Derbi dana: Partizan – Crvena zvezda: Zvezdina kaznena ekspedicija napada Humsku, crno-beli u koži Spartanaca!

U sredu nas očekuje pregršt veoma interesantnih mečeva, pošto su na programu vanredni mečevi u engleskoj, italijanskoj i francuskoj ligi, a derbi dana se ipak igra u Humskoj gde će fudbaleri Partizana ugostiti Crvenu zvezdu.
Susret između dva večita rivala je zakazan za 20 časova.

Partizan: Crno-beli moraju da napadnu Zvezdu!

Nažalost, Partizan je i prošle sezone ostao bez titule šampiona Srbije, iako je bio utisak da su crno-beli bili nikad bliži prekidu Zvezdine dominacije.
Naime, klub iz Humske je na zimsku pauzu otišao sa plus pet, a poznato je koliko to ume da bude velika razlika u srpskom šampionatu, s obzirom da i Partizan i Zvezda retko gube bodove, osim kada nije u pitanju večiti derbi.
Ipak, tim koji je prošle sezone vodio Aleksandar Stanojević je prvo poražen u prolećnom derbiju na stadionu Zvezde kada je bilo 2:0, da bi nakon toga crno-beli odigrali mečeve bez golova protiv Čukaričkog u gostima, ali i Napretka na domaćem terenu, čime su fudbaleri Zvezde stekli prednost koju nisu ispuštali do kraja šampionata.
Treba istaći i da je Partizan sa dosta uspeha igrao u Ligi konferencija, gde je eliminisan u osmini finala od Fejnorda, koji je kasnije stigao i do finala trećeg po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja.
Nakon poraza u finalu Kupa, Aleksandar Stanojević je podneo ostavku, a na njegovo mesto je postavljen Ilija Stolica koji je nakon serije loših rezultata ekspresno otpušten.
Sve je ruku na srce za crno-bele krenulo dosta dobro, pošto je aktuelni vicešampion Srbije slavio u prvovm kolu šampionata na gostovanju kod Javora, i to sa više nego ubedljvih 0:4.
Međutim, nakon toga je usledio remi sa Radničkim iz Niša do kog su crno-beli došli u poslednjim trenucima utakmice, ali i remi na domaćem terenu protiv TSC-a iz Bačke Topole, kada nije bilo golova.
Ni nakon toga se crno-beli nisu proslavili pošto su poraženi na gostovanju kod Novog Pazara, a kap koja je prelila čašu kada je Ilija Stolica u pitanju bila je eliminacija iz kvalifikacija za Ligu Evrope od AEK-a iz Larnake.
Iako se dosta spekulisalo o povratku Save Miloševića u Partizan, novi trener je ipak postao Gordan Petrić koji je za kratko vreme uspeo da koliko toliko stabilizuje ekipu.
U dva dosadašnja meča nacionalnog šampionata pod njegovim vođstvom, Partizan je ostvario dva trijumfa, i to oba puta na gostovanjima, protiv Mladosti i Radničkog iz Kragujevca, a ono što je veoma interesantno je da je klub iz Humske oba puta do bodova došao u poslednjim trenucima susreta.
Vicešampion Srbije je uspeo da dođe i do grupne faze Lige konferencija pošto je eliminisan Hamrun. U prvom meču je bilo 4:1 za izabranike Gordana Petrića, dok je drugi duel na Malti završen rezultatom 3:3.
Podatak koji bi mogao da obraduje sve navijače crno-belih pred večiti derbi je da njihova omiljena ekipa nema poraz od Zvezde na svom stadionu punih šest godina, a od tada je Partizan čak osam puta uspeo da ostane neporažen, pošto je četiri puta bilo nerešeno, a četiri puta je klub iz Humske uspeo da slavi.

