Tip dana: Heken – Helsinborg: Domaćina trijumf vraća na prvu poziciju, Helsinborg u jako teškoj situaciji!

U ponedeljak je nešto slabija ponuda za klađenje nego što je to bio slučaj za vikend, pa smo za vas ovog puta analizirali poslednji meč 17. kola švedskog “Alsvenskana” u kom će Heken na svom terenu ugostiti Helsinborg.
Meč između ova dva tima je zakazan za 19 časova.

Heken: Pobeda donosi prvu poziciju na tabeli!

Slobodno možemo već sada pričati o tome da su fudbaleri Hekena najprijatnije iznenađenje u ovogodišnjem izdanju najkvalitetnijeg ranga švedskog fudbala.
Naime, ova ekipa se trenutno nalazi na trećem mestu na tabeli i uz eventualni trijumf na ovom duelu protiv Helsinborga, što se svakako i očekuje, Heken bi se posle dva kola pauze ponovo vratio na prvu poziciju.
Podsećamo vas da je ovaj tim prošli šampionat završio tek na dvanaestoj poziciji uz samo četiri boda viška u odnosu na ekipu koja je na kraju ispala iz lige.
Na poslednjih pet mečeva u “Alsvenskanu” trećeplasirani tim na tabeli je ostvario tri trijumfa, jedan poraz i jedan remi i to u prošlom kolu na gostovanju kod Elfsborga.
Bio je to jedan spektakularan meč na kom smo videli čak osam golova, pošto je kranji rezultat bio 4:4, ali svakako da to nije ništa novo s obzirom da nam mečevi Hekena čitavim delom šampionata donose baš dosta golova.
Pre toga je četa Per Matijasa-Hogma doživela poraz na domaćem terenu od Jurgordena, što i jeste značio pad sa prve pozicije, međutim ta ekipa je juče samo remizirala na gostovanju kod Vernama, što znači da će Heken kao što smo već napomenuli eventualnim trijumfom na ovom susretu ponovo izbiti na lidersku poziciju.
Što se tiče mečeva na domaćem terenu do sada je četa trenera Hogma ostvarila četiri trijumfa kao domaćin, uz jedan remi, ali i dva poraza, ali treba napomenuti da Heken dosta bolje igra na strani gde je na devet odigranih susreta ostvario pet trijumfa i četiri remija.

Helsinborg: Može li ovaj tim da izbori opstanak u društvu najboljih?

Kako sada stvari stoje, vrlo lako se može desiti da fudbalere Helsinborga ponovo naredne sezone gledamo u drugoj ligi.
Naime, u ovom trenutku se ova ekipa nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli sa samo jedanaest osvojenih bodova, što je za čak sedam bodova manje u odnosu na trinaestoplasirani Vernamo, koji se trenutno nalazi u bezbednoj zoni.
Inače, Helsinborg je prošle sezone zauzeo treće mesto na tabeli druge švedske lige što je ovom timu donelo plasman u baraž za ulazak/opstanak u “Alsvenskanu”.
Protivnik je bio Halmštad, i nakon poraza u prvom kolu pred svojim navijačima, Helsingborgu su davane veoma male šanse, međutim prošlezonski drugoligaš je na jedan sjajan način došao do trijumfa i plasmana u najkvalitetniji rang švedskog fudbala.
U poslednje vreme ovaj tim igra nešto bolje nego što je to bio slučaj većim delom prvenstva pa je tako Helsinborg u prošlom kolu slavio na svom terenu protiv Sundsvala, a taj meč je završen rezultatom 1:0, mada treba napomenuti podatak da je Sundsval jedini tim koji se nalazi na tabeli ispod Helsinborga.
Kada su u pitanju partije na gostujućem terenu, do sada je pretposlednji tim na tabeli na sedam odiranih mečeva na strani, bez trijumfa, uz dva remija i čak pet poraza.
Poslednji meč koji je odigrao na strani, Helsinborg je na gostovanju kod Varberga odigrao meč bez golova, što je svakako sjajna stvar s obzirom da im je ta ekipa jedan od glavnih kandidata za borbu za opstanak u “Alsvenskanu”.
Za kraj, u poslednjem međusobnom susretu između Helsinborga i Hekena koji je odigran krajem aprila ove godine nije bilo pobednika, pošto je taj meč završen rezultatom 1:1.

Naš predlog

Nema nikakve sumnje da je Heken apsolutni favorit na ovom duelu zbog čega vam savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.36.

Takođe, nešto što apsolutno ne bi smelo da se dovode u pitanje kada su mečevi Hekena u pitanju su golovi, pa vam predlažemo da probate sa igrom 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.23.

Nešto sigurnija varijanta je svakako igra 3+, za koju je Meridianbet odredio koeficijent 1.50.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.