Tip dana: PSV – Rendžers: “Filipsovci” treniraju strogoću na “Policajcima”!

U sredu nas očekuju revanš mečevi plej-ofa za ulazak u Ligu šampiona, a za vas smo ovog puta analizirali duel između PSV-a i Rendžersa.
Prvi duel između ove dve ekipe koji je odigran na “Ajbroksu” je završen bez pobednika, pošto je na kraju bilo 2:2.
Revanš duel je na programu u 21 čas.

PSV: Mogu li “Filipsovci” do plasmana u Ligu šampiona?

Nažalost, tim iz Ajndhovena ponovo prošle sezone nije uspeo da dođe do titule šampiona Holandije, pošto je zauzeo drugo mesto na tabeli iza neprikosnovenog Ajaksa, što je ipak “Filipsovcima” donelo plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona.
Ono što treba napomenuti je da PSV igra sjajno na startu nove sezone i istakao je ozbiljnu kandidaturu za naslov prvaka, s obzirom da su izabranici Ruda Van Nistelroja na dva odigrana susreta ostvarili isto toliko trijumfa uz postignutih devet golova.
U poslednjem odigranom susretu “Filipsovci” su slavili na gostovanju kod Iglsa, a taj meč je završen sa više nego ubedljivih 2:5.
Takođe, tim iz Ajndhovena je već došao do prvog trofeja u sezoni, i to u Superkupu, nakon trijumfa nad Ajaksom, i to nakon jednog spektakularnog meča i sedam golova, pošto je na kraju PSV slavio rezultatom 3:5.
Najzad, kada su kvalifikacije za Ligu šampiona u pitanju, holandski predstavnik se nalazi na korak od plasmana u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, a za to će mu po svemu sudeći biti potreban trijumf na domaćem terenu protiv Rendžersa.
Prvi susret između ova dva tima je završen bez pobednika. Iako nije bilo previše šansi u prvom poluvremenu su viđena dva gola. Prvi je usledio posle kornera koji je izveo holandski tim kada se Sangare najbolje snašao u protivničkom šesnaestercu, ipak, samo tri minuta kasnije domaći su došli do izjednačenja preko Čolaka.
Igrao se 70. minut kada je Lorens ne baš sjajno šutirao iz slobodnog udarca, ali je golman PSV-a, Benitez, očajno reagovao i ispustio loptu u svoju mrežu.
Ipak, nije se predavao tim iz Ajndhovena, već je posle samo osam minuta igre došao do izjednačenja i to ponovo nakon prekida. Sjajni Gakpo je centrirao iz kornera, a Obispo bio najviši u skoku i perfektnim udarcem glavom pogodio za konačnih 2:2.

Rendžers: “Policajci” daleko lošije igraju na strani nego na “Ajbroksu”!

Iako je prošla sezona bila za pamćenje, s obzirom da je Rendžers došao do finala Liga Evrope, gde je nažalost ova ekipa izgubila od nemačkog Ajntrahta, ostaje veliki žal, pošto popularni “Policajci” nisu uspeli da odbrane titulu šampiona Škotske.
Naime, na kraju je njihov najveći rival Seltik završio na prvom mestu na tabeli uz četiri boda viška u odnosu na tim sa “Ajbroksa” koji je po svemu sudeći žrtvovao škotsko prvenstvo zbog Liga Evrope, gde je ovaj tim blistao, sve do tog poslednjeg susreta.
Verovatno je svim navijačima Rendžersa slaba uteha bila trofej u Kupu, nakon trijumfa nad Hartsom i to nakon produžetaka.
Izabranici Đovanija van Bronhorsta su zbog pomenute druge pozicije na tabeli morali u kvalifikacije za najkvalitetnije evropsko klupsko takmićenje, gde je u trećem kolu ovaj tim eliminisao Rojal Union i pored toga što je belgijski vicešampion dobio prvi susret rezultatom 2:0.
U revanšu, Škoti su na poluvreme otišli sa minimalnom prednošću, ali treba napomenuti da je taj gol postignut u poslednjim trenucima prvog poluvremena, što je “policajcima” donelo veliku psihološku prednost uoči nastavka.
U 58. minutu hrvatski interancionalac Antonio Čolak anulirao je prednost Belgijanaca iz prvog meča. Nakon tog gola je bilo evidentno da će škotski predstavnik doći do trećeg gola, a to se desilo u 79. minutu kada je Borna Barišić asistirao Tilmanu koji je zatresao mrežu i doneo svom klubu plasman u plej-of Lige šampiona.
Kao što smo već napomenuli, prvi duel na stadionu škotskog tima nam nije doneo pobednika, pa će se sve rešavati na “Filips” Areni što svakako nije dobra stvar za Rendžers, pošto je poznato koliko ovaj tim slabije igra na strani, u odnosu na “Ajbroks” gde zaista retko gube.
Uostalom, to se verovatno najbolje videlo i u prošlom kolu škotskog prvenstva pošto su “Policajci” remizirali na gostovanju kod Hibernijana, a taj meč je završen rezultatom 2:2, nakon čega se izabranici Van Bronhorsta nalaze na drugom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na prvoplasirani Seltik.

Naš predlog

Poznato je da škotski predstavnik igra dosta slabije na gostovanjima nego što je to slučaj na “Ajbroksu” što bi mogla da bude velika prednost PSV-a u ovom revanšu zbog čega vam savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.80.

Poput prvog susreta između ovih ekipa, vrlo je moguće da nas i ovog puta očekuje dosta golova, a kladionica Meridianbet igru 3+ plaća sa kvotom 1.70.

Za kraj, možda i najbolja igra za ovaj duel je ta da će domaća ekipa postići dva ili više golova, za šta je Meridianbet pripremio koeficijent 1.77.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.