Crvena zvezda: Još uvek boli eliminacija od Makabija…

Fudbaleri Crvene zvezde su prošle sezone stigli do svoje pete uzastopne titule šampiona Srbije, i to kao što smo već napomenuli, i pored toga što su crno-beli imali pet bodova viška uoči starta prolećnog dela prvenstva.
Drugi deo prvenstva je za najtrofejniji srpski klub bio perfektan pošto su ostvarene sve pobede osim remija u derbiju plej-ofa protiv Partizana, kada nije bilo golova.
Šlag na tortu je bilo svakako i osvajanje Kupa, opet nakon trijumfa nad Partizanom. Taj meč je završen rezultatom 2:1, a junak je bez ikakve sumnje bio Aleksandar Katai koji je postigao oba gola, a zanimljivo je da je ovaj fudbaler prošle sezone postigao čak četiri gola protiv najljućeg rivala, i sigurno je da od njega preti najveća opasnost i ovog puta.
Ponovo je Zvezda imala najviše moguće ciljeve u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali je na kraju srpski šampion ipak zaustavljen na korak od elitnog takmičenja.
U prvom susretu plej-ofa klub sa stadiona “Rajko Mitić” je poražen na gostovanju kod Makabija iz Haife, pošto je taj meč završen rezultatom 3:2, da bi u revanšu pred punim stadionom bilo nerešeno, iako je u jednom trenutku bilo 2:0, pa će crveno-beli morati da se zadovolje sa grupnom fazom Liga Evrope, gde su prošle sezone stigli do osmine finala.
Nakon ispadanja od Makabija, Dejan Stanković je podneo neopozivu ostavku, a njega je na klupi nasledio njegov nekadašnji pomoćnik Miloš Milojević, koji je u međuvremenu radio u Hamarbiju i Malmeu.
Kada je u pitanju nacionalni šampionat, mora se priznati da aktuelni šampion igra fenomenalno na startu sezone, pošto se u ovom trenutku ova ekipa nalazi na prvom mestu na tabeli uz čak sedam bodova viška u odnosu na Partizan koji ima dosta problema na startu sezone.
Do sada su crveno-beli na šest odigranih mečeva ostvarili isto toliko trijumfa, a u prošlom kolu je na debiju Miloša Milojevića savladan Javor rezultatom 4:1.
Strelci za tim bili su Ohi koji je praktično završio sve oko selidbe u danski Brondbi, a pored njega su se u listu strelaca kod domaćina upisali još i Mitrović, Ben i Veljko Nikolić koji je imao duže odsustvo sa terena zbog povrede.
Naravno, ne treba zaboraviti ni fenomenalnu gol razliku, pošto je aktuelni šampion Srbije na šest odigranih susreta postigao čak 25 golova što nam daje prosek od više od četiri pogodaka po meču, a u tom periodu je primljeno samo dva gola.
Deluje svakako poražavajuće podatak da crveno-beli na osam poslednjih mečeva na stadionu Partizana nisu uspeli da ostvare trijumf, međutim, utisak je da im najvatreniji navijači neće preterano zameriti na tom podatku, s obzirom da je Crvena zvezda petostruki uzastopni šampion Srbije, i kako sada stvari stoje velike su šanse da ovaj tim ponovo dođe do naslova prvaka, što od ove sezone znači i direktan plasman u Ligu šampiona.

Naš predlog

Kao što smo napomenuli, crveno-beli imaju čak sedam bodova viška u odnosu na svog najljućeg rivala, i ukoliko bi pobedili na ovom susretu možda bi stekli i nenadoknadivu prednost. Partizan mora da ide na sve ili ništa i mišljenja smo da crno-beli neće doživeti poraz na ovom duelu, pa vam savetujemo da probate sa duplom šansom 1X za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.60.

Kao i na svakom derbiju, ni na ovom ne treba očekivati previše golova, a po našem mišljenju ih neće biti više od dva, i urpavo zbog toga vam hrabro preporučujemo da probate sa igrom 0-2 gola za koju je Meridianbet pripremio koeficijent 1.74.

Za kraj, ako se malo osvrnemo na tradiciju, na četiri od poslednjih pet prvenstvenih duela na kojima je Partizan bio domaćin je bilo nerešeno i sva četiri puta je bilo 1:1.
Kvota na nerešen ishod u Meridianbetu je odlična i iznosi 3.35, dok je kvota na tačan rezultat (1:1) još bolja i ova kladionica je ceni sa koeficijentom 5.80.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.