Derbi dana: Bajern Minhen – Barselona: Levandovski se vraća na mesto “zločina”!

U utorak nas očekuje nekoliko veoma zanimljivih susreta u okviru drugog kola Lige šampiona, a derbi dana se bez ikakve sumnje igra u Minhenu gde će Bajern ugostiti Barselonu.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 21h.

Bajern Minhen: Tri vezana remija u prvenstvu!

Prošlu sezone je Bajern ponovo bez većih problema došao do titule šampiona Nemačke čime je ova ekipa samo potvrdila višegodišnju dominaciju u Bundesligi, međutim, kako sada stvari stoje, utisak je da nas ovog puta očekuje dosta zanimljivije prvenstvo nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko godina.
Naime, nakon šest odigranih kola Bavarci se nalaze na trećem mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na prvoplasirani Union Berlin koji se mimo svih očekivanja nalazi na prvom mestu na tabeli.
U prošlom kolu su izabranici Julijena Nagelsmana samo remizirali na svom terenu protiv Štutgarta, a taj duel je završen rezultatom 2:2, i to pošto su Bavarci izjednačujući gol primili u sudijskoj nadoknadi sa penala.
Bio je ovo treći vezani remi za aktuelnog šampiona Nemačke u Bundesligi, pošto je pre toga ovaj tim podelio bodove i sa Menhengladbahom, ali i sa Union Berlinom.
Inače, ovog leta je Bajern odlučio da proda godinama unazad svog najboljeg fudbalera, pošto je klub napustio Robert Levandovski koji je potpisao za Barselonu, koja između ostalog i gostuje nemačkom predstavniku u okviru drugog kola Lige šampiona.
Međutim, uprava kluba iz Minhena je ekspresno reagovala i iz Liverpula dovela Sadio Manea, a novo pojačanje bavarskog kluba je postao i De Liht koji se nije najbolje snašao u Juventusu.
U prvom kolu Lige šampiona izabranici trenera Nagelsmana su odigrali jedan sjajan meč na veoma teškom gostovanju kod Intera i slavili sa 0:2.
Vodeći gol na tom susretu delo je Sanea koji je pogodio sredinom prvog poluvremena, a treba napomenuti da je u tom delu igre gostujuća ekipa uputila čak devet udaraca u okvir gola, pa je zaista pravo čudo kako nismo videli još neki gol u mreži Onane.
U drugom delu igre smo svi očekivali daleko jači otpor Intera, međutim, hladan tuš je usledio u 66. mintu kada je Bajern u minijaturi Kingslija Komana i Liroja Sanea pokazao kakvim kvalitetom raspolaže.
Naime, njih dvojica su na prostoru od tek nekoliko metara, razmenili dva dupla pasa, pre nego što je Liroj Sane probao da pronađe Manea na drugoj stativi. Međutim, pogodio je nesrećnog D'Ambrozija od kog se lopta odbila u mrežu za 2:0, što je kasnije bio i konačan rezultat ovog susreta, iako je Inter u finišu mogao do počasnog pogotka.
Što se izostanaka za ovaj duel tiče, Nagelsman neće moći da računa na Kingslija Komana koji je na treningu povredio tetivu desne noge, što će svakako biti veliki hendikep za Bavarce.

Barselona: Brutalan prelazni rok Katalonaca!

Ako se po jutru dan poznaje, ovo bi vrlo lako mogla da bude jedna veoma uspešna sezona za Barselonu, nakon prošle koja je bila ispod svakog nivoa.
Iza Katalonaca je jedan nestvaran prelazni rok, a kao najveće pojačanje naravno treba izdvojiti Roberta Levandovskog koji je nakon nekoliko veoma uspešnih sezona napustio Bajern Minhen, a već večeras će imati priliku da odigra prvi meč protiv svog bivšeg kluba.
Pored njega, na “Nou Kamp” su stigli i Kristensen, Kesi, Rafinja, Kunde i Beljerin koji je stigao poslednjeg dana prelaznog roka, čime je ovaj tim stavio tačku na “pijacu”.
Takođe, poslednjeg dana prelaznog roka je klub napustio Obamejang koji je potpisao za Čelsi, ali se mora priznati da je u napadačkom delu tima bila gužva, zbog čega i ne čudi povratak ovog fudbalera na Ostrvo, i svakako da taj transfer nije iznenađenje.
U prvom kolu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja Barselona je bez većih problema na svom terenu savladala češki Plzen a taj duel je završen rezultatom 5:1.
Katalonska ekipa je krenula napadački od prvog minuta, a nagrada za dominantnu igru stigla je u 13. minutu.
Novajlija Kunde koji je u letnjem prelaznom roku stigao iz Sevilje je spustio loptu iz kornera ka Kesiju, a veznjak Katalonaca rutinski dovodi svoj tim u vođstvo. Od 34. minuta Robert Levandovski počinje svoju simultanku prvim golom, usledio je pogodak Plzenja u 44. minutu ali Levandovski drugim golom u nadoknadi donosi ubedljivih 3:1 na poluvremenu.
U drugom poluvremenu smo videli još dva pogotka, pošto su se u listu strelaca upisali ponovo Levandovski, kome je to bio prvi het-trik u svom novom klubu, dok je konačan rezultat meča postavio Feran Tores u 71. minutu.
Što se tiče španske La Lige, nakon pet odigranih kola se Barselona nalazi na drugom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na prvoplasirani Real, a u prošlom kolu su izabranici Ćavija bez većih problema slavili na gostovanju kod Kadiza, pošto je taj meč završen rezultatom 0:4.
Zanimljivo je da je prvo poluvreme završeno bez golova, ali je onda Barsa zaigrala fantastično u drugom delu igre i postigla čak četiri gola, a u listu strelaca su se ovog puta upisali De Jong, Levandovski, Fati i Dembele.
Za kraj, kada su izostanci u pitanju, posle baš dosta vremena katalonski tim nema problema sa povređenim i suspendovanim fudbalerima, pa bivši španski reprezentativac i kapiten ove zemlje može da računa na sve raspoložive fudbalere.

Naš predlog

Evidentno je da se Bajern nalazi u krizu, što će sasvim sigurno pokušati da iskoristi Barselona, koja i bez toga ima ogroman motiv da se revanšira nemačkom klubu za onaj težak poraz iz 2020. godine, kada je bilo čak 8:2, pa vam zbog svega toga hrabro preporučujemo da probate sa duplom šansom X2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.91.

Ako se osvrnemo na nekoliko prethodnih međusobnih duela između nemačkog i španskog predstavnika, doći ćemo do zaključka da su to skoro uvek bili mečevi sa velikim brojem golova i sigurno je da nas nešto slično očekuje i večeras, pa vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 4+ za koju je Meridianbet pripremio koeficijent 1.92.

Za kraj, smatramo da će izabranici Ćavija postići dva ili više golova na ovom gostovanju, a sve to kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.13.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.