Tip dana: Liverpul – Ajaks: Klop sa štitom, ili na njemu proboden kopljem!

U utorak nas očekuje novih osam mečeva najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Liverpula i Ajaksa.
Susret između dva nekadašnja šampiona Evrope je zakazan za 21h.

Liverpul: “Redsi” ne liče na sebe!

Treba biti realan pa priznati da smo od Liverpula očekivali daleko bolje partije kada je ova sezona u pitanju, a sva je prilika da “Redsi” polako ali sigurno plaćaju cenu izuzetno loše odrađenog prelaznog roka, u kom je ovaj tim ostao bez Manea, a osim Nunjeza gotovo da nije bilo značajnijih pojačanja.
Naime, izabranici Jirgena Klopa se nakon šest odigranih kola nalaze na sedmom mestu na tabeli uz čak šest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Arsenal, koji se takođe neočekivano nalazi na prvom mestu na tabeli.
Do sada je tim sa “Enfilda” odigrao šest mečeva u najkvalitetnijem rangu engleskog fudbala i u tom periodu ostvario samo dva trijumfa, tri remija i jedan poraz, i to na gostovanju kod Mančester Junajteda, koji polako ali sigurno diže formu.
Da nije na startu ove sezone sve bilo tako crno, pokazuje i neverovatna pobeda na domaćem terenu protiv Bornmuta u susretu koji je završen rezultatom 9:0, međutim, u poslednjem kolu se Liverpul ponovo okliznuo i to na gostovanju kod gradskog rivala Evertona, jer je taj duel završen bez golova, iako je bilo pregršt prilika za postizanje istih i sa jedne i sa druge strane.
Što se tiče Lige šampiona, izabranici Jirgena Klopa su se obrukali u prvom kolu, pošto su doživeli katastrofalan poraz na gostovanju kod Napolija, a taj duel na stadionu “Diego Armando Maradona” je završen rezultatom 4:1.
Vrlo lako se moglo desiti da taj trijumf Napolitanaca bude i ubedljiviji pošto je tim koji sa klupe predvodi Lučano Spaleti promašio jedanesterac sredinom prvog poluvremena, a sve što su “Redsi” do kraja susreta uspeli da urade je da preko Diaza postignu počasni pogodak.
Kada su izostanci u pitanju, Jirgen Klop za ovaj duel neće moći da računa na nekolicinu veoma važnih fudbalera a tu pre svih mislimo na Robertsona, Keitu, Hendersona, Konatea i Oksklejd-Čemberlena, dok su neizsvesni za ovaj meč i dalje Karvaljo i Keleher, ali pomenutio duo bi sve i da je zdrav ovaj duel započeo sa klupe.

Ajaks: Blistave partije na startu sezone!

Prvi meč u sezoni su fudbaleri Ajaksa odigrali protiv PSV-a i to u okviru finala holandskog Superkupa, a sigurno je da je taj susret dobrano zabrinuo sve navijače tima iz Amsterdama, međutim, kada se sve sabere i oduzme deluje da stvari polako ali sigurno dolaze na svoje mesto.
Naime, u pomenutom meču je PSV koji sa klupe predvodi legendarni Rud Van Nistelroj demolirao svog najljućeg rivala rezultatom 5:3, iako je Ajaks prvi došao do vođstva na tom susretu golom Stivena Bergvajna, koji je ovog leta postao novi član “Kopljanika” i to u rekordnom transferu holandskog fudbala, pošto je tim iz Amsterdama za usluge ovog fudbalera platio Totenhemu obeštećenje od 31.250.000 evra.
Utisak je da je taj bolni poraz na vreme probudio fudbalere aktuelnog šampiona Holandije koji od tog trenutka pruža blistave partije u šampionatu.
Naime, nakon prvog izgubljenog trofeja u sezoni, Dušan Tadić i drugari su odigrali sedam mečeva u svim takmičenjima i upisali isto toliko trijumfa, pa je utisak da je novi trener Alfred Šreder za sada u potpunosti zadovoljio i deluje da uprava “Kopljanika” ponovo nije pogrešila kada je izbor “šefa” u pitanju.
Nakon šest odigranih kola Ajaks se nalazi na prvom mestu na tabeli uz šest trijumfa i maksimalnih osamnaest bodova, dok dva boda manje ima drugoplasirani Fejnord, a PSV se nalazi tek na trećoj poziciji, uz tri boda manjka u odnosu na aktuelnog šampiona.
U prošlom kolu je tim iz Amsterdama odigrao jedan fenomenalan meč i na svom terenu bez većih problema savladao Herenven a taj duel je završen rezultatom 5:0.
Što se tiče Lige šampiona, Ajaks je i to krenuo trijumfalno, pošto je u prvom kolu pred svojim navijačima relativno lako savladan Rendžers, koji je prošle sezone igrao finale Liga Evrope, a taj meč je završen rezultatom 5:0, pa dolazimo do podatka da aktuelni šampion Holandije na pet poslednjih mečeva nije primio niti jedan gol.
Što se tiče izostanaka, Šreder ima daleko manje problema od svog kolege na klupi Liverpula, pošto će ovaj susret propustiti samo Oven Vajndal, koji je ovog leta stigao iz AZ Alkmara, dok su svi ostali fudbaleri u potpunosti spremni za ovaj duel na “Enfildu”.

Naš predlog

Deluje da bi bilo možda i previše kada “Redsi” ne bi slavili ni na ovom za njih veoma bitnom susretu, pa vam zato hrabro preporučujemo da probate sa jedinicom za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.63.

Da Liverpul ima ogromnih problema u odbrani najbolje se videlo u prvom kolu Lige šampiona, kada je Napoli na stadionu “Diego Armando Maradona” uspeo čak četiri puta da zatrese mrežu prošlosezonskom finalisti najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, a mišljenja smo da će to učiniti i Ajaks, zbog čege vam savetujemo da probate sa igrom 1X&GG koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.81.

Možda i najrealnija prognoza kada je ovaj duel na “Enfildu” u pitanju je igra GG3+, a za nju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.68.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.