Tip dana: Selta – Real Madrid: ”Kraljeva” balada na Balaidosu, novo teško gostovanje za šampiona na startu La Lige!

Ako bacimo pogled na ponudu za subotu, stiče se utisak da odavno nije bilo toliko zanimljivih susreta, a jedan od njih se svakako igra na Balaidosu gde će fudbaleri Selte ugostiti Real Madrid.
Meč između ova dva tima je zakazan za 22h.

Selta: Koji su krajnji dometi tima sa Balaidosa?

Prošlu sezonu su fudbaleri Selte završili na sredini tabele, preciznije na jedanaestoj poziciji, čime nažalost nije ispunjen primarni cilj, a on se odnosio na plasman u neko od evropskih takmičenja.
Utisak je da bi upravo Liga konferencije bila po meri ovog kluba, ali nažalost do toga nije došlo.
Iza Selte je dosta dobar prelazni rok. Pre svega, tim sa Balaidosa je sačuvao okosnicu, a tu mislimo na legendarnog Jaga Aspasa koji je godinama unazad udarna napadačka igla ove ekipe.
U klub je stiglo nekoliko veoma interesantnih fudbalera, a svakako da je najzvučnije odjeknuo dolazak Mingeze iz Barselone koji bi trebalo da pojača odbranu Selte, a upravo ta linija tima i jeste bila problematična prošle sezone.
Zbog toga je između ostalog doveden Unai Njunjez iz Atletik Bilbaa na pozajmicu, a na jednogodišnju pozajmicu je stigao i Oskar Rodirigez iz Sevilje koji je ruku na srce prošlu sezonu proveo u Hetafeu.
Pored njih u redove tima sa Balaidosa je stigao Pacijenca koji je u prethodnih nekoliko sezona branio boje Ajntrahta iz Frankfurta.
Za kraj, novi fudbaler Selte je pre samo nekoliko dana postao dojučerašnji fudbaler Rome Karles Perez koji je stigao na pozajmicu uz pravo preče kupovine po sumi od 12 miliona evra.
Mora se priznati da u prvom kolu novog šampionata izabranici Eduarda Kudea nisu imali sreće, pošto su na svom terenu remizirali protiv Espanjola i to nakon gola koji su primili u osmom minutu sudijske nadoknade.
Malo ko se nadao takvom ishodu pošto je tim iz Viga imao prednost od dva gola razlike, i to nakon pogodaka Aspasa i Pacijence.
Međutim, u 72. minutu je Espozito smanjio na 2:1, a kada su svi mislili da će Selta upisati trijumf na startu šampionata, nakon VAR-a je gostujuća ekipa dobila penal koji je u gol pretvorio Hoselu.

Real Madrid: Briljantna sezona je iza Madriđana!

Utisak je da su Madriđani prošle sezone dosta lakše nego što su to svi očekivali došli do titule šampiona Španije i to pošto su na kraju imali čak trinaest bodova viška u odnosu na drugoplasiranu Barselonu.
Upravo povratak titule prvaka Španije u vitrine najtrofejnijeg evropskog kluba i jeste bio glavni razlog za dovođenje legendarnog Karla Ančelotija, ali deluje da je malo ko očekivao da će kraljevski klub doći i do trofeja u Ligi šampiona.
Naime, u jednom sjajnom finalu u kom je Liverpul ruku na srce bio daleko bolji rival, Real je golom Vinisijusa došao do “ušatog” trofeja”, a na putu do toga je klub sa “Santjago Bernabeua” eliminisao PSŽ, Čelsi i Mančester Siti i stiče se utisak da jedan klub odavno nije imao toliko težak žreb do same završnice, što samo po sebi govori da je titula šampiona Evrope i više nego zaslužena.
Šlag na tortu je predstavljao nedavni trijumf u Superkupu Evrope u kom su Madriđani bez većih problema savladali Ajntraht iz Frankfurta, a taj meč je završen rezultatom 2:0.
Što se prelaznog roka tiče, Marselo je nakon šesnaest godina napustio klub, Luka Jović je prešao u Fiorentinu, dok će Kazemiro po svemu sudeći karijeru nastaviti u Mančester Junajtedu, što je između ostalog i potvrdio Karlo Ančeloti u izjavi pred gostovanje na Balaidosu.
Ridiger je stigao iz Čelsija i to kao slobodan igrač, dok je kraljevski klub Monaku platio 100 miliona evra za usluge Čuamenija, čime je po svemu sudeći i završen prelazni rok za aktuelnog šampiona Evrope.
U prvom kolu je četa Karla Ančelotija uz dosta muke slavila na gostovanju kod Almerije, i to pošto je domaća ekipa prva došla do vođstva na tom susretu.
I u tom delu igre je kraljevski klub imao pregršt sjajnih prilika, ali lopta nije htela u gol, a sve to se vratilo u drugom delu igre kada je Real preko Vaskeza i Alabe koji je postigao sjajan gol iz slobodnjaka upisao prvi trijumf u sezoni, na nimalo prijatnom gostovanju.

Naš predlog

Selta ume da bude veoma neugodan domaćin, ali smo mišljenja da je ipak prednost na strani gostiju koji igraju sjajno i na startu nove sezone, zbog čega vam toplo preporučujemo da se opredelite za 2 koju Meridianbet ceni sa koeficijentom 1.72.

Mečevi između Selte i Reala nam po tradiciji donose veliki broj golova, pa nema nikakvog razloga da tako ne bude i večeras na Balaidosu. Kladionica Meridianbet igru 3+ plaća sa kvotom 1.66, a vrlo lako se može desiti da nam ovaj duel donese i više od tri gola, pa vam hrabro preporučujemo da probate sa igrom 4+ za koju je Meridianbet pripremio kvotu 2.60.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.