Najava i analiza: Premijer liga, 3. kolo: Liverpul na Old Trafordu zatvara kolo u kome Siti gostuje Njukaslu, a Arsenal Bornmutu

premijer liga

Svaka utakmica Premijer lige priča je za sebe i teško je u naslovu najaviti šta nam sve predstoji u jednom kolu. I ovo će, kao i svako drugo, obilovati zanimljivim utakmicama. Šampion će biti na teškom ispitu na severu Ostrva gde ga čeka Njukasl, a na ”Teatru snova” u Mančesteru igra se, na papiru još uvek, najveći derbi engleskog fudbala, Junajted – Liverpul. Kvote koje smo preložili bile su aktuelne u trenutku pisanja teksta.

Totenhem – Vulverhemton – 1,0-3 @ 2.12 u MaxBet

Novo kolo u Premijer ligi započinje na Vajt Hart Lejnu gde Totenehm dočekuje Vulverhempton. U prošlom kolu gledali smo vatreni londonski derbi između Čelsija i Totenhema na Stamford Bridžu, a osim o sjajnoj predstavi oba rivala, najviše se govori o sukobu dvojice trenera, Antonija Kontea i Tomasa Tuhela, nezabeleženog još od ”okršaja” Murinja i Vengera. ”Pevci” su uzeli četiri boda iz dva meča, a njihov rival Vulverhempton ima samo jedan. U međuvremenu ”Vukovi” su doveli Gonzala Guedeša iz Valensije, pa se u portugalskoj koloniji na Ostrvu nadaju boljim rezultatima. Ove dve ekipe povezuje i to što je prošlog leta trener Vulvsa Nuno Espirito Santo prešao u Totenhem, ali se tamo nije dugo zadržao. Vulvsi su pobedili u Londonu proletos, a sada očekujemo trijumf silno pojačanog domaćina, uz manji broj golova. Za kombinaciju 1,0-3 u kladionici MaxBet koeficijent iznosi 2.12.

Kristal Palas – Aston Vila – GG @ 1.89 u Meridianbet

Žreb za novu sezonu nije bio blagonaklon prema Palasu. Tim Patrika Vijere igrao je u prvom kolu protiv Arsenala, a u drugom je gostovao na Enfildu. Da im je neko pre početka ponudio bod iz ta dva meča, verujemo da bi prihvatili, a to su na kraju i uspeli da ostvare. Izgubili su od Arsenala na svom Selhurst parku, ali su zato ostali neporaženi u Liverpulu protiv ”Redsa”. Vodili su na Enfildu, imali i igrača više posel isključenja Darvina Nunjeza, ali su na kraju jedva sačuvali bod. Vila je podbacila na stratu u Bornmutu, tamo su lako položili oružje pred povratnikom u elitu, ali su zato protiv Evertona odigrali odlično na svom Vila parku i došli do prve ovosezoneske pobede. Kutinjo je i dalje pod znakom pitanja u ekipi Stivena Džerarda, pa ćemo izostaviti konačan ishod i predložiti igru gol-gol. Za GG u kladionici Meridianbet dobija se koeficijent koji iznosi 1.89.

Everton – Notingem Forest – 1 @ 2.01 u CircusBet

Dva kola i dva poraza Evertona potvrđuju tezu da će se ”Karamele” ove sezone boriti za opstanak ili, u najboljem slučaju, za mesto u sredini tabele. Sa Gudisona je bodove odneo Čelsi, dok je Everton lako pao u Birmingemu protiv Aston Vile. Vreme je za prve bodove, a protivnik za tako nešto je idealan, povratnik u najjači rang posle pune 23 godine, ”Šumari” iz Notingema. U gradu poznatom po Robinu Hudu vlada prava fudbalska euforija, nekadašnji prvak Evrpe više od dve decenije tavorio je u drugoj ligi i navijači su željni duela sa najboljim timovima. Početkom mogu biti zadovoljni, posle poraza od Njukasla pobedili su jednu od boljih ekipa u Premijer ligi, tim Vest Hema. Imao je Fores i mnogo sreće u meču sa ”Čekićarima”, spasio ih je i golman Henderson koji je odbranio penal, ali je prvi gol u eliti postigao Avoniji, bivši golgeter Union Berlina, koji je letos stigao u Notingem. Očekujemo da Everton upiše trijumf, a za jedinicu se dobija koeficijent 2.01 u kladionici CircusBet.

