Tip dana: Ajntraht Frankurt – Bajern Minhen: Počinje Bundesliga! Može li neko da prekine dominaciju mašinerije iz Minhena?

U petak je veoma zanimljiva ponuda za klađenje, a ono po čemu se taj dan izdvaja od ostalih je zbog činjenice da počinju Premijer liga, Bundesliga i Liga 1.
Za vas smo ovog puta analizirali jedan u najavi veoma izuzetan susret u kom će Ajntraht u Frankfurtu ugostiti aktuelnog šampiona Nemačke, ekipu Bajerna iz Minhena.
Duel između ova dva tima je zakazan za 20 časova i 30 minuta.

Ajntraht Frankfurt: Sezona za pamćenje!

Iza Ajntrahta je jedna izuzetno uspešna sezona, ne toliko zbog učinka u Bundesligi, koliko u evropskim takmičenjima, konkretno u Ligi Evrope.
Naime, posle 42 godine Ajntraht iz Frankfurta došao je do evropskog trofeja. A posle više od šest decenija učestvovaće u elitnom takmičenju evropskog fudbala. To je rezime finala Lige Evrope u Sevilji, koje je nemački tim dobio protiv Rendžersa.
Drugu godinu zaredom finale drugog po kvalitetu evropskog kluspkog takmičenja odlučili su penali, a Ajntraht je slavio protiv Rendžersa 5:4.
Posle devedeset minuta igre nije bilo pobednika, pošto je bilo 1:1, a ni dodatnih trideset minuta produžetaka nam nisu doneli promenu rezultata.
Odlučujuća je bila četvrta serija. Prvo je iskusni Eron Remzi loše šutirao penal, koji mu je odbranio junak meča Kevin Trap, a potom i srpski reprezentativac Filip Kostić doveo svoj tim u vođstvo. Na kraju je odlučujući penal pogodio strelac izjednačujućeg gola Bore i odveo ovu generaciju Ajntrahta u večnost, što je bio povod za neverovatno slavlje u Frankfurtu.
Što se tiče Bundeslige, na kraju su popularni “orlovi” zauzeli tek jedanaesto mesto na tabeli, i da nije bilo sjajnog nastupa u Ligi Evrope, Filip Kostić i drugari bi ostali bez plasmana u neko od evropskih takmičenja.
Inače, prošle sedmice je Ajntraht započeo takmičenje u nemačkom Kupu, gde je ova ekipa bez većih problema demolirala Magdeburg na gostovanju.
Gosti iz Frankfurta poveli su u četvrtom minutu, na dodavanje Filipa Kostića pogodio je Kamada. Prednost je duplirao Lindstrom u 32. minutu, dok je trijumf potvrdio svojim drugim golom Kamada u 59, a na kraju je pogodio i Olario u 90. minutu.
Za kraj, moramo napomenuti da Ajntrahtu u poslednje vreme i te kako leži najtrofejniji nemački klub, s obzirom da su na dva od poslednja tri međusobna susreta “orlovi” ostvarili trijumf, zbog čega sasvim sigurno i ovog puta u veoma lepom raspoloženju dočekuju aktuelnog šampiona Nemačke.

Bajern Minhen: Može li neko da ozbiljnije ugrozi Bavarce?

U Bundesligi ništa novo. Ponovo su fudbaleri Bajern Minhena na jedan poprilično ubedljiv način došli do titule šampiona Nemačke i to pošto su na kraju imali čak osam bodova viška u odnosu na drugoplasiraniu Borusiju iz Dortmunda, a svakako da je ta bodovna prednost mogla da bude još i osetnija, da u poslednjih nekoliko kola Bavarci nisu odigrali nešto slabije u odnosu na veći deo šampionata.
Ipak, i pored nove titule šampiona Nemačke, utisak je da je svim navijačima najtrofejnijeg nemačkog kluba ostao gorak ukus u ustima zbog poprilično nespešnog nastupa u Ligi šampiona, gde su izabranici trenera Nagelsmana mimo svih očekivanja eliminisani u četvrtfinalu, i to od Viljareala, što apsolutno niko nije mogao ni da pretpostavi, jer je pre početka elitnog takmičenja bavarski tim smatran za prvog favorita za osvajanje “ušatog” trofeja.
Ovog leta je Bajern odlučio da proda svog godinama unazad najboljeg fudbalera, pošto je klub napustio Robert Levandovski koji je pomalo i neočekivano potpisao za Barselonu.
Međutim, uprava kluba iz Minhena je ekspresno reagovala i iz Liverpula dovela Sadio Manea, a veliko pojačanje u odbrani trebalo bi da predstavlja i dovođenje De Lihta iz Juventusa.
Naravno, treba se posebno napomenuti podatak da je Bajern već došao do prvog trofeja u ovoj sezoni, pošto je šampion Nemačke slavio u Superkupu protiv Lajpciga, u jednom zaista spektakularnom susretu koji je završen rezultatom 3:5.
U duelu šampiona i osvajača Kupa Nemačke, Bajern je osvojio je deseti trofej u ovom takmičenju, dok Lajpcig nije uspeo da prvi put u klupskoj istoriji podigne ovaj trofej.
Utisak je da je sve bilo rešeno već posle prvih 45 minuta igre, s obzirom da su Bavarci na odmor otišli uz čak tri gola razlike.
Ipak, Marsel Halstenberg je u 59. minutu smanjio prednost Bajerna, dok je sedam minuta kasnije mrežu “Red Bula” zatresao Serž Gnabri nakon čega je usledila bolja igra domaće ekipe.
“Bikovi” su preko Nkunkua i Dani Olma došli do samo gola zaostatka, međutim, tačku na ovaj susret stavio je Liroj Sane golom u osmom minutu sudijske nadoknade.

Naš predlog

Veoma interesantno je da je na tri poslednja međusobna susreta između ova dva tima, tim iz Frankfurta ostvario dve pobede, dok je u poslednjem okršaju slavio tim iz Minhena, rezultatom 0:1.
Silno motivisani domaćin će učiniti sve da ostane neporažen na ovom duelu, a treba se svakako prisetiti da Bavarci godinama unazad nešto slabije ulaze u sezonu, pa vam hrabro preporučujemo da probate sa duplom šansom 1X za koju je Meridianbet pripremio kvotu 2.65
.

Ako imate dilemu kada je prognoziranje konačnog ishoda u pitanju, mišljenja smo da oko golova ne bi trebalo da bude nikakvih nedoumica, kojih će u Frankfurtu i te kako biti pa vam savetujemo da probate sa igrom 4+ za koju je Meridianbet pripremio kvotu 1.89.

Za kraj, najrealnije je da i jedna i druga ekipa postigne makar po jedan pogodak na ovom premijernom susretu u Bundesligi, pa vam predlažemo da odigrate igru GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.51.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.