Tip dana: Tvente – Fiorentina: Jović i Milenković u Enšedeu overavaju Evropu za Violu do zime!

U četvrtak nas očekuje pregršt zanimljivih mečeva pošto nas očekuju revanš mečevi plej-ofa Liga Evrope ali i Lige konferencija, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran u Holandiji na stadionu “De Grolš Veste” gde će Tvente ugostiti Fiorentinu.
Prvi susret između ova dva tima je završen rezultatom 2:1 u korist
Viole, a početak revanš duela je zakazan za 19 časova.

Tvente: Mogu li Crveni do grupne faze?

Fudbaleri Tventea su na kraju prošle sezone zauzeli četvrto mesto na tabeli holandskog šampiona, što je ovom timu donelo plasman u kvalifikacije za Ligu konferencije, čime je bez ikakve sumnje sezona proglašena uspešnom, pošto su tri tima koja su iznad Crvenih završila na tabeli daleko kvalitetnija, a to su naravno Ajaks, PSV i Fejnord.
Što se tiče kvalifikacija za treće po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje sve je krenulo od dvomeča sa Čukaričkim u kom je holandski predstavnik bez većih problema došao do plasmana u plej-of.
Prvi duel na Banovom Brdu je završen pobedom Tventea od 1:3, a u revanšu je “Čuka” došla do ranog vođstva, što je po svemu sudeći samo razljutilo izabranike Rona Jansa koji su do kraja tog susreta uspeli da postignu četiri gola, a utisak je da je krajnji ishod mogao čak da bude i ubedljiviji.
Nažalost, u prvom susretu plej-ofa za ulazak u treće po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje, Crveni su poraženi na gostovanju kod Fiorentine (2:1), što je ruku na srce i te kako aktivan rezultat pa treba očekivati veliku borbu obeju ekipa u Enšedeu.
Holandsko prvenstvo je počelo pre nekoliko sedmica, a u ovom trenutku se Tvente nalazi na petom mestu na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na prvoplasirani Ajaks, ali treba napomenuti da su izabranici trenera Jansa odigrali meč manje u odnosu na Kopljenike.
Ipak, svi navijači imaju za sada dosta razloga za zadovoljstvo pošto Tvente na dva odigrana susreta ima isto toliko trijumfa.
U prvom kolu je četvrtoplasirani tim iz prošlog šampionata slavio na nimalo prijatnom gostovanju kod NEC-a, a taj susret je završen rezultatom 0:1.
U prošlom kolu su Crveni na svom terenu odigrali još bolju partiju i deklasirali Fortunu Sitard, a taj meč je završen rezultatom 3:0, pa holandski predstavnik u veoma lepom raspoloženju dočekuje italijansku Fiorentinu, a kako sada stvari stoje stadion će biti ispunjen do poslednjeg mesta.

Fiorentina: Lepa prednost Viole, ali je i dalje sve otvoreno!

Nakon nekoliko poprilično sušnih godina, fudbaleri Fiorentine su prošle sezone konačno igrali dosta dobro, što je rezultiralo i plasmanom u Ligu konferencije, a to je bio prvi izlazak Viole na evropsku scenu još od sezone 2016/17.
Da stvari budu bolje, izabranici Vinčenca Italijana su do plasmana u kvalifikacije za treće po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje došli nakon trijumfa u poslednjem kolu na domaćem terenu protiv Juventusa, a poznato je kolika netrepeljivost između navijača ova dva kluba.
Letnji prelazni rok je bio poprilično dobar za ovu italijansku ekipu pošto je potpisan novi ugovor sa Nikolom Milenkovićem koji je ujedno dobio i najveću platu u timu, a u Firencu je iz Real Madrida stigao Luka Jović.
Pored njega, klub je angažovao i Ikonea koji je u proteklih nekoliko sezona sa dosta uspeha nastupao za Lil.
U prvom kolu ovogodišnjeg izdanja italijanske Serije A, tim sa “Artemio Frankija” je slavio na domaćem terenu protiv Kremonezea i to u jednom fenomenalnom susretu koji je na kraju završen rezultatom 3:2, a odlučujući momenat desio se u sudijskoj nadoknadi kada je nakon centaršuta Mandragore golman gostiju Radu ušao sa loptom u mrežu.
U prošlom kolu su izabranici trenera Italijana odigrali jedan ne baš najbolji susret na gostovanju kod Empolija, kada mimo svih očekivanja nije bilo golova.
Najzad, što se tiče plej-ofa za ulazak u Ligu konferencija, Viola je u prvom meču pred svojim navijačima slavila sa 2:1 protiv Tventea.
Već posle 60 sekundi Fiorentina je povela, Biragi je idealno centrirao sa leve strane, u petercu je skočio Gonzales i glavom poslao loptu u suprotan ugao. Prednost domaćina duplirana je nakon pola sata igre, Artur Kabral se upisao u strelce – 2:0. Rezultatsku neizvesnot doneo je Vaclav Černi u 64. minutu, što se kasnije ispostavilo i konačnim rezultatom ovog susreta.

Naš predlog

Iako je ulog ogroman, mišljenja smo da nema razloga da ovo ne bude jedan efikasan susret, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.88.

Fiorentina po tradiciji dosta slabije igra na strani za razliku od svog terena gde “ljubičasti” zaista retko gube, pa vam zato savetujemo da probate sa duplom šansom 1X koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.50.

Za kraj, najrealnije je nekako da i jedan i drugi tim postigne makar po jedan gol na ovom susretu, a za to je Meridianbet pripremio koeficijent 1.69.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.