Fulam – Brentford – GG @ 1.70 u Mozzartbet

Kratak je put od junaka do tragičara, zna to dobro Aleksandar Mitrović, najbolji igrač i strelac Fulama. Na premijeri srpski centarfor je sa dva gola doneo bod svom timu protiv Liverpula, ali je promašio jedanaesterac na Molinuo u Vulverhemptonu u finišu susreta kod rezultata 0:0. Moga je Fulam da se vrati sa sva tri boda sa teškog gostovanja, ali je za utehu činjenica da su još bez poraza, doduše i bez pobede. U trećem kolu na Krejven Kotidž stiže Brentford, pravi hit na startu sezone. Ne toliko zbog nadoknađena dva gola minusa protiv Lestera na King Paueru u prvom kolu, već zbog ”upropašćivanja” Mančester junjateda u drugom kolu na svom Komjunitiju, kada su za nešto više od 30 minuta četiri puta tresli mrežu ”Crvenih đavola”. ”Pčelice” nisu tim za potcenjivanje, to su pokazale i u prošloj sezonu kada su ih svi videli kao glavne kandidate za ispadanje. Protiv Fulama nikad nisu igrali u eliti, ali su često odmeravali snage u Čempionšipu, poslednji put pre dve godine. Očekujemo otvorenu igru i bar po gol na obe strane. Koeficijent za GG u kladionici Mozzartbet iznosi 1.70.

Lester – Sautempton – 3+ @ 1.64 u Meridianbet

Napad ”Lisica” funkcioniše, ali je odbrana zaribala. Za prvih 180 minuta u novoj sezoni četa Brendona Rodžersa je primila šest golova, a razlog nije samo odlazak golmana Šmajhela. Nešto mora da se menja ukoliko Lester želi u gornji deo tabele, za šta svakako ima potencijal i kvalitet. Protiv Brentforda su vodili sa 2:0, ali su tu prednost brzo prosuli. Na Emirejtsu su protiv Arsenala odigrali otvoreno, pravili šanse i davali golove, ali je domaćin sve to isto radio i to puta dva. Sautempton je takođe osvojio samo jedan bod u prva dva kola, dok su na gostovanju Totenhemu prvi poveli, a onda doživeli ubedljiv poraz, na svom Sent Merisu su imali 0:2 protiv Lidsa, ali su stigli do izjednačenja. Golovi su i jednima i drugima zaštitni znak, a videćemo hoće li neko od ova dva tima doći do prve pobede u sezoni. Naš predlog je 3+ sa kvotom koja iznosi 1.64 u kladionici Meridianbet.

Bornmut – Arsenal – 2,2+ @ 1.75 u MaxBet

Biće ovaj Arsenal prvo osveženje ove sezone. Ne može se reći da je Artetina četa podbacila u prethodnoj, ali je popustila kada je bilo najvažnije, kad su trebali da overe plasman u Ligu šampiona. Povratak u elitno evropsko takmičenje glavni je zadatak ”Tobdžija”, a sve preko toga biće pravi benefit. Za sada je sve idealno, novajlije su se uklopile, a Gabrijel Žezus je počeo i da trese mreže. Protiv Palasa bilo je 2:0 na strani, a protiv Lestera 4:2 na Emirejtsu, kada je Arsenal u nekim trenucima podsetio na onaj Vengerov sa Anrijem, Piresom, Ljunbergom i Bergkampom, mogli su da daju gol kad požele. Bornmut se posle dve sezone vratio u Premijer ligu i odmah na startu dao do znanja da ne namerava da se ponovo seli u Čempionšip. Pobedili su Aston Vilu na svom Vitalitiju, dok su u drugom kolu bili bez šansi na gostovanju kod šampiona. Bilo je važno primiti što manje golova, a da li je poraz podnošljiv, morate pitati njih. Arsenal je favorit protiv ”Trešnjica”, a uz dvojku ”vidimo” i dva gola gostiju. Za 2,2+ kvota iznosi 1.75 u kladionici MaxBet.

