Tip dana: Real Madrid – Lajpcig: Španska kragna za probuđene “Bikove”!

U sredu nas očekuju čak devet mečeva iz najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran na stadionu “Santjago Bernabeu” gde će aktuelni šampion Evrope Real Madrid ugostiti Lajpcig.
Meč između španskog i nemačkog predstavnika je zakazan za 21h.

Real Madrid: Madriđani idu po novi “ušati” trofej!

Kada to niko nije očekivao, Madriđani su prošle sezone došli do novog trofeja u Ligi šampiona, a ne pamti se kada je jedna ekipa imala teži put do “ušatog” trofeja.
Naime, u osmini finala je Real eliminisao PSŽ, koji je imao prednost iz prvog susreta, u četvrfinalu je izbačen Čelsi koji je sezonu pre toga osvojio Ligu šampiona, a u polufinalu smo imali prilike da uživamo u dva spektakularna susreta između Mančester Sitija i kraljevskog kluba, a na kraju su Karim Benzema i drugari izašli kao pobednici, i to u triler završnici, pošto su “građani” sve do 90. minuta imali 0:1 na “Santjago Bernabeu” kada je na scenu stupio rezervista Rodrigo i sa dva gola u samo dva minuta doneo Realu prvo produžetak, a onda je Benzema golom sa bele tačke overio finale.
I u finalnom susretu su kladionice davale veće šanse Liverpulu, ali je četa Karla Ančelotija golom Vinisijusa došla do svoje trinaeste titule šampiona Evrope.
Šlag na tortu bilo je i osvajanje La Lige, do koje su Karim Benzema i drugari došli dosta lakše nego što je bilo ko očekivao.
Što se tiče letnjeg prelaznog roka, nije bilo previše odlazaka iz tima, ali ni dolazaka. Ono što je najbitnije je da je sačuvana okosnica ekipe, a svakako će se najviše osetiti odlazak Kazemira koji je karijeru nastavio u Mančester Junajtedu.
Ne treba zaboraviti da su Madriđani već došli do prvog trofeja u ovoj sezoni, pošto su u finalu Superkupa Evrope savladali Ajntraht iz Frankfurta, pošto je taj duel završen rezultatom 2:0.
U prvom kolu Lige šampiona, izabranici Karla Ančelotija su slavili na teškom gostovanju kod Seltika, a taj duel je završen rezultatom 0:3.
Sjajno kraljevski klub igra i u španskoj Ligi pošto su Madriđani jedina ekipa koja ima stopostotan učinak do sada, pa se logično najtrofejniji klub na svetu trenutno nalazi na prvom mestu na tabeli uz dva boda viška u odnosu na drugoplasiranu Barselonu.
Treba za kraj napomenuti i da će Madriđani na ovom susretu nastupiti bez Karima Benzeme koji je nedavno povredio koleno, a pored njega u timu koji sa klupe predvodi popularni “Don Karlo” neće biti ni Militao, ali ni Lukas.

Lajpcig: Može li trener Roze da probudi “Bikove”?

Godinama unazad fudbaleri Lajpciga bez većih problema sezonu u Bundesligi završavaju na nekom od prva četiri mesta, što ovom nemačkom timu donosi plasman u Ligu šampiona.
Svakako to je bio slučaj i prošle sezone, ali ne treba zaboraviti ni da je ova ekipa po prvi put u svojoj istoriji došla do titule u nemačkom Kupu i to nakon trijumfa nad Frajburgom, a treba napomenuti da je ovo ujedno i prvi trofej u istoriji Lajpciga koji je osnovan 2009. godine.
Zbog svega toga slobodno možemo konstatovati da je prošla sezona bila i više nego uspešna, a jedan od najzaslužnijih ljudi za to je bio Domeniko Tedesko koji je preuzeo ekipu u jednoj poprilično lošoj situaciji.
Ipak, u kakvoj situaciji je došao u klubu, nažalost, takva je bila i kada je odlazio iz Lajpciga, pošto je uprava kluba pre nekoliko dana dala otkaz ovom stručnjaku usled serije loših rezultata, a na njegovo mesto je seo Marko Roze, i ako se po jutru dan poznaje utisak je da je nova promena na klupi Red Bula bila pun pogodak.
Naime, u svom prvom meču na klupi aktuelnog osvajača nemačkog Kupa, Roze je demolirao Dortmund na domaćem terenu, a taj duel je završen rezultatom 3:0.
Orban, Soboslai i Haidara bili su strelci za “Bikove”, koji su vrlo lako mogli da zabeleže i ubedljiviji trijumf, a nakon te pobede se ova ekipa nalazi na desetom mestu na tabeli uz šest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Union Berlin.
Kap koja je prelila čašu kada je u pitanju strpljenje čelnika ovog kluba sa Domenikom Tedeskom je katastrofalan poraz u prvom kolu Lige šampiona od Šahtjora, pošto je taj duel koji je odigran na “Red Bul Areni” završen pobedom ukrajinskog tima od 1:4.
Naravno, ne treba zaboraviti ni da su pre toga popularni “Bikovi” doživeli pravu katastrofu u gostima kod Ajntrahta, jer je taj meč u Frankfurtu završen pobedom prošlosezonskog osvajača Liga Evrope od 4:0.
Poput Reala i Lajpcig ima određenih kadrovskih problema uoči ovog susreta, pa Marko Roze za ovaj duel neće moći da računa na Olma, Klostermana i Laimera, što će svakako biti veliki hendikep za nemačkog predstavnika, koji će i bez toga imati izuzetno težak zadatak da se suprostavi aktuelnom šampionu Evrope, koji igra sjajno na startu sezone.

Naš predlog

Iako je Lajpcig u prošlom kolu Premijer lige pružio fantastičnu partiju protiv Dortmunda, mišljenja smo da nemački predstavnik nema šta da traži na gostovanju kod aktuelnog šampiona Evrope, pa vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.60.

Odbrana kraljevskog kluba je ruku na srce pokazala dosta slabosti ove sezone, pa je utisak da će pored po našem mišljenju sigurne pobede Madriđana i nemački predstavnik doći do makar jednog gola na “Santjago Bernabeu” pa vam preporučujemo da odigrate igru 1&GG za koju je kladionica Meridianbet odredila koeficijent 2.85.

Za kraj, sva je prilika da nas očekuje jedan izuzetno efikasan meč, pa vam predlažemo da probate sa igrom 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.19.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.