Tiket dana (četvrtak, 25.08.2022)

Tiket dana

Duge su bile evropske kvalifikacije, a konačno se završavaju večeras. Saznaćemo sve učesnike LIge Evrope i Lige konferencija i ostalo je samo da sačekamo žreb grupa. Predložene kvote bile su aktuelne u trenutku pisanja teksta.

Hamrun – Partizan – 2,2+ @ 1.95 u Mozzartbet

Partizan je ostavrio odličan rezultat u prvom meču, ali je igra bila daleko od zadovoljavajuće. I Hamrun je imao svoje šanse u Humskoj, iskoristio je jednu, ali je poklekao čak četiri puta i trebalo bi da se desi pravo čudo, mnogo veće nego u prethodna tri slučaja, pa da Maltežani, po prvi put zaigraju u grupnoj fazi nekog od kupova. Ipak, i ovo je sjajan učinak Hamruna, tima koji je do ove sezone bio pod susšenzijom UEFA zbog nameštanja utakmica, pa su skoro deceniju bili van Evrope, mada su pre dve sezone bili šampioni svoje zemlje. Partizan polako kompletira redove i plasman makar u Ligu konferencija minimum je od onih planova pre početka sezone. Ulaskom u grupnu fazu crn-beli će biti u prvom šeširu i potencijalno mogu očekivati nešto lakše rivale u grupi i, eventualno, još jedno prezimljavanje u Evropi. Smatramo da će crno-belima bili lakše u revanšu nego pred svojim navijačima, a i Hamrun će morati da se otvori. Predlog je pobeda Partizana uz bar dva postignuta gola, a za 2,2+ kvota je 1.95 u kladionici Mozzartbet.

Šerif – Pjunik – 1,0-3 @ 1.95 u Mozzartbet

Moldavski šampion ponovo je blizu plasmana u grupnu fazu, ali ovog puta ne LIge šampiona već Lige Evrope. Nije to mali uspeh s obzirom da je Šerif ostao bez većine igrača iz prethodne sezone kada su pobedili Real u Madridu, a u kvalifikacijama izbacili Crvenu zvezdu i Dinamo iz Zagreba. Kvalifikacije su bile naporne za njih, morali su da izbace Zrinjski i Maribor, ali im se onda isprečila Viktorija Plzenj. U prvom meču plej-ofa za Ligu Evrope u Jerevanu Pjunik i Šerif su igrali bez golova. Nije to rezultat koji je bilo koga iznenadio. Šerif je prethodno i u Mostaru i u Mariboru igrao 0:0 i onda uspevao da sa jednim datim golom prođe dalje. Pjunik je imao svojih momenata, uspeli su da eliminišu Kluž i Dudelanž, ali je Zvezda bila prejaka. Obezbedili su još šest utakmica u Evropi i to je jedino važno uza ovu ekipu. U Ligu Evrope će Šerif, a uz pobedu domaćina slobodno dodajte mali broj golova. Za 1,0-3 kvota je 1.95 u kladionici Mozzartbet.

Silkeborg – Helsinki – 1 @ 1.62 u Mozzartbet

Mora se reći da su obe ekipe u odličnoj formi u svojim šampionatima. Helsinki je prvak Finske i njihovo prventvo počelo je znatno ranije, a HJK se bori sa KuPS-om za novi pehar. Silkebrog je mnoge iznenadio na startu danskog prvenstva, posle šestog kola nalaze se na vrhu tabele sa 13 bodova, koliko imaju i Orhus i Nordsjeland. Pomalo je iznenađujuće da među vodećima nema Kopenhagena, Mitjilanda i Brondbija, ali je ovaj šampionat sve kvalitetniji i izjednačeniji. Tako je prošle sezone u grupnoj fazi Lige konferencija igrao Randers, a sada se to očekujemo od Silkeborga. U prvom meču Helsinki je slavio minimalnu pobedu i dodatno pojačao koeficijent pošto je ranije već izbacio RFS iz Rige i Maribor, ali je između ova dva rivala poražen od Plzenja. Oba tima svakako će igrati u Evropi do zime, samo je pitanje u kom Kupu. Verujemo da će Silkeborg dobiti ovaj meč, a videćemo ko će na kraju u Ligu Evrope, a ko u Ligu konferencija. Kvota za jedinicu je 1.62 u kladionici Mozzartbet.

Bazel – CSKA Sofija – T12+ @ 1.65 u Mozzartbet

Tim srpskog trenera Saše Ilića iznenadio je Švajcarce u prvom meču u Sofiji. Nije CSKA ”mačiji kašalja”, ali se verovalo da je Bazel kvalitetniji tim. Ipak, bugraslka ekipa je i prošle sezone igrala u grupnoj fazi, pa se u Sofiji nadaju da mogu i sada do još šest utakmica u Evropi. Nadu im pojačava pobeda od 1:0 iz prvog meča, ali i to što su već dva rivala izbacili, Makedoniju Đorće Petrov i Sent Patriks iz Republike Irske. Ipak, ove dve ekipe daleko su od kvaliteta jednog Bazela koji je već nadigrao Krusaders iz Severne Irske i Brondbi iz Danske. Oba rivala pobećivao je na svom Sent Jakobu sa dva gola razlike, što je bilo dovoljno za ukupni trijumf. I protiv CSKA će biti dovoljan trijumf sa dva gola razlike, pa predlažemo igru domaćin daje dva gola, a na Bugarima je da i oni neki put zatresu mrežu švajcarskog tima i na taj način odu u grupnu fazu. Za T12+ koeficijent u kladionici Mozzartbet iznosi 1.65.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici Mozzartbet iznosi 10.16.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.