Derbi dana: Mančester Siti – Dortmund: Haland bez empatije za bivše drugare!

U sredu nas očekuje nekoliko veoma zanimljvih susreta drugog kola Lige šampiona, a derbi dana se igra na “Etihadu” gde će fudbaleri Mančester Sitija ugostiti Borusiju Dortmund.
Duel između engleskog i nemačkog predstavnika je zakazan za 21h.

Mančester Siti: Mogu li “Građani” konačno do ušatog trofeja?

Od kako su bogati šeici preuzeli Mančester Siti, i pored ulaganja ogromnih finansijskih sredstava, ovaj klub još uvek nije uspeo da dođe do trofeja u Ligi šampiona.
Najbliži tome je engleski tim bio preprošle sezone, kada je u finalu doživeo poraz od Čelsija, iako su “Građani” pre tog finala smatrani za apsolutnog favorita.
Izabranici Pepa Gvardiole su i prošle sezone igrali sjajno i praktično bili nadomak plasmanu u veliko finale, ali su dozvolili sebi da u sudijskoj nadoknadi prime dva gola u revanš meču polufinala od Reala, a onda i još jedan u produžetku, i tako ostanu bez prilike da ostvare svoj san.
Naravno, ne treba zaboraviti da je Mančester Siti došao do nove titule šampiona Engleske, ali je i tu bilo velike drame, pošto su “Građani” sve do sredine drugog poluvremena u poslednjem kolu gubili na svom terenu, ali je onda tim sa “Etihada” za samo nekoliko minuta postigao tri gola i odbranio titulu prvaka Engleske, što će i ovog puta biti jedan od primarnih ciljeva.
Siti je u prelaznom roku koji je za nama dobio ogromno pojačanje u Halandu koji je stigao iz Dortmunda, a upravo ovaj klub će i gostovati večeras na jednom od najlepših engleskih stadiona.
Pored reprezentativca Norveške i jednog od najboljih napadača na svetu u ovom trenutku, novi “Građani” su postali Kalvin Filips koji je stigao iz Lidsa, ali i Manuel Akanđi koji je poput Halanda takođe došao iz Dortmunda.
Ne treba zaboraviti da je iz River Plejta stigao i Hulijan Alvarez, koji bi trebalo da predstavlja prvu alternativu Halandu, ali i zamenu za Gabrijela Žezusa koji je prešao u Arsenal.
Kako sada stvari stoje, deluje da navijači ovog kluba mogu da budu zadovoljni sa partijama svog omiljenog tima, iako je Siti do sada dva puta remizirao u najkvalitetnijem rangu engleskog fudbala, ali i ostvario četiri trijumfa, pa se u ovom trenutku izabranici Pepa Gvardiole nalaze na drugom mestu na tabeli Premijer lige, uz samo bod manjka u odnosu na prvoplasirani Arsenal.
U Ligi šampiona je tim sa “Etihada” sjajno započeo pohod na “ušati” trofej pošto je slavio na nimalo lakom gostovanju kod Sevilje, a taj meč je završen sa više nego ubedljivih 0:4.
Što se tiče izostanaka, španski stručnjak za ovaj susret neće moći da računa na Laporta koji je povređen, kao ni na Mendija koji je više od godinu dana suspendovan.

Dortmund: Bolno otrežnjenje u Lajpcigu!

Prošla sezona za ekipu Borusije je i te kako ličila na nekoliko prethodnih, pošto je tim sa “Signal Iduna Parka” na kraju šampionat završio na drugom mestu na tabeli, što je donelo novo učešće u Ligi šampiona, a sigurno da to i jeste primarni cilj ove ekipe.
Podsećamo vas da popularni “Milioneri” prošle sezone nisu uspeli da dođu do plasmana u nokaut fazu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, pošto su ispred njih u grupi završili Ajaks i Sporting.
Nije se nemački tim proslavio ni u Ligi Evrope gde je odmah na prvoj prepreci eliminisan od Rendžersa, koji je kasnije stigao do velikog finala.
Novi-stari trener ovog kluba je postao Edin Terzić koji će imati izuzetno težak zadatak, a to je da izbori plasman u Ligu šampiona i pored toga što je ostao bez Halanda, ali da nevolja bude veća, Borusija po svemu sudeći neće moći da računa ni na Alera koji je došao kao zamena za norveškog reprezentativca, pošto je ovom fudbaleru dijagnostikovan maligni tumor testisa, i kako sada stvari stoje za njega je ova sezona završena.
Sve to je nateralo upravu “Milionera” da iz Kelna dovedu Modesta, koji je do sada postigao samo jedan gol, i pored toga što je prošle sezone igrao fantastično za “jarčeve”.
Što se tiče ovogodišnjeg izdanja Bundeslige, sve je izgledalo sjajno sve do prošlog kola, pošto je nekadašnji šampion Nemačke bio na deobi prvog mesta, ali onda je Dortmund doživeo ubedljiv poraz na gostovanju kod Lajpciga, a taj duel na “Red Bul Areni” je završen pobedom domaće ekipe od 3:0.
Međutim, pre toga je vicešampion Nemačke pružio odličnu partiju u prvom kolu Lige šampiona, pošto je slavio na domaćem terenu protiv Kopenhagena, a taj duel je završen rezultatom 3:0.
Dortmund je poveo u 35. minutu golom Marka Rojsa, sedam minuta kasnije u strelce se upisao Rafael Gerero posle asistencije Đovanija Rejne, a konačan rezultat postavio je Džud Belingam u 83. minutu, posle još jedne asistencije Rejne.
Kada su izostanci u pitanju, Edin Terzić ima daleko više problema od svog kolege na klupi Mančester Sitija, pošto za ovo gostovanje kod aktuelnog šampiona Engleske neće moći da računa na već pomenutog Alera, ali i na Azara, Kobela, Dahua i Gitensa, pa je sigurno da Borusiju očekuje izuzetno težak posao na gostovanju kod “Građana” koji po tradiciji igraju sjajno na domaćem terenu.

Naš predlog

Pre svega, utisak je da nas očekuje jedan izuzetno efikasan duel zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 4+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.83.

Pobeda domaće ekipe ne bi smela da se dovede u pitanje, a utisak je da će od prvog minuta izabranici Pepa Gvardiole krenuti silovito ka golu popularnih “Milionera” zbog čega vam savetujemo da probate sa prelazom 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.56.

Napad “Građana” ima potpuno drugu dimenziju od kako je član ovog kluba postao bivši fudbaler upravo Dortmunda, Haland, a ova ekipa je po tradiciji uvek efikasna na domaćem terenu, pa vam hrabro preporučujemo da probate sa igrom D3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.69.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.