Derbi dana: Trabzon – Crvena Zvezda: Hoće li Zvezda u Crnom moru izroniti prve bodove?

Četvrtak nam donosi pregršt veoma interesantnih mečeva u okviru drugog kola Liga Evrope, a za vas smo ovog puta analizirali duel u Trabzonu, gde će istoimena ekipa ugostiti srpskog šampiona Crvenu zvezdu.
Meč između turskog i srpskog predstavnika je zakazan za 18 časova i 45 minuta
.

Trabzon: Turskom šampionu ne cvetaju ruže u poslednje vreme!

Ekipa Trabzona je prošle sezone mimo svih očekivanja došla do titule šampiona Turske, i to prvi put nakon čak 38 godina, a sve to u konkurenciji Galatasaraja, Fenerbahčea i Bešiktaša, što je svakako bilo ogromno iznenađenje.
Od prvog do poslednjeg kola ova ekipa je znala šta hoće, a na kraju je aktuelni prvak imao čak osam bodova viška u odnosu na drugoplasirani Fenerbahče, a deluje da bi ta prednost bila još i veća da Trabzon u poslednjih nekoliko mečeva nije odigrao nešto slabije nego što su to svi navijači ovog tima navikli.
Nažalost, ta titula ovoj ekipi nije donela plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, pošto je Trabzon zaustavljen na korak od ulaska u Ligu šampiona.
Prvi duel u Danskoj je završen pobedom Kopenhagena od 2:1, a u revanšu u jednoj fenomenalnoj atmosferi nažalost nije bilo golova, pa su se izabranici Abdulaha Avčija morali zadovoljiti plasmanom u drugo po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje.
Tu je turski predstavnik u prvom kolu poražen od Ferencvaroša, a poražavajuće deluje podatak da je ovaj tim postigao čak dva gola sa igračem manje.
Taj duel je završen rezultatom 3:2, pa je sigurno da Trabzon mora da ide na trijumf u drugom kolu protiv Crvene zvezde, što svakako neće biti nimalo zadatak.
Što se tiče ovogodišnjeg izdanja turske Superlige, u ovom trenutku se četa trenera Avčija nalazi na osmom mestu na tabeli, ruku na srce uz samo četiri boda manjka u odnosu na prvoplasiranu Konju, koja se neočekivano nalazi na prvom mestu na tabeli.
Do sada je Trabzon odigrao šest mečeva u prvenstvu i ostvario tri trijumfa, jedan remi i dva poraza, a u prošlom kolu je aktuelni šampion Turske doživeo novi poraz i to na gostovanju kod Adane u jednom sjajnom susretu na kom smo videli čak pet golova, pošto je na kraju bilo 3:2.
Kada su u pitanju partije na domaćem terenu do sada je Trabzon odigrao dva meča na svom stadionu i ostvario po jedan trijumf i jedan poraz.
Za kraj, Abdulah Avči za ovaj duel neće moći da računa na Višću, Asana, Tokoza i Turkmena, dok su pod velikim znakom pitanja Jazići, Perez, Trondsen i Đanini.

Crvena zvezda: Mogu li crveno-beli do pozitivnog rezultata?

Crvena zvezda je prošle sezoen došla do titule šampiona Srbije, dosta teže nego što je to slučaj bio u prethodnih nekoliko šampionata, a sve se rešilo u poslednjem kolu.
Na kraju je najtrofejniji srpski klub imao dva boda viška u odnosu na drugoplasirani Partizan, koji je imao veliku prednost pred početak prolećnog starta šampionata, koja je iznosila pet bodova viška.
Ipak, po starom dobrom običaju Zvezda je odigrala fenomenalno prolećni deo šampionata, i ostvarila sve trijumfe osim remija sa Partizanom, pa je tim koji je u tom trenutku predvodio Dejan Stanković došao do svoje pete uzastopne titule šampiona.
Nažalost, ponovo crveno-beli nisu uspeli da dođu do plasmana u Ligu šampiona, a ovog puta je srpski šampion eliminisan od Makabija.
Prvi duel u Haifi je završen rezultatom 3:2, dok je u revanšu na stadionu “Rajko Mitić” bilo nerešeno (2:2), uz podatak da je Makabi do izjednačenja došao u poslednjim trenucima susreta nakon neopreznog autogola Milana Pavkova koji je u međuvremenu napustio Crvenu Zvezdu.
Nakon toga je Dejan Stanković podneo ostavku, a na njegovo mesto je stigao Miloš Milojević koji je u jednom trenutku bio prvi pomoćnik bivšeg fudbalera Intera i Lacija.
Ono što bi moglo da pomalo zabrine sve navijače Crvene zvezde je da njihov omiljeni tim nije toliko efikasan u domaćem prvenstvu kao što je to slučaj bio na startu sezone, pa su tako crveno-beli na tri poslednja susreta postigli četiri gola, a pamti se da je u jednom trenutku srpski šampion imao prosek od četiri data gola po susretu.
Ipak, u prošlom kolu nacionalnog šampionata su izabranici Miloša Milojevića slavili na veoma teškom gostovanju kod u tom trenutku prvoplasiranog Novog Pazara, a taj meč je završen rezultatom 1:2.
Pre toga je Zvezda i pored sjajne partije poražena u prvom kolu Liga Evrope na svom terenu od Monaka, a do jedinog gola francuski predstavnik je došao nakon penala posle jedne nesmotrene reakcije Slavoljuba Srnića.
Što se izostanaka tiče, Mirko Ivanić je još uvek rovit i po poslednjim inforacijama on neće biti spreman za ovaj meč, iako je otputovao u Tursku.

Naš predlog

Fudbaleri Trabzona imaju velikih problema u poslednje vreme, dok crveno-beli polako ali sigurno izlaze iz krize i mišljenja smo da srpski šampion neće doživeti poraz na ovom duelu, pa vam hrabro preporučujemo da probate sa duplom šansom X2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.58.

Isto tako aktuelni šampion Turske traži izlaz iz krize, i za očekivati je da Trabzon postigne makar jedan gol na ovom meču, a po našem mišljenju dužna mu neće ostati ni četa Miloša Milojevića, pa vam savetujemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.77.

Za kraj, Aleksandar Pešić je prošle sezone sa dosta uspeha igrao u turskoj Superligi, gde je igrajući za Karagumruk posigao četrnaest golova, a mišljenja smo da će ovaj fudbaler koji je do sada postigao četiri gola u svim takmičenjima, postići pogodak i na ovom nimalo prijatnom gostovanju.
Sve to kladionica Meridianbet plaća sa fenomenalnom kvotom 3.21.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.