Tip dana: Tenerife – Malaga: Od oba tima smo daleko više očekivali!

U ponedeljak je dosta slabija ponuda za klađenje nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko dana što je i te kako logično, pošto nam sledi reprezentativna pauza, a za vas smo ovog puta analizirali poslednji duel šestog kola španske Segunde, u kom će Tenerife na svom terenu ugostiti Malagu.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 21h.

Tenerife: Jako loše partije na startu sezone!

Fudbaleri Tenerifea su prošle sezone pružali fantastične partije i jako malo je nedostajalo da ovu ekipu gledamo ove sezone u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala.
Naime, ovaj tim je na kraju regularnog toka šampionata završio na petom mestu na tabeli što je donelo plasman u doigravanje.
U polufinalu plej-ofa Tenerife je eliminisao Las Palmas, i to pošto je slavio na oba duela, a u finalu je nažalost Đirona bila bolja.
Prvi meč je završen bez golova, a u drugom su Katalonci bez većih problema slavili sa 3:1, i na taj način došli do plasmana u društvo najboljih.
Popravni će fudbaleri Tenerifa imati već ove sezone, međutim, ako se po jutru dan poznaje, utisak je da će sve to biti izuzetno težak zadatak.
Naime, u ovom trenutku se Tenerife nalaze na katastrofalnom osamnaestom mestu na tabeli sa samo šest osvojenih bodova.
Do sada je prošlosezonski finalista plej-ofa odigrao pet mečeva u drugom rangu španskog prvenstva i ostvario samo jedan trijumf, jedan remi i čak tri poraza.
U prošlom kolu je osamnaestoplasirana ekipa na tabeli poražena na gostovanju kod Ibice, a taj duel je završen rezultatom 1:0.
Što se tiče partija na domaćem terenu do sada je Tenerife odigralo dva meča na svom stadionu i ostvarilo jedan trijumf i jedan remi, pa je sigurno da bi ova ekipa da i nakon trećeg meča na svom terenu ostane neporažena.
Na poslednjih pet međusobnih susreta između Tenerifa i Malage, dva puta je ova ekipa pobedila, dva puta je slavila Malaga a jednom je bilo nerešeno.

Malaga: Očekivali smo dosta više!

Pamtimo svi 2013. godinu kada je Malaga koja je u tom trenutku imala prebogate vlasnike dogurala do četvrtfinala Lige šampiona.
Za one koji se ne sećaju, ta ekipa zauzela je prvo mesto u grupi Lige šampiona u konkurenciji tada i dalje moćnog Milana, Zenita i Anderlehta.
Nakon toga je usledila eliminacija Porta u osmini finala bez primljenog gola (2:0, 1:0) i onda onaj strašni revanš u Dortmundu protiv Borusije.
U prvom meču na Rosaledi nije bilo golova, a u drugom smo prisutvovali jednom neverovatnom susretu, gde su mnogi već videli Malagu među četiri najbolje ekipe starog kontinenta.
Naime, vodila je Malaga 2:1 na Vestfalenu, da bi Rojs i Santana režirali neverovatan preokret, i to golovima u 91. i 93. minutu, nakon čega je Dortmund stigao do polufinala.
Pet godina nakon toga Malaga je ispala u Segundu, i do dana današnjeg se nisu vraćali u najkvalitetniji rang španskog fudbala, a kako sada stvari stoje utisak je da ova ekipa može da bude presrećna ukoliko i sledeće sezone igra u drugom po kvalitetu rangu španskog fudbala.
Nakon pet odigranih kola ekipa sa Rosalede je stacioniran na pretposlednjem mestu na tabeli sa samo tri osvojena boda, i to pošto je do sada Malaga ostvarila samo jedan trijumf, uz čak četiri poraza, čime je ova ekipa istakla ozbiljnu kandidaturu za selidbu u niži rang.
U prošlom kolu je nekadašnji četvrtfinalista Lige šampiona poražen na gostovanju kod Ueske, a taj duel je završen rezultatom 1:0.
Kada su u pitanju mečevi na gostovanjima, do sada je Malaga odigrala tri susreta van svog terena i doživela dva minimalna poraza, uz jedan trijumf, i to pomalo neočekivani kod Mirandesa, kada je bilo 1:3.
Ono što nikako nije dobro su mečevi na domaćem terenu gde su izabranici Pabla Guedea na dva odigrana susreta doživeli isto toliko poraza.

Naš predlog

Oba tima imaju dosta problema na startu sezone i sigurno je da će i jedni i drugi učiniti sve da dođu do trijumfa na ovom duelu, a to nam potencijalno može doneti golove na obe strane zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.06.

Iz istog razloga vam preporučujemo i da probate sa igrom 3+ za koju je Meridianbet odredio sjajan koeficijent 2.28.

Za kraj, ako se malo osvrnemo na tradiciju, doći ćemo do zaključka da je Malaga na poslednja dva međusobna susreta ostvarila trijumf, što ovoj ekipi možda daje i veće šanse kada je ovaj meč u pitanju, pa vam zbog svega toga savetujemo da probate sa duplom šansom X2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.76.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.