Lids – Čelsi – 2 @ 1.56 u CircusBet

Ostali su ”Plavci” bez pobede u gradskom derbiju Londona protiv Totenhema primivši gol za 2:2 u poslednjim trenucima meča. Nije to jedini detalj koji će se dugo pamtiti sa ovog meča, koji će, slobodno možemo to reći već sada, obeležiti sezonu. Utakmica je bila sjajna, Čelsi je igrao fantastično, ali sukob dvojice trenera, u nekoliko navrata, ne može se zaboraviti. Tuhel je bio van sebe na kraju utakmice, stegao je ruku Konteu tako da ovog to zaboli, i malo je nedostajalo da e narodski rečeno ”ne pošibaju” na sred Stamford Bridža. Sada Čelsi ima četiri boda iz dva meča, a toliko je sakupio i njihov rival Lids. Ekipa sa Eland Rouda je slavila protiv Vulverhemptona na startu, a onda prokockala dva gola prednosti u Sautemptonu. Lako su mogli da sačekaju ”Plavce’ sa maksimalnim učinkom, ali se i četiri boda uklapaju u planove Jorkširaca koji su jedva ostali u ligi proletos. U maju je Čelsi ovde lako slavio sa 3:0, ali sada ne mislimo da će to ići bez problema. Lids je mogao zbog tog poraza da ispadne i želeće osvetu. Ipak, kvalitet je na strani gostiju i naš predlog je dvojka sa koeficijentom 1.56 u kladionici CircusBet.

Vest Hem – Brajton – 1 @ 2.35 u Mozzartbet

”Čekičari” su na ”nuli” posle dva kola i to je zabrinjavajući podatak. Tim je pojačan u prelaznom roku i ako nije mogao da izađe na kraj sa Sitijem, morao je bolje protiv Notingema. Ipak, ima tim Dejvida Mojesa malo opravdanje za taj poraz, a zamerke idu najviše na sreću. Promašen jedanaesterac Deklana Rajsa, pogođen okvir gola u dva navrata, ali i bezbroj nerealizovanih prilika doprineli su minimalnom porazu. Pri trijumf u sezoni u zvaničnom meču stigao je u četvrtak. U plej-ofu za Ligu konferencija Vest Hem je dočekao danski Viborg i slavio sa 3:1, golovima novajilje Skamake, Bouvena i Antonija. Mada posao nije završen, za očekivati je da se ”Čekićari” opet nađu u grupnoj fazi jednog evropskog kupa. Brajton je sve zadivio pobedom na Old Trafordu u prvom kolu. Ona je ostvarena u režiji Paskala Grosa, dvostrukog strelca. Novi poraz Junajteda protiv Brentforda pokazao je da se više radilo o slabosti tima iz Mančestera nego kvalitetu ”Galebova”, koji su u drugoj rundi odigrali bez golova sa odličnim Njukaslom. I prethodne sezone Brajton je odično počeo, pa ih ne treba otpisivati ni pred gostovanje na Olimpijskom stadionu u Londonu. Međutim, kvota za pobedu Vest Hema je odlična i mora se iskoristiti. Za jedinicu se dobija koeficijent koji iznosi 2.35 u kladionici Mozzartbet.

