Tip dana: Lajpcig – Dortmund: “Bikovi” stigli do litice, Dortmund ih može gurnuti u ponor!

U subotu je sjajna ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali najzanimljiviji meč šestog kola nemačke Bundeslige u kom će Lajpcig na svom terenu ugostiti Borusiju Dortmund.
Duel između ova dva tima je zakazan za 15 časova i 30 minuta.

Lajpcig: Cenu loših rezultata je platio trener Tedesko!

Nakon pet odigranih kola ovogodišnjeg izdanja nemačke Bundeslige, stiče se utisak da nije ovo onaj Lajpcig u čijoj igri smo imali prilikeda uživamo u proteklih nekoliko godina.
Krenimo redom. Pre svega, što se tiče prošle sezone, treba istaći da je Lajpcig ostvario svoj primarni cilj, a to je naravno plasman u Ligu šampiona, iako treba napomenuti da je Red Bul do toga došao u poslednjem kolu.
Naime, Lajpcig je u poslednjem kolu samo samo remizirao na gostovanju kod Arminije iz Bilefelda, a taj duel je završen rezultatom 1:1, zbog čega je kratkih rukava ostao Frajburg, kome je u poslednjem kolu bio potreban kiks “bikova”, iako ni on nije uspeo da odradi svoj deo posla pošto je poražen na gostovanju kod Leverkuzena (2:1).
Trener Domeniko Tedesko je pred početak novog šampionata dobio podršku kluba, što je i bilo logično pošto su primarni ciljevi ispunjeni.
U letnjem prelaznom roku nije bilo previše odlazaka, a svakako je najčudniji bio transfer Anhelinja u Hofenhajm, iako je levi bek prošle sezone uz Nkunkua bio verovatno i najbolji fudbaler Red Bula.
U suprotnom pravcu je otišao David Raum, dok će svakako najveće pojačanje za Lajpcig predstavljati povratak Tima Vernera koji se nakon dve godine u Čelsiju vratio u redove nemačkog kluba.
I pored dosta dobrog prelaznog roka, Lajpcig se nakon pet odigranih mečeva nalazi na katastrofalnom jedanaestom mestu, što je svakako nešto što je malo ko mogao da pretpostavi.
U prošlom kolu je jedanaestoplasirani tim na tabeli doživeo pravu katastrofu u gostima kod Frankfurta, pošto je taj duel završen pobedom domaće ekipe od 4:0.
Kap koja je prelila čašu kada je u pitanju Domeniko Tedesko je bez ikakve sumnje bio težak poraz od Šahtjora u prvom kolu grupne faze Lige šampiona, a taj meč je mimo svih očekivanja završen rezultatom 1:4.
Pre nekoliko dana je Lajpcig imenovao Marka Rozea za novog trenera ovog kluba, a bivši trener Salcburga, Menhengladbaha i Dortmunda je potpisao ugovor do 2024. godine.
Što se izostanaka tiče, novi trener Red Bula za ovaj duel neće moći da računa na Olma, Klostermana i Poulsena, što će svakako biti veliki hendikep za domaću ekipu koja je na svom terenu do sada odigrala dva susreta i ostvarila jedan trijumf i jedan remi.

Dortmund: Odlične partije “Milionera” na startu sezone!

Prošla sezona za fudalere Borusije iz Dortmunda je ličila na nekoliko prethodnih, pošto je ovaj tim na kraju zauzeo drugo mesto na tabeli, iza apsolutnog vladara Bajerna, koji se ponovo prošetao do titule.
Klub je odlučio da se zahvali Marku Rozeu, koji je u međuvremenu seo na klupu Lajpciga, kod koga kao što smo već napomenuli Dortmund i gostuje u ovom kolu.
Novi-stari trener ovog kluba je postao Edin Terzić koji će imati težak zadatak, a to je da izbori plasman u Ligu šampiona i pored toga što je ostao bez svog najboljeg fudbalera, a na sve to je i njegova zamena po svemu sudeći izgubljena za ovu sezonu.
Naime, nakon odlaska Halanda, Dortmund je reagovao eksresno i iz Ajaksa doveo Sebastijana Alera, kome je nažalost u međuvremenu dijagnostikovan maligni tumor testisa, i kako sada stvari stoje za njega je ova sezona završena.
Sve to je nateralo upravo popularnih “Milionera” da ponovo reaguje u prelaznom roku, pa je iz Kelna doveden Modesto, koji je do sada postigao samo jedan gol, i pored toga što je prošle sezone igrao fantastično za Keln.
Suprotno tradiciji na koju smo navikli, ovog leta je iz Bajern Minhena u Dortmund prešao Niklas Sule, koji bi trebalo da predstavlja stub odbrane, i koja ruku na srce dosta bolje deluje ove sezone.
Naime, na pet odigranih mečeva je Dortmund primio četiri gola, a na dva poslednja susreta je mreža ostala netaknuta.
Poslednji put se to desilo u prošlom kolu kada su izabranici Edina Terzića minimalnim rezultatom slavili na svom terenu protiv Hofenhajma.
Inače, trenutno se “Milioneri” nalaze na deobi prvog mesta na tabeli sa Frajburgom, pošto su obe ekipe do sada sakupile dvanaest bodova, a da Dortmund nije na svom terenu prosuo bodove protiv Verdera, iako je sve do 90. minuta vodio sa 2:0, sada bi ova ekipa bila usamljena na prvom mestu na tabeli, međutim, ni ovako stvari nisu loše za tim sa “Signal Iduna Parka”.
Odličnu partiju je vicešampion Nemačke pružio i u prvom kolu Lige šampiona, pošto je slavio na domaćem terenu protiv Kopenhagena, a taj duel je završen rezultatom 3:0.
Što se tiče izostanaka za ovaj derbi meč sa Lajpcigom, Edin Terzić neće moći da računa na Alera, Dahua, Bajna-Gitensa, Kobela, dok su pod velikim znakom pitanja Malen i Torgan Azar.

Naš predlog

Iako će ovo biti prvi meč Rozea na klupi Lajpciga, mišljenja smo da će ovom stručnjaku trebati dosta vremena da popravi igru Lajpciga, što bi i te kako mogao da iskoriti Dortmund zbog čega vam hrabro preporučujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.75.

Ako se malo osvrnemo na međusobne susrete između ova dva tima doći ćemo do zaključka da su to skoro uvek mečevi sa velikim brojem golova, i ne treba nikoga da iznenadi ako to bude slučaj i ovog puta, pa vam predlažemo da probate sa igrom 4+ za koju je Meridianbet odredio koeficijent 2.32.

Svakako, najsigurnija prognoza kada je meč između Lajpciga i Dortmunda u pitanju je igra 3+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.55.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.