Poeni igrača: Evrobasket (subota, 03.09.2022)

Juče smo pogodili trojicu od četvrorice predloženih košarkaša, ”izdao” je samo Janis Adetokumpo za par poena. Ništa zato, Evrobasket se nastavlja, a danas se igraju utakmice u sve četiri grupe. Opredelili smo se za popodnevni program. Kvote i granice mogle bi biti neznatno izmenjene.

Jaromir Bohačik (Češka) – poeni + (granica 10.5) @ 1.90 u Meridianbet

Iskusni krilni košarkaš Bamberga odligrao je odličnu utakmicu protiv Poljske, ali to Česima nije pomoglo da upišu prvu pobedu. Sada su ”Knedličke” u problemu jer im je drugi rival selekcija koja je najveći favorit za osvajanje neke od medalja. Domaći parket jeste prednost, ali može biti i opterećenje za neke igrače. Za Bohačika to ne bi trebalo da bude, ima dovoljno godina i iskustva, a verujemo da će provesti i dosta vremena na parketu. Protiv Poljaka ubacio je 13 poena, pogodio dve trojke, pa verujemo da će protiv Srbije prebaciti granicu od 10,5 koešva, koliko je u kladionici Meridianbet sa kvotom 1.90.

Vasilije Micić (Srbija) – poeni + (granica 14,5) @ 1.90 u Meridianbet

Mislili smo da će Micić igrati malo protiv Holandije, pre svega zbog povrede zgloba koju je zadobio u meču sa Grčkom u kvalifikacijama za Mundbasket, ali je MVP Evrolige odigrao solidna 22 minuta i ubacio 15 poena. Više se opredelio za asistencije, pa ih je sakupio čak 11. Protiv Češke će biti nešto teži posao za aktuelnog vicešampiona Evrope, pa verujemo da će Pešić duže u igri držati startnog plejmejkera. Ako tako bude trebalo bi da Vasa Micić lako prebaci granicu u poenima koja u kladionici Meridianbet iznosi 14,5. Za više od ovog broja koševa Vasilija Micića koeficijent iznosi 1.90.

Marijus Grigonis (Litvanija) – poeni + (granica 12,5) @ 1.90 u Meridianbet

Važan duel igra se u Kelnu u ”grupi smrti”. U prvom kolu su poraženi i Litvanci i Francuzi, pa neće biti prijatno selekciji koja bude startovala sa dva poraza. Litvanci su izgubili od Slovenije, vladajućeg evropskog šampiona, mada su zapretili u finišu. Nisu uspeli da se revanširaju Slovencima za onaj bolan poraz prošlog leta koji ih je koštao plasmana na Olimpijske igre. Najviše poena za baltičku selekciju postigao je iskusni Kuzminskas, čak 19, a samo jedan manje ubacio je Marijus Grigonis. Ovaj krilni košarkaš Panatinaikosa je glavna uzdanica na spoljnim pozicijama, pa pošto očekujemo veliko borbu pod koševima sa ”Trikolorima”, verujemo u njegov dobar učinak i u ovom meču. Granica je na 12,5 poena, a za više od tog broja koeficijent u Meridianbet-u je 1.90.

Evan Furnije (Francuska) – poeni + (granica 16,5) @ 1.90 u Meridianbet

Poraz od domaćina Nemačke pokazao je da ova selekcija Francuske nije potencijal za medalju. Naravno, rano je o tome suditi, ali nam je posle onakvog izdanja ”Petlića” mnogo manje iznenađenje i nedavni poraz od Bosne u kvalifikacijama za Mundobasket. Protiv ”Pancera” podbacio je najviše onaj od koga se najviše i očekivalo, Evan Furnije. Košarkaš Njujork Niksa je postigao samo 7 poena i to je na parketu proveo 27 minuta. Nije mnogo ni šutirao, ruku na srce, a pogodio je dve trojke iz četiri pokušaja, dok je za dva šutirao 0/6. Očekujemo da protiv litvanije ovaj sjajni šuter mnogo više preuzima odgovornost i da će postići mnogo koševa i prebaciti granicu od 16,5, ma koliko ona sad izgledala nedostižno. Za (+) poene Evana Furnije u kladionici Meridianbet kvota je 1.90.

Ukupna kvota na tiketu za subotu u kladionici Meridianbet iznosi 13.03.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.