Derbi dana: Inter – Bajern Minhen: Bavarci marširaju kroz Milano!

U sredu je na programu nekoliko izuzetno zanimljivih susreta, a derbi dana se ovog puta igra na stadionu “Đuzepe Meaca” gde će fudbaleri Intera ugostiti Bajern Minhen.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 21h.

Inter: Bolan poraz od Milana u gradskom derbiju!

Fudbaleri Intera se nisu proslavili prošle sezone, iako su bili najveći favoriti za odbranu Skudeta, koji je na kraju otišao u redove gradskog rivala Milana.
Ni u Ligi šampiona se Neroazuri nisu proslavili, ali za razliku od prethodnih nekoliko sezona izabranici Simonea Inzagija su uspeli da prođu grupnu fazu, međutim, odmah su na prvoj prepreci zaustavljeni od Liverpula koji je kasnije stigao čak do finala gde je kao što je opšte poznato poražen od Real Madrida.
Letnji prelazni rok nam je pre svega doneo povratak Lukakua u ovu ekipu, a pored njega su plavo-crnu opremu zadužili još i Mkhtarijan, Aćerbi i Onana.
Primarni cilj će naravno biti Skudeto, a nešto što nikako ne bi smelo da se dovede u pitanje jer plasman ove ekipe u Ligu šampiona.
Kada se sve sabere i oduzme, utisak je da Inter može i mora bolje, pošto se u ovom trenutku tim sa stadiona “Đuzepe Meaca” nalazi tek na osmom mestu na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na prvoplasiranu Atalantu.
U prošlom kolu je četa Simonea Inzagija doživela poraz od svog najljućeg rivala Milana, a taj “Derbi dela Madonina” je bio spektakularan pošto smo videli čak pet golova, a na kraju su Rosoneri slavili sa 2:3.
Prvu prednost na meču je, doduše, imao Inter, koji je preko Brozovića poveo sa 1:0 u 21. minutu. Izjednačenje je stiglo samo sedam minuta kasnije preko Leaa, pa se na pauzu otišlo sa 1:1.
U drugom poluvremenu Žiru u 54. minutu je doneo preokret, da bi Leao svojim drugim golom u 60. minutu povisio na 3:1.
Rezervista Edin Džeko je u 67. smanjio na 3:2, a Inter je nastavio da napada ne bi li došao barem do boda. Imali su plavo-crni nekoliko dosta dobrih šansi, najveće preko Martinesa i Čalhanoglua, ali je na kraju ostalo 3:2 za Milan.
Kada su izostanci za ovaj duel sa Bajernom, Simone Inzagi nažalost neće moći da računa na Lukakua, ali ni na Dalberta koji i da je spreman sasvim sigurno ne bi bio u ozbiljnim planovima italijanskog stručnjaka.

Bajern Minhen: Dva vezana remija u Bundesligi!

Ekipa Bajerna iz Minhena je ponovo na jedan poprilično ubedljiv način došla do titule šampiona Nemačke i to pošto su na kraju imali čak osam bodova viška u odnosu na drugoplasiraniu Borusiju iz Dortmunda.
Naravno, treba napomenuti da je ova bodovna razlika mogla da bude i daleko ozbiljnija, a to se nije dogodilo zbog činjenice da je tim iz Minhena na tri poslednja susrete u prošlom izdanju Bundeslige ostao bez trijumfa.
Ovog leta je Bajern odlučio da proda godinama unazad svog najboljeg fudbalera, pošto je klub napustio Robert Levandovski koji je potpisao za Barselonu.
Međutim, uprava kluba iz Minhena je ekspresno reagovala i iz Liverpula dovela Sadio Manea, a novo pojačanje bavarskog kluba je postao i De Liht koji se nije najbolje snašao u Juventusu.
Nakon pet odigranih kola Bajern se nalazi tek na trećem mestu na tabeli uz bod manjka u odnosu na prvoplasirani Dortmund.
Sjajno su izabranici trenera Nagelsmana započeli ovo prvenstvo, međutim potom je najtrofejniji nemački tim odigrao dva jako loša meča.
Prvo je aktuelni šampion Nemačke remizirao na svom terenu protiv Menhengladbaha u duelu koji je završen rezultatom 1:1, a pravo je čudo kako Bavarci nisu slavili na tom susretu s obzirom da su imali nekoliko neverovatnih prilika za postizanje gola.
U prošlom kolu su fudbaleri Bajerna ponovo razočarali sve svoje navijače pošto su remizirali na gostovanju kod odličnog Union Berlina, kada je bilo 1:1.
Domaćin je prvi došao do vođstva i to nakon gola Bekera u dvanaestom minutu, da bi samo tri minuta nakon toga Kimih doneo izjednačenje gostima, a malo ko je mogao da pretpostavi da će taj rezultat iz petnaestog minuat ujedno biti i konačan na ovom susretu.
Što se tiče izostanaka, Julijen Nagelsman ima dosta manje problema za razliku od svog kolege na klupi Intera, pa perspektivni stručnjak za sada neće moći daračuna samo na Sara, mada on svakako ne bi bio u prvoj postavi.

Naš predlog

Mora se priznati da je ovo jedan i te kako težak meč za prognoziranje. Na papiru, Bajern je svakako kvalitetniji tim, međutim, poznato je koliko dobro Neroazuri igraju na svom stadionu.
Iako oba tima igraju za gol više, mišljenja smo da ih na stadionu “Đuzepe Meaca” neće biti previše pa vam preporučujemo da probate sa igrom 0-3 gola za koju je Meridianbet pripremio kvotu 1.67.


Kao što smo napomenuli, Inter retko gubi na svom stadionu, a po našem mišljenju to neće biti slučaj ni ovog puta, zbog čega vam hrabro savetujemo da probate sa duplom šansom 1X za koju je Meridianbet pripremio sjajnu kvotu 1.91.

Za kraj, ne treba nikoga da iznenadi ako se ovaj meč na kraju završi bez pobednika, a kvota na nerešen ishod u Meridianu je sjajna 4.00.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.