Tip dana: Partizan – Nica: Partizan može da ukine evropsko proleće na Azurnoj obali!

U četvrtak nas očekuje nekoliko veoma interesantnih mečeva u okviru drugog kola Liga Evrope i Lige konferencija, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Partizana i Nice.
Meč između ova dva tima je zakazan za 21h.

Partizan: Crno-beli dosta bolji nego na startu sezone!

Fudbaleri Partizana nisu uspeli prošle sezone da prekinu veliku dominaciju Crvene zvezde u srpskom fudbalu, iako su u jednom trenutku bili na pravom putu da to urade, ali su crno-beli na kraju ipak ponovo morali da se zadovolje sa drugim mestom na tabeli, koje zanimljivo ove sezone donosi plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona.
Krenimo redom. Klub iz Humske je na zimsku pauzu otišao sa plus pet, a poznato je koliko to ume da bude velika razlika u srpskom šampionatu, s obzirom da dva najveća srpska kluba baš retko gube bodove, osim kada nije u pitanju večiti derbi.
Utisak je da je Partizan mogao i morao da odradi dosta bolje zimski prelazni rok, a osim dva zadnja vezna u vidu Fejse i Jevtovića nekih značajnijih pojačanja nije bilo.
Nakon nekoliko solidnih rezultata u drugom delu šampionata, tim koji je prošle sezone vodio Aleksandar Stanojević je prvo poražen u prolećnom derbiju na stadionu Zvezde kada je bilo 2:0, da bi nakon toga crno-beli odigrali mečeve bez golova protiv Čukaričkog u gostima, ali i Napretka na domaćem terenu, čime je Crvena zvezda stekla prednost koju nije ispuštala do kraja šampionata.
Treba istaći i da je Partizan sa dosta uspeha igrao u Ligi konferencija, gde je eliminisan u osmini finala od Fejnorda, koji je došao do velikog finala kasnije.
Poslednji meč prošle sezone je bilo finale Kupa u kom je Crvena zvezda još jednom savladala Partizan, a nakon tog duela je ostavku podneo Aleksandar Stanojević i na njegovo mesto je postavljen Ilija Stolica koji je nakon serije loših rezultata podneo ostavku.
Na njegovo mesto je seo Gordan Petrić koji je malo preporodio ekipu, uspeo da izbori plasman u Ligu konferencija preko Hamruna, a u prvenstvu stvari polako ali sigurno idu na bolje.
U prošlom kolu su crno-beli sasvim sigurno odigrali svoju najbolju partiju ove sezone i to na domaćem terenu protiv Mladosti iz Lučana a taj duel je završen rezultatom 6:0.
Naravno, treba podsetiti da je srpski vicešampion pre toga remizirao na gostovanju kod Slovackog, kada je bilo 3:3, uz podatak da su izabranici trenera Petrića postigli čak tri gola sa igračem manje, nakon što je u ranoj fazi susreta crveni karton dobio Belić, koji neće moći da pomogne svojim saigračima večeras protiv Nice.
Pored njega, trener crno-belih neće moći da računa na Pantića i Pavlovića, dok je Kvinsi Menig i dalje pod velikim znakom pitanja, a medicinski deo tima čini sve kako bi ovog fudbalera osposobio za ovaj veoma važan duel.

Nica: Tim sa Azurne obale retko gubi na strani!

Generalni utisak o prošloj sezoni kada je ekipa Nice u pitanju je i više nego dobar, pošto je ovaj tim uspeo da dođe do plasmana u Ligu konferencije, što donosi peto mesto na tabeli, na kom je ekipa iz Azurne obale završila prošlogodišnje izdanje Lige 1.
Možda i najzaslužniji čovek za to je trener Kristof Galtje koji je sezonu pre toga došao do titule šampiona Francuske sa Lilom, a ove je stigla i velika nagrada za ovog stručnjaka, koji je početkom leta promovisan u novog trenera PSŽ-a i sa njim za sada beleži fenomenalne rezultate, kako u najkvalitetnijem rangu francuskog fudbala, tako i u Ligi šampiona.
Do plasmana u treće po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje, Nica je stigla nakon eliminacije izraelskog Makabi Tel Aviva.
Prvi meč je završen pobedom izraelskog predstavnika, ali je u revanšu klub sa Azurne obale odigrao jedan sjajan susret i slavio sa 2:0, što je bilo dovoljno za plasman u Ligu konferencije, gde će ovaj tim svakako učiniti sve da dođe do plasmana u nokaut fazu.
Ipak, u prvom kolu je četa Lusijena Favra remizirala na svom terenu sa Kelnom, kada je bilo 1:1, ali su taj susret ipak obeležili veliki neredi na tribinama.
Što se tiče ovogodišnjeg izdanja Lige 1, Nica ni blizu ne igra tako dobro kao što je to bio slučaj prošle sezone, a u ovom trenutku se ekipa sa Azurne obale nalazi tek na dvanaestom mestu na tabeli uz samo tri boda viška u odnosu na najugroženije timove.
Ipak, u prošlom kolu su Favrovi izabranici slavili na gostovanju kod novajlije Ažaksioa, a taj duel je završen rezultatom 0:1.
Bila je to tek druga pobeda za Nicu u ovom šampionatu, a osim ta dva trijumfa, petoplasirani tim iz prošle sezone je doživeo i čak tri poraza, ali i dva puta remizirao.
Što se tiče partija na gostujućim terenima, do sada je dvanaestoplasirani tim na tabeli odigrao četiri meča na strani i ostvario dva trijumfa, jedan remi i samo jedan poraz, pa je sigurno da će francuski predstavnik učiniti sve da slavi u gostima kod Partizana, što će biti ozbiljno težak zadatak pošto crno-beli igraju dosta dobro pred svojim navijačima.
Za kraj, kada su izostanci u pitanju, Lusijen Favr za ovaj duel sa srpskim vicešampionom neće moći da računa na Ramzija, Leminu i Atala.

Naš predlog

Po našem mišljenju, nešto čega ne bi smelo da manjka na ovom susretu su svakako golovi, pa vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.95.

Crno-beli retko gube na svom stadionu u evropskim takmičenjima, pa vam iz tog razloga hrabro preporučujemo da probate sa duplom šansom 1X za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.58.

Za kraj, možda i najidealnije je da probate sa kombinacijom ovih igara i da odigrate igru 1X&3+ za koju je Meridianbet pripremio fenomenalnu kvotu 3.60.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.