Tip dana: Vest Hem – Mančester Siti: Mogu li “građani” do treće uzastopne titule?

U nedelju je sjajna ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali meč prvog kola engleske Premijer lige u kom će Vest Hem na svom terenu ugostiti Mančester Siti.
Duel između ova dva tima je zakazan za 17 časova i 30 minuta.

Vest Hem: “Čekićari” imaju velike ambicije!

Kada se sve sabere i oduzme utisak je da je iza Vest Hema jedna izuzetno uspešna sezona. Naravno, glavni razlog za to je plasman ove ekipe na sedmu poziciju koja između ostalog donosi plasman u grupnu fazu Lige konferencija, gde će bez ikakve sumnje “čekićari” biti jedni od glavnih favorita za osvajanje.
U jednom trenutku je Vest Hem vrlo verovatno mogao i da se uključi u borbu za plasman u Ligu šampiona, ali je glavni razlog za to nešto slabija forma u finišu prvenstva, što je donekle i bilo očekivano s obzirom da su “ćekićari” igrali na dva fronta.
Naravno, treba podsetiti i da su izabranici Dejvida Mojesa prošle sezone stigli do polufinala Liga Evrope, gde su nažalost eliminisani od Ajntrahta iz Frankfurta.
Nije tajna da uprava londonskog tima ima velike ambicije u ovogodišnjem izdanju engleske Premijer lige, a naravno i ovog puta će primarni cilj biti plasman u neko od evropskih takmičenja.
Shodno tome je i organizovan prelazni rok, koji je za sada sjajno odrađen.
Naravno, glavno pojačanje je sada već bivši fudbaler Sasuola Đanluka Skamaka. Fudbaler koji se dovodio u vezu sa brojnim klubovima, među kojima je bio i prebogati Pari Sen Žermen, karijeru će nastaviti u redovima “čekićara” koji su za njegovu slobodu bili prinuđeni da izdvoje čak 42.000.000 evra, a treba napomenuti da je to rekordna prodaja tima iz Ređo Emilije.
Inače, pored Skamake u klub iz Londona su stigli dojučerašnji defanzivac Rena Najef Agarde, potom golman Alfonso Areola koji je otkupljen iz Pari Sen Žermena, dok je iz Svonsija stiga Fil Dauns.
Poslednji međusobni susret između Vest Hema i Mančester Sitija je odigran u pretposlednjem kolu prošlog šampionata kada je bilo 2:2.
Inače, podatak koji moramo napomenuti je da na tri poslednja međusobna susreta između ova dva tima koja su odigrana u Londonu, “građani” nisu uspeli da ostvare trijumf, što je sasvim sigurno jedna od stvari zbog čega “čekićari” u veoma lepom raspoloženju dočekuju aktuelnog šampiona.

Mančester Siti: “Građani” kreću po treću uzastopnu titulu!

Fudbaleri Mančester Sitija su uspeli da odbrane titulu šampiona Engleske, što je bila ukupno osma titula za popularne “građane”, a već šesta od kako postoji Premijer liga.
U poslednjem kolu smo prisustvovali pravom spektaklu s obzirom da je Siti na nekih pola sata pre kraja svog meča protiv Aston Vile gubio sa 0:2.
Međutim, utisak je da su nakon tog šokantnog vođstva gostiju izabranici Pepa Gvardiole ubacili u petu brzinu i u kratkom vremenskom intervalu došli do čak tri pogotka, što je svakako izazvalo delirijum oduševljenja na dupke punom “Etihadu”.
Bila je to druga uzastopna titula za Siti, koji je sam sebi iskomplikovao situaciju s obzirom da je remizirao u pretposlednjem kolu upravo na gostovanju kod Vest Hema, gde i inače “građani” jako retko pobeđuju, a taj duel je završen rezultatom 2:2.
Naravno, treba podsetiti da su izabranici Pepa Gvardiole nedavno poraženi u finalu Komjuniti Šilda od Liverpula, a taj susret je zavšen rezultatom 3:1, pa su “građani” propustili priliku da dođu do prvog trofeja u sezoni.
Bilo kako bilo uprava kluba je bila baš aktivna u letnjem prelaznom roku a kao najveće pojaččanje bez ikakve sumnje izdvaja se Haland koji je stigao iz Borusije Dortmund.
Pored njega u Siti je stigao i Hulijan Alvarez iz River Plejta, ovaj sjajni napadač sve već upisao i u listu strelaca, i to na pomenutom susretu protiv Liverpula.
Naravno, ne treba izostaviti ni dolazak Kalvina Filipsa koji je u prethodnom periodu branio boje Lidsa i koji bi takođe trebalo da predstavlja veliko pojačanje za aktuelnog šampiona Engleske.
Za kraj, treba napomenuti da će primarni cilj “građana” ovog puta ipak biti toliko dugo čekana titula u Ligi šampiona, a kada smo već kod nje treba istaći da je u prošlosezonskom izdanju najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja Siti eliminisan u polufinalu od Real Madrida, koji je kasnije i došao do “ušatog” trofeja.

Naš predlog

Međusobni mečevi između ova dva tima nam skoro uvek donose baš dosta golova, a sva je prilika da će to biti slučaj i ovog puta, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.56.

Takođe, mišljenja smo da će nam ovaj u najavi veoma zanimljiv susret doneti skoro sigurno i više od tri gola, pa vam predlažemo da odigrate igru 4+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 2.37.

Iako Vest Hem ima velike ambicije ove sezone, mišljenja smo da je u ovom trenutku duel sa Sitijem preveliki zalogaj pa vam savetujemo da odigrate 2 za koju je Meridianbet pripremio kvotu 1.40.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.