Tiket dana (petak, 05.08.2022)

Tiket dana

Pred nama je vikend kada počinju tri od pet najjačih liga u Evropi. Zakotrljaće se lopta u Engleskoj, Nemačkoj i Francuskoj, ali i u Holandiji, Portugaliji i Turskoj. Predložene kvote bile su aktuelne u trenutku pisanja teksta.

Kristal Palas – Arsenal – T22+ @ 1.96 u Meridianbet

Prvo kolo uvek donese pregršt izennađenja, ali nam se čini da bi ovo mogla biti sezona punog povrtka Arsenala u vrh engleskog fudbala. Bila je dobra i prethodna, sve do finiša, a onda je plasman u Ligu šampiona iscurio iz ruku Mikela Artete. Letos su na Emirejts stigli ozbiljni igrači. Ističe se dvojac iz šampiona Sitija, Gabrijel Žezus i Oleksander Zinčenko. Iz Sao Paolo stigao je Markinjos, a iz Porta Fabio Vijeira. Otišao je Lakazet, ali se čini da su ”Tobdžije” jače nego lani. Palas je malo menjao tim, pa je opšti utisak da ponovo mogu da računaju na sličan plasman kao i narednih sezona, a to je u sredini tabele. U generalnoj probi Arsenal je deklasirao Sevilju sa 6:0 na Emirejts kupu, a treba istaći i veliku pobedu nad Čelsijem u Orlandu sa 4:0. ‘Orlovi” su takođe odigrali veći broj mečeva, a izgubili su samo od Liverpula i Mančester junajteda. Naš predlog je gost daje dva gola, a treba reći da je Arsenal prošle sezone loše prošao na Selhurst parku i izgibio sa 3:0. Valjda je to dovoljan motiv da se revanširaju ”Orlovima”. Za T22+ kvota je 1.96 u kladionici Meridianbet.

Lingbi – Mitjiland – 2,2+ @ 2.06 u Meridianbet

Vicešampion Danske ima naporan period iza sebe. Iako je tek početak sezone Mitjiland je za petanestak dana odigrao šest zvaničnih mečeva, po tri u prvenstvu i kvalifikacijama za Ligu šampiona. U šampionatu Danske nisu startovali najbolje, na prva dva meča, i to u svom Herningu, uzeli su samo bod, ali su zato prošle sedmice slavili u Odenzeu i upisali prvi trijumf. Bila je to prva pobeda uopšte, pošto su u dvomeču sa AEK-om iz Larnake igrali oba puta 1:1, a dalje su prošli zahvaljujući boljem izvođenju penala. U utorak su imali najteži ispit, gostovali su kod Benfike u kvalifikacijama za elitno takmičenje i, čini se, ostali bez šansi da igraju u Ligi šampiona. Poraz od 4:1 je previsok da bi se nadokandio u Danskoj, a treba reći da su Portugalci vodili 4:0 posle samo sat vremena igre. Lingbi ne može da bude zadovoljan početkom svoje povratničke sezone u prvoj ligi. U prvom kolu su remizirali sa Silkeborgom, da bi onda izgubili kod Horsensa i Nordsjelanda. Mitjiland je sigurno umoran, ali svakako kvalitetniji od Lingbija. Zato predlažemo dvojku, ali i uz dva gola gostiju. Za 2,2+ koeficijent iznosi 2.06 u kladionici Meridianbet.

Istanbulspor – Trabzon – 2 @ 1.73 u Meridianbet

Čast da otvori nvo prvenstvo ima prošlogodišnji šampion ekipa Trabzona. Njihov rival na premijeri je povratnik u društvo najboljih, tim Istanbulspora. Trabzon je bio dominantan prethodne sezone, šampionski lovor obezbedili su vrlo rano, a ta sezona ostaće upisana kao jedna od najboljih u istoriji kluba. Da mogu da se nadaju nečemu sličnom i u ovoj pokazao je meč Super kupa u kome su sa 4:0 pobedili tim Sivaspora. Želja Trabzona je da se plasira u Ligu šampiona, oni imaju samo jedno kolo kvalifikacija, ali im nedavni žreb nije bio baš naklonjen. Čini se da su mogli da prođu mnogo bolje, ovako moraće da igraju protiv prvaka Danske FC Kopenhagena u plej-ofu. Do tog duela i prvog meča na Parkenu, Trabzon će igrati dva kola u Turskoj i pokušaće što bolje da se spremi za taj okršaj. Istanbulspor je proveo 17 godina van elite, prošle sezone je bio tek četvrti u drugoj ligi, ali se preko plej-ofa domogao društva najboljih. Sigurno je da će imati ogromnu podršku u prvoj utakmici u eltiti posle toliko vremena, ali je kvalitet apsolutno na strani šampiona. Naš predlog je dvojka, a za nju se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent koji iznosi 1.73.

Ukupna kvota na tiketu za petak u Meridianbet kladionici iznosi 6.98.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.