drugom kolu kvalifikacija i te kako očekivan.
Ruku na srce, ne očekuje se da šampion Slovačke pruži ozbiljniji otpor ni Olimpijakosu koji prosto mora da ide na trijumf na ovom meču kako bi se koliko toliko iskupio svojim navijačima zbog neočekivane eliminacije iz Lige šampiona.
Toplo vam preporučujemo da odigrate jedinicu, koju kladionica Maxbet plaća sa kvotom 1.42.

Atletiko Paranense – Estudijantes – 1 @ 1.95 u Maxbet

Poslednji duel koji smo za vas ovog puta analizirali nam dolazi iz Južne Amerike, a u pitanju je prvi četvrtfinalni meč Kopa Libertadores između Atletiko Paranensea i Estudijantesa.
Generalno, Atletiko igra sjajno ove sezone, što će nam bez ikakve sumnje najbolje potvrditi i trenutno četvrto mesto na tabeli uz osam bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Palmeiras.
Podsećamo vas da je četvrta pozicija na kraju šampionata ujedno i poslednja koja donosi direktan plasman u Kopa Libertadores pa je sigurno da će to i ovog puta biti primarni cilj Paranensea.
U prošlom kolu je Atletiko odigrao jedan dobar meč i na svom terenu uspeo da savladala nimalo naivnu ekipu Sao Paula, a taj duel je završen rezultatom 1:0.
Za protivnika u četvrtfinalu najkvalitetnijeg južno-američkog klupskog takmičenja brazilski predstavnik je dobio Estudijantes.
Argentinska ekipa je čak šest puta u svojoj istoriji bila prvak ove zemlje, dok je tim iz La Plate četiri puta osvajao titulu šampiona Južne Amerike.
Do plasmana u elitno takmičenje, Estudijantes je ovog puta morao kroz kvalifikacije, ali je ova ekipa bez većih problema izborila plasman u grupnu fazu u kojoj su crveno-beli pružali zaista sjajne partije.
Naime, na kraju je Estudijantes završio na prvom mestu u grupi, uz trinaest osvojenih bodova, pošto je na šest odigranih susreta argentinski predstavnik ostvario četiri trijumfa, jedan remi i jedan poraz i to u poslednjem kolu kada je već sve bilo rešeno.
Na prvi pogled vidimo da je ovo jedan izuzetno težak meč za prognoziranje, ali ne smemo zaboraviti podatak da Atletiko Paranense igra briljantno na domaćem terenu zbog čega mu najviše i dajemo prednost na ovom susretu i hrabro preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Maxbet pripremila kvotu 1.95.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici Maxbet iznosi 6.36.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.