Tip dana: Napoli – Liverpul: Erupcija Vezuva preti Redsima!

Nakon dosta uzbuđenja koja smo videli u utorak na mečevima Lige šampiona, u sredu nas očekuju osam novih susreta, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran na stadionu “Diego Armando Maradona” gde će Napoli ugostiti Liverpul.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 21 čas.

Napoli: Napolitanci i pored silnih odlazaka igraju fantastično!

Prošlu sezonu je Napoli završio na sjajnom trećem mestu na tabeli što je ovom timu donelo plasman u Ligu šampiona, a to i jeste bio primarni cilj za četu Lučana Spaletija.
Sastav Napolija je pretrpeo neverovatne promene u letnjem prelaznom roku, pošto su klub napustili Kulibali, Insinje, Mertens, Fabian Ruiz, a ako šire posmatramo, klub je ostao bez najboljeg štopera, najboljeg veznjaka, i vrlo verovatno i dvojice najboljih napadača, što će bez ikakve sumnje biti izuzetno teško nadomestiti.
Na stadion “Diego Armando Maradona” je stiglo nekoliko izuzetno zanimljivih fudbalera, a tu pre svih mislimo na Hviča Kvaracheliju koji je za veoma kratko vreme zaludeo Apenine.
Naime, gruzijski fudbaler je u transferu vrednom deset miliona evra stigao iz Dinamo Batumija i za ovo kratko vreme provedeno u Napulju je uspeo da postigne četiri gola, ali i da namesti jedan.
Pored njega u Napoli su stigli i Ndombele, Rasparodi i Đovani Simeone, ali ponovo napominjemo, da će svi oni imati veoma težak zadatak da naslede svoje prethodnike.
Nakon pet odigranih kola Napolitanci se nalaze na drugom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na vodeću Atalantu.
U prošlom kolu su izabranici Lučana Spaletija odigrali odličan meč na gostovanju kod Lacija koji važi za jednog od najboljih domaćina u Seriji A, a taj duel je završen pobedom Napolija od 1:2, a pogađate, pobedonosni gol postigao je Kvarachelija.
Kada su izostanci u pitanju, domaćin za ovaj susret neće moći da računa na Demea, dok su pod velikim znakom pitanja Osimen i Lozano.
Inače, kada je reč o međusobnim susretima između Napolija i Liverpula ova dva kluba su često bila u istoj grupi Lige šampiona, a poslednji put se to desilo 2019. godine.
U Napulju je bilo 2:0 za klub koji je tada predvodio Karlo Ančeloti, dok na Enfildu nije bilo pobednika, pošto je taj meč završen rezultatom 1:1.

Liverpul: Šta se dešava sa Redsima?

Prošle sezone su Redsi dosta dugo bili u igri za sva četiri trofeja, a na kraju su morali da se zadovolje samo sa Liga Kupom i FA Kupom.
U prvenstvu su završili na drugom mestu iza Mančester Sitija, a što se tiče Lige šampiona, Redsi su stigli do samog kraja, ali su u finalu nažalost poraženi od Real Madrida, a taj meč je završen rezultatom 0:1, iako je Liverpul imao čak 23 šuta ka golu Madriđana, međutim lopta nije htela u gol, uz konstataciju da je te večeri briljirao i Tibo Kurtoa.
U letnjem prelaznom roku klub je pomalo i neočekivano napustio Sadio Mane koji je potpisao za Bajern iz Minhena, ali je isto tako u Liverpul stigao fantastični Darvin Nunez iz Benfike.
Pored njega, na Enfild je poslednjeg dana prelaznog roka stigao Artur Melo iz Juventusa i nakon svega se stekao utisak da Liverpul nije bio preterano aktivan na “pijaci”, a kako sada stvari stoje utisak je da trebao.
Naime, izabranici Jirgena Klopa se nakon šest odigranih kola nalazi na sedmom mestu na tabeli uz čak šest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Arsenal.
Do sada su Redsi odigrali šest mečeva u najkvalitetnijem rangu engleskog fudbala i ostvarili samo dva trijumfa, tri remija i jedan poraz, i to na gostovanju kod Mančester Junajteda.
Bilo je tu svakako i dobrih momenata kao što je neverovatna pobeda na domaćem terenu protiv Bornmuta u susretu koji je završen rezultatom 9:0, međutim, u poslednjem kolu se Liverpul ponovo okliznuo i to na gostovanju kod gradskog rivala Evertona, jer je taj duel završen bez golova, iako je bilo pregršt prilika za postizanje istih i sa jedne i sa druge strane.
Kada su izostanci u pitanju, Jirgen Klop za ovaj duel neće moći da računa na Hendersona, Keitu, Konatea, Oklejd-Čemberlejna, dok su pod velikim znakom pitanja Alkantara i Karvaljo.
Za kraj, Redsi će imati veliki motiv da slave na ovom susretu pošto na tri međusobna susreta nisu uspeli da slave protiv Napolija, ali biće to veoma teška misija za tim sa Enfilda pošto ih na stadionu “Diego Armando Maradona” očekuje paklena atmosfera, ali i sjajan protivnik.

Naš predlog

Napoli igra zaista sjajno na startu ove sezone, dok Liverpul nikako ne uspeva da uđe u pobednički ritam. Mišljenja smo da četa Lučana Spaletija neće doživeti poraz na ovom susretu, pa je idealno da probate sa igrom 1X za koju je Meridianbet pripremio kvotu 1.78.

Vrlo lako se može desiti da nam ovaj duel na stadionu “Diego Armando Maradona” donese dosta golova, pa vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 3+ za koju je Meridianbet odredio koeficijent 1.67.

Za kraj, možda i najrealnija prognoza kada je ovaj duel između Napolija i Liverpula u pitanju je da će oba tima postići makar po jedan gol, a da ih svakako neće biti manje od tri, pa vam predlažemo da probate sa igrom GG3+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.96.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.