Tip dana: Lion – Troa: Na Žerlanu je Troa uvek rado viđen gost!

U petak nas očekuje dosta veoma interesantnih mečeva, a jedan od njih se igra na Žerlanu gde će fudbaleri Liona dočekati Trou.
Susret između ova dva tima je zakazan za 21 čas.

Lion: Primarni cilj je plasman u Ligu šampiona!

Iza Liona je još jedna poprilično loša sezona, s obzirom da je ovaj tim ponovo ostao bez plasmana u neko od evropskih takmičenja.
Naime, jedan od najtrofejnijih francuskih klubova je na kraju zauzeo tek osmo mesto na tabeli uz čak pet bodova manjka u odnosu na timove koji su uspeli da dođu do plasmana u Ligu konferencija.
Utisak je da se tim sa Žerlana kasno probudio prošle sezone, s obzirom da je ova ekipa na pet poslednjih susreta ostvarila čak četiri trijumfa uz samo jedan poraz.
Naravno, i ovog puta će primarni cilj biti plasman u Ligu šampiona, ali je utisak da bi se uprava kluba kao i verovatno i svi navijači Liona zadovoljiili i sa bilo kojom pozicijom koja garantuje igranje u nekom od tri evropska takmičenja.
Treba napomenuti da je u letnjem prelaznom roku ovaj klub dobio dva velika pojačanja u vidu Lakazeta i Taljafika, a svakako da je ubedljivo najveće pojačanje ostanak Lukasa Pakete iza kog je jedna zaista sjajna sezona.
Do sada je Lion odigrao samo jedan meč i to na svom terenu u prvom kolu protiv Ažaksioa, kada je bilo 2:1.
Izabranici Petera Bosa su pitanje pobednika rešili u prvih 20 minuta igre kada su preko Tetea i Aleksandra Lakazeta (iz penala) stigli do nedostižne prednosti koju je gost uspeo da ublaži preko Tomasa Manjana golom takođe iz jedanaesterca.
Ono što je veoma interesantno je da su oba tima meč završila sa igračem manje. Naime, prvo je „pocrveneo“ golman domaćih Antoni Lopez koji je u 27. minutu skrivio penal i dobio drugi žuti odnosno crveni karton, a revanširao mu se pred sam kraj prvog poluvremena Roman Hamuma.
Meč drugog kola koji je tim sa Žerlana trebalo da odigra na gostovanju kod Lorijena je odložen zbog toga što se stadion nalazio u jako lošem stanju.

Troa: Loš početak šampionata!

Prošle sezone je Troa ostvarila svoj primarni cilj, a to je naravno opstanak u društvu najboljih, pošto je ova ekipa na kraju zauzela petnaesto mesto na tabeli uz šest bodova viška u odnosu na tim koji je na kraju napustio najkvalitetniji rang francuskog fudbala.
Naravno da će i ovog puta ostanak u ligi biti glavni cilj ove simpatične ekipe, ali već nakon prva dva kola Lige 1 slobodno možemo konstatovati da će to biti izuzetno težak zadatak.
Naime, izabranici Bruna Irlesa koji je nakon poprilično uspešne avanture u Keviju potpisao za Trou, su u prva dva kola doživeli dva poraza.
Na startu prvenstva je Troa poražena na gostovanju kod Monpeljea u jednom fantastičnom susretu na kom smo videli čak pet golova, pošto je na kraju bilo 3:2.
Generalni utisak u vezi tog susreta je da su gosti verovatno bili i bolji rival na terenu, pošto su imali čak četiri šuta ka golu više od Monpeljea, ali je na kraju domaćin iskoristio svoje šanse i zabeležio trijumf u prvom kolu, u meču koji je mogao da ode na obe strane.
Ipak, u drugom kolu je Troa odigrala katastrofalan meč na svom terenu protiv povratnika u elitu Tuluza, koji je mimo svih očekivajna na tom duelu slavio sa 0:3.
Gosti su na desetak minuta pred istek prvog poluvremena došli do prednosti i to nakon autogola Larucija, a u nastavku je Tuluz uspeo još dva puta da dođe do pogotka i to preko Rataoa i Helajea.
Za razliku od prvog kola kada je Troa čak deset puta šutirala ka golu rivala, na meču drugog kola su izabranici Bruna Irlesa uputili samo dva udarca u okvir gola, pa onda i ne treba da čudi što ovaj tim nije došao do gola.
Za kraj, poslednji međusobni susret između Troe i Liona odigran je sredinom januara ove godine, kada je tim sa Žerlana golom Dembelea iz penala slavio sa 0:1.
Naravno, moramo napomenuti podatak da je na poslednjih pet međusobnih susreta između ova dva tima koja su odigrana na Žerlanu, ekipa Liona zabeležila isto toliko trijumfa, a da je poslednji trijumf nad jednim od najtrofejnijih francuskih klubova, Troa ostvarila još 2007. godine kada je bilo 1:0.

Naš predlog

Utisak je da će fudbaleri Liona bez većih problema slaviti na ovom duelu pa vam preporučujemo da probate sa jedinicom za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.33.

Takođe, vrlo lako se može desiti da nam duel na Žerlanu donese dosta golova, pa vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.51.

Za kraj, sva je prilika da će domaćin od prvog minuta krenuti ofanzivno ka golu Troe, pa vam hrabro predlažemo da probate sa prelazom 1-1 za koji je Meridianbet pripremio koeficijent 1.77.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.