Tip dana: Liverpul – Njukasl: Redsi dižu formu, Njukasl ima velike ambicije ove sezone!

U sredu je sjajna ponuda za klađenje, a između ostalog treba napomenuti da nas očekuju vanredni mečevi engleskog, italijanskog i francuskog šampionata.
Za vas smo ovog puta analizairali duel koji će biti odigran na Enfildu gde će fudbaleri Liverpula ugostiti Njukals.
Susret između ove dve ekipe je zakazan za 21h.

Liverpul: Redsi iskalili bes na Bornmutu!

Mora se priznati da smo dosta više od Liverpula očekivati na startu najkvalitetnijeg ranga engleskog fudbala, pošto ovaj tim i ovog puta slovi uz Mančester Siti za glavnog kandidata za osvajanje trofeja.
Naime, nakon četiri odigrana kola popularni Redsi se nalaze tek na devetom mestu na tabeli uz čak sedam bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Arsenal, koji se takođe mimo svih očekivanja u ovom trenutku nalazi na liderskoj poziciji na tabeli.
Sve je krenulo od prvog kola i gostovanja kod Fulama, kada je bilo 2:2, a na tom susretu se istakao srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović koji je postigao dva gola.
Kad su svi u drugom kolu očekivali sigurnu pobedu na domaćem terenu protiv Kristal Palasa, četa Jirgena Klopa je odigrala samo 1:1, a utisak je da tim sa Enfilda može da bude i zadovoljan sa tim ishodom, s obzirom da je meč završio sa igračem manje pošto je Nunjez isključen nakon udaranja protivničkog fudbalera.
Nakon toga je usledio najveći derbi engleskog fudbala i meč sa Mančester Junajtedom koji je u prva dva kola doživeo dva teška poraza, međutim, i tu su Redsi poklekli i doživeli poraz, a taj duel na Old Trafordu je završen rezultatom 2:1.
Posle tog susreta je Jirgen Klop izjavio da posle duže vremena ima razloga za brigu, ali je taj osećaj sigurno brzo nestao, pošto je Liverpul u prošlom kolu na svom terenu demolirao Bornmut, a taj duel je završen neverovatnim rezultatom 9:0.
Imao je Liverpul priliku da ispiše istoriju i ostvari najubedljiviju pobedu u istoriji Premijer lige. Ovako je ostao izjednačen sa još tri meča završenim istim rezultatom. To su utakmice Mančester junajted – Ipsvič, Junajted – Sautempton i Sautempton – Lester.
Ako se malo osvrnemo na međusobne duele između Liverpula i Njukasla, na poslednjih pet susreta između ova dva tima Redsi su ostvarili tri trijumfa, a zanimljivo je da je dva puta bilo nerešeno, to u momentu kada Svrake nisu imale prebogate vlasnike.

Njukasl: Svrake još uvek bez poraza!

Njukasl je prošle sezone dobio nove vlasnike, pošto je prvi čovek ovog tima postao saudijski princ Mohamed Bin Salman koji je kupio klub za 390 miliona evra.
Koliko je zapravo veliko bogatstvo novog vlasnika Njukasla, govori činjenica da sa svojih 377 milijardi evra ima više novca nego svi ostali vlasnici klubova u Premijer ligi zajedno.
Zbog svega toga popularne Svrake imaju velike ambicije ove sezone, a sigurno je da će prioritet biti plasman u neko od evropskih takmičenja.
Što se tiče letnjeg prelaznog roka, najveće pojačanje je dovođenje Aleksandra Isaka koji je u transferu vrednom 70 miliona evra stigao iz Real Sosijedada, što je ujedno i rekordni transfer Njukasla.
Pored njega iz Lila je doveden Sven Botman koji bi trebalo da predstavlja veliko pojačanje u zadnjoj liniji ovog tima koja je imala dosta problema prošle sezone.
Kada se sve sabere i oduzme utisak je da svi navijači Njukasla imaju dosta razloga za zadovoljstvo, pošto se njihova omiljena ekipa trenutno nalazi na sedmom mestu na tabeli uz šest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Arsenal.
Do sada izabranici Eda Haua nisu doživeli nijedan poraz, pošto su na četiri odigrana susreta ostvarili jedan trijumf i tri remija.
U prvom kolu su Svrake bez većih problema slavile na svom terenu protiv novajlije Notingema, a taj duel je završen rezultatom 2:0.
Nakon toga je najbogatiji klub u Premijer ligi remizirao na gostovanju kod Brajtona kada nije bilo golova, ali i na svom terenu protiv Mančester Sitija u jednom sjajnom susretu na kom smo videli čak šest golova pošto je na kraju bilo 3:3.
U prošlom kolu je sedmoplasirani tim na tabeli uz dosta muke remizirao na gostovanju kod Vulverhemptona, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
Sigurno je da će izabranici trenera Haua učiniti sve da ostanu neporaženi ni na ovom duelu protiv Liverpula, ali je veliko pitanje koliko je to zapravo realno, pošto je utisak da Liverpul više nema prava na kiks.

Naš predlog

Da Njukasl ove sezone neće biti samo posmatrač u najkvalitetnijem rangu engleskog fudbala, najbolje se videlo u meču protiv Mančester Sitija koji je završen rezultatom 3:3. Mišljenja smo da će popularne Svrake postići postići makar jedan gol i na ovom susretu, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila sjajnu kvotu 1.92.

Pobeda Liverpula ipak ne bi smela da se dovede u pitanje, a sva je prilika da će ovo biti jedan susret sa dosta golova, zbog čega vam savetujemo da probate sa kombinacijom igara 1X&3+ što Meridianbet plaća sa kvotom 1.58.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.