Tip dana: Sentral Kordoba – Himnasija: Gosti ne daju prvo mesto!

U utorak je nešto slabija ponuda za klađenje, pa smo za vas ovog puta analizirali duel argentinskog šampionata u kom će Sentral Kordoba dočekati Himnasiju.
Susret između ova dva tima je zakazan za 01:30h iza ponoći.

Sentral Kordoba: Sjajne partije na domaćem terenu u poslednje vreme!

Fudbalski klub Sentral Kordoba je osnovala grupu železničara 1906. godine i dobio je ime po Centralnoj železnici Kordobe koja je išla od železničke stanice Retiro do Kordobe kroz Rosario.
Zbog svega toga je i nadimak ovog tima “železnica”, a kako sada stvari stoje utisak je da ćemo ovu ekipu i naredne sezone gledati u društvu najboljih, što je svakako primarni cilj.
Naime, u ovom trenutku se Sentral Kordoba nalazi na 23. mestu na tabeli uz čak osam bodova viška u odnosu na poslednjeplasirani Aldosivi.
U poslednje vreme popularna “železnica” igra promenljivo, pa je tako ovaj tim na pet poslednjih susreta u najkvalitetnijem rangu argentinskog fudbala ostvario dva trijumfa, dva poraza, uz jedan remi, što i nije toliko loše s obzirom da je raspored bio izuzetno težak.
Primera radi u prošlom kolu je ova ekipa slavila na svom terenu protiv Godoj Kruza koji igra sjajno ove sezone što nam potvrđuje i sedmo mesto na tabeli, na kom se ovaj tim nalazi.
Taj duel je završen sa više nego ubedljivih 3:0, a sve je počelo jedanaestom minutu kada je Martinez doveo domaći tim u vođstvo.
Do kraja poluvremena mreže su mirovale, a onda je “železnica” preko Lopeza povisila na 2:0, da bi konačnih 3:0 za domaćina postavio svojim drugim golom Martinez, ovog puta sa bele tačke u 76. minutu.
Što se tiče partija na domaćem terenu do sada je tim koji se trenutno nalazi na 23. mestu na tabeli odigrao devet mečeva kao domaćin i ostvario četiri trijumfa, isto toliko poraza i jedan remi, a posebno treba naglasiti podatak da je Sentral Kordoba na četiri poslednja meča na svom stadionu ostvarila tri trijumfa i jedan remi, zbog čega sasvim sigurno u veoma lepom raspoloženju dočekuju tim iz La Plate koji ove sezone igra iznad svih očekivanja, pa nema nikakve sumnje da nas očekuje ispunjen stadion do poslednjeg mesta.
Za kraj, poslednji međusobni susret između ova dva tima odigran je prošle godine krajem oktobra, a na tom duelu na kom je Himnasija bila domaćin videil smo čak četiri gola pošto je na kraju bilo 2:2.

Himnasija: Može li ova ekipa do senzacije?

Himnasija je osnovana 3. juna 1887. godine, što joj daje za pravo da se diči činjenicom da je najstariji fudbalski klub koji još učestvuje u argentinskoj ligi, a zanimljivo je da je tim iz La Plate jedan od najstartijih fudbalskih klubova na celom kontinentu.
U sezoni kada se slavi 135 godina od osnivanja ovog kluba, Himnasija se nalazi na prvom mestu na tabeli argentinske lige!
Izabranici Nestora Gorosita igraju fantastično u ovogodišnjem izdanju “Lige Profesional” a pre ovog kola je tim iz La Plate imao bod viška u odnosu na drugoplasirani Tukuman i Boku Juniors koji imaju isti broj bodova.
Do sada je lider na tabeli odigrao devetnaest mečeva u najkvalitetnijem rangu argentinskog fudbala i ostvario deset trijumfa, šest remija i samo tri poraza.
U prošlom kolu je četa Nestora Gorosita odigrala jedan sjajan meč na svom terenu protiv Arsenal Sarandija i bez većih problema slavila sa 2:0.
Domaćin je do vođstva došao u 48. minutu preko Sose, da bi konačnih 2:0 samo nekoliko minuta kasnije postavio Kolazo.
Na poslednjih pet duela u “Ligi Profesional” lider na tabeli je ostvario dva trijumfa, dva remija i samo jedan poraz, i to na gostovanju kod Njuelsa kada je bilo 2:0.
Kada su u pitanju partije Himnasije na gostujućim terenima, do sada je ova ekipa odigrala deset mečeva na strani i ostvarila tri trijumfa, četiri remija i tri poraza.
Daleko bolje lider na tabeli igra na domaćem terenu, gde je klub iz La Plate do sada odigrao devet mečeva i ostvario sedam trijumfa i dva remija što ga čini najboljom domaćom ekipom u ligi, i što je svakako jedan od razloga što se Himnasija posle devetnaestog odigranog kola nalazila na prvom mestu na tabeli.
Za kraj, do sada su Himnasija i Sentral Kordoba odigrale tri međusobna susreta i tim iz La Plate nijednom nije doživeo poraz, pošto je dva puta slavio, a jednom je bilo nerešeno, uz podatak da ova dva tima po tradiciji uvek igraju mečeve sa velikim brojem golova.

Naš predlog

Iako Sentral Kordoba igra sjajno na domaćem terenu, veću prednost u ovom duelu dajemo gostima koji igraju fenomenalno ove sezone, o čemu nam najbolje svedoči podatak da je tim iz Plate ovo kolo dočekao na prvom mestu na tabeli, pa vam toplo preporučujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.60.

Ne treba isto tako nikoga da iznenadi ni ako gosti postignu dva ili više golova na ovom susretu, a sve to Meridianbet plaća sa kvotom 2.75.

Generalno, mišljenja smo da nas očekuje jedan efikasan duel, pa je možda i najidealnija kombinacija kada je ovaj susret u pitanju igra 3+, za koju je Meridianbet pripremio koeficijent 2.16.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.