Tiket dana košarka (utorak, 06.09.2022)

Danas se igra u sve četiri grupe na Evrobasketu, pa je na programu čak12 utakmica. Prva tri kola pokazala su da nas čeka jedno od najneizvesnijih prvenstava Starog kontinenta. Evo predloga za danas, a kvote mogu biti neznatno izmenjene.

Finska – Češka – 1 @ 1.93 u Meridianbet

Po kladionicama Čwsi su blagi favoriti, a razlog za to sigurno je činjenica da igraju na svom parketu. Ipak, treba biti oprezan jer i Finci imaju takvu podršku u Pragu kao da igraju u Helsinkiju. Posle tri odigrana kola obe selekcije imaju po pobedu i dva poraza. Očekivano su i jedni i drugi izgubili od Srbije, ali su Česi pomalo iznenađujuće poraženi od Poljske, kao i Finci od Izraela. Što se pobeda tiče, ”Knedličke” su savladale Holandiju, a košarkaši ”zemlje 1000 jezera” Poljake. Ovo je veoma važan meč za plasman u narednu rundu, svi smaraju da su Holanđani najslabiji, ali se traži još jedna selekcija koja neće u osminu finala. Pobednik ovog duela skoro je siguran u nokaut fazi, pa treba očekivati veoma zanimljiv i neizvestan duel. Naš predlog je pobeda Finaca, za koju se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent 1.93.

Italija – Hrvatska – 1 @ 1.65 u Meridianbet

”Azuri” su baš neprijatno iznenadili u meču sa Ukrajinci sinoć. Poraženi su i to ubedljivije nego protiv Grka, prvog favorita grupe. Pojavila se opasnost da završe na četvrtom mestu u grupi, što bi ih, najverovatnije, odvelo na Srbiju u osmini finala, a to će svakako pokušati da izbegnu. Hrvatska je nakon uvodnog poraza protiv Grčke vezala dve pobede, protiv Velike Britanije i Estonije. Nekako nams e čini da su u porazu od ”Helena” više prikazali nego u mečevima koje su dobili. Nešto ponovo ne funkcioniše u ekipi koju vodi Damir Mulaomerović, a ne može se reći da ne postoji kvalitet. U timu su Bogdanović, Zubac, Hezonja, Simon, ali nema još one hemije. Ovo je verovatno okršaj za drugo mesto u grupi, za slabijeg rivala u osmini finala, a poraženi će teško izbeći četvrtu poziciju, pogotovo ako to budu Italijani. Zato domaćin nema izbora, mora da slavi protiv Hrvatske, a za jedinicu se dobija kvota 1.65 u kladionici Meridianbet.

Nemačka – Slovenija – UP + (granica 176,5) @ 1.88 u Meridianbet

Derbi dana svakako je okršaj Nemaca i aktuelnog pšrvaka Evrope Slovenije. Zanimljivo je da su se ove dve selekcije sastale nedavno, takođe u Nemačkoj, u okviru kvalifikacija za Mundobasket. Nemačka je pobedila dosta ubedljivo i otkrila brojne slabosti kod Slovenaca. One su se u punoj meri pokazale i u prošlom kolu, u duelu sa Bosnom i Hercegovinom. Posle poraza u regionalnom okršaju sa Musom, Nurkićem i ostalima, Dončić i ekipa moraju da pobede domaćina ove grupe i ponovo budu prvi kandidatui za prvo mesto u grupi. U slučaju trijumfa ”Pancera”, Šreder i društvo će najverovatnije kao prvi otići u osminu finala. Ulog za ovaj meč je veliki, obe selekcije su napadački izuzetno potentne, pa je naš predlog više poena ukupno na meču. Granica je na 176,5 koševa, a za (+) kvota je 1.88 u kladionici Meridianbet.

Izrael – Srbija – 2,UP + (granica 164,5) @ 2.02 u Meridianbet

”Orlovi” su blistali u prva tri kola, mada rivali nisu bile selekcije od kojih bi trebalo strahovati. Nije ni Izrael pravi izazov, ali na ovom prvenstvu ne sme niko da se potceni. Izraelci su u prva tri kola zabeležili dve pobede, što je odličan rezultat. Očekivano su bili bolji od Holanđana, a pomalo neočekivano od Finaca nakon produžetka. Ni oni nisu ukalkulisali pobedu protiv Srbije, ali će se potruditi da ostave dobar utisak i podignu samopouzdanje pred preostale duele sa Češkom i Poljskom, mnogo bitnije po njih. Srbija se još razigrava, tako će biti i u ovom meču, a pored sigurne pobede, očekujemo i još jednu pucačku rapsodiju. Mogli bi i Izraelci da iskoriste nešto neobavezniju igru u srpskoj odbrani, pa je naš predlog kombinacija pobede Srbije i ukupno više poena od ponuđene granice koja je na 16,5 koševa. Kvota je 2.02 u kladionici Meridianbet.

Ukupna kvota na tiketu za utorak u kladionici Meridianbet iznosi 12.09.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.