Njukasl – Mančester Siti – x2,4+ @ 2.70 u Meridianbet

Teško je neku utakmicu nazvati derbijem u kolu u kome se sastaju Mančester junjated i Liverpul, ali je, po svemu, duel Njukasla i Sitija pravi derbi ovog kola. Već na početku sezone Siti je stavio svima do znanja da ne namerava da prepušta trofej koji je osvojio u dve prethodne godine. Na startu su bodove odneli iz Londona protiv Vest Hema, a onda su se malo poigrali sa Bornmutom na svom Etihadu. Dolazak trojive mladih i ekstratalentovanih igrača dosta je košato Siti, ali su na drugoj strani taj finansijski ”gubitak” kompenzovali prodajom nešto iskusnijih fudbalera, ali i Gabrijela Žezusa. Haland je srušio ”Čekićare”, od Gomeza i Filipsa se tek očekuje doprinos, a i bez njih ”Građani” imaju sjajn sastav. Njukasl je bio u kanalu na početku prethodne sezone, prvu pobedu su čekali do početka decembra, a sada već imaju četiri boda iz dva kola i još nisu primili gol. Na startu su ”Svrake” pobedile novajliju iz Notingema, a onda su odigrale bez golova sa Brajtonom. Možda su navijači, doduše i mi smo, očekivali mnogo novih imena na Sent Džejms parku ovog leta, ali njih još uvek nema. Valjda je to i odluka trenera Edija Haua, a stručnjaku sa ovakvim rezultatima i prethodnim CV-em, morate verovati. Siti je prošle sezone dobio oba meča sa Njukaslom uz ukupna rezultat 9:0! Sada će to ići malo teže, pa uz dvojku dodajemo i x. Uz duplu šansu na goste odigrajte i golove, biće ih dosta. Za x2,4+ kvota je 2.70 u kladionici Meridianbet.

Mančester junajted – Liverpul – x2,GG @ 1.88 u MaxBet

U utakmicu trećeg kola novog prvenstva dva najveća engleska kluba ulaze sa ukupno nula pobeda. Dok se Liverpul može ”pohvaliti” činjenicom da još nema poraz, Junajted je oba puta izgubio i to od timova protiv kojih nekada nije imao nikakvih problema, doduše oni su za vreme ere Aleksa Fergusona bili u nižim rangovima. Sada su Brajton i Brentford, posebno ovi drugi, očitali pravu fudbalsku lekciju ”Crvenim đavolima” i pokazali im da treba proći još mnogo vremena da bi se Junajted vratio na mesto na kom je bio. Dolazak trenera Erika ten Haga doneo je nadu da će stvari krenuti na bolje, ali se i Holanđanin sada već sigurno pita šta mu je ovo trebalo u životu. Svi su ubeđivali Ronalda da ostane u klubu, a posle dva kola pokazuju mu izlazna vrata. Nije ni Portugalac oduševljen ostankom na Old Trafordu, potpuno se odvojio od ekipe, a to se najbolje vidi na terenu. U klubu više razmšljaju o dovođenju novih igrača nego o toku prvenstva i to nikako ne može da bude dobro. Liverpul nema pobedu, protiv Fulama je odigrao 2:2, a na svom Enfildu nisu uspeli da pobede ni Kristal Palas. Najveći krivac je skupo plaćeni novajlija Darvin Nunjez koji je betz potrebe pocrveneo i ostavio drugove na cedilu kod 0:1 za goste. Ipak, izvuučen je bod, ali Siti i Arsenal već imaju četiri više. Prošle sezone ovde je bio 5:0 za Liverpul, a 4:0 na Enfildu. Nadu Junajtedu donosi trijumf nad ”Redsima” u prijateljskom meču na Tajlandu u julu, ali je to više bila revijalna utakmica završena 4:0 za Mančester. Naš predlog je dupla šansa na goste uz igru gol-gol. Za x2,GG koeficijent u kladionici MaxBet iznosi 1.88.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.