Tip dana: Škotska – Ukrajina: Ukrajinci ponovo u Glazgovu, samo sad ulog nije Mundijal!

Od srede polako ali sigurno kreću mečevi u Ligi nacija, a za vas smo ovog puta analizirali susret između selekcija Škotske i Ukrajine.
Susret između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Škotska: Tradicionalno neugodni Škoti na domaćem terenu!

Škoti su na jedan dosta dobar način započeli svoje učešće u ovogodišnjem izdanju Lige nacija, pošto je u prvom kolu na domaćem terenu bez većih problema savladana Jermenija, rezultatom 2:0.
Međutim, odmah nakon toga je usledilo bolno otrežnjenje u gostima kod Irske, kada je ova selekcija slavila sa više nego ubedljivih 3:0.
Najzad, u prošlom kolu je selekcija sa Ostrva ponovo odigrala jedan sjajan meč i to ovog puta na strani kod Jermenije koju su savladali rezultatom 1:4, iako je domaćin prvi došao do vođstva, što je očigledno samo razljutilo Mektomineja i drugare, koji su nakon toga postigli čak četiri pogotka, a utisak je da je taj trijumf gostiju mogao da bude i ubedljiviji.
Ostaje žal što ovu selekciju nažalost nećemo gledati na Mundijalu, pošto su izabranici Stiva Klarka ispali u polufinalu baraža upravo od Ukrajinaca, koji im ovom prilikom dolaze u goste u okviru četvrtog kola Lige nacija.
Taj duel je završen rezultatom 1:3, što je u neku ruku možda bilo i iznenađenje, ako uzmemo u obzir šta se sve dešavalo u Ukrajiniji u prethodnih nekoliko meseci, ali i to da Škoti važe za reprezentaciju koja na domaćem terenu pruža fantastične partije, i često igra iznad mogućnosti.
Što se kvalifikacione grupe tiče, četa Stiva Klarka je na kraju kvalifikacija zauzela drugo mesto u grupi uz tri boda manjka u odnosu na prvoplasiranu Dansku, koja je odigrala jedne neverovatne kvalifikacije, pošto je na deset odigranih mečeva polufinalista poslednjeg Evropskog prvenstva ostvario čak devet trijumfa, uz samo jedan poraz, i to u poslednjem kolu u Glazgovu, kada je bilo 2:0.
Stiče se utisak čak i da su Škoti igrali fenomenalno, pošto su na deset odigranih mečeva ostvarili sedam trijumfa, dva remija i samo jedan poraz, i to naravno kod Danaca na strani.

Ukrajina: Pobeda gotovo sigurno donosi prvo mesto na tabeli!

Poput Škota, i Ukrajinci su sjajno započeli svoje učešće u trećem po kvalitetu reprezentativnom takmičenju, i to pošto su u prvom kolu slavili na teškom gostovanju kod Irska, kada je bilo 0:1, a koliko je domaći teren u Irskoj neugodan verovatno su najbolje videli Škoti koji su tamo glatko poraženi rezultatom 3:0.
Nakon toga je usledio meč sa Jermenima, i u tom duelu su Ukrajinci ponovo prikazali jednu sjajnu partiju i bez većih problema slavili rezultatom 3:0.
Najzad, u prošlom kolu su Zinčenko i drugari remizirali na svom terenu protiv Iraca, a taj duel koji je odigran na neutralnom terenu u Poljskoj je završen rezultatom 1:1.
Ukrajinci su igrali jako dobro i u kvalfikacijama za Svetsko prvenstvo koje će za dva meseca biti održano u Kataru, ali ipak nisu uspeli da dođu do plasmana na isto.
Podatak koji svakako treba napomenuti je da fudbaleri Ukrajine u kvalifikacijama nisu doživeli niti jedan poraz, pošto su na osam odigranih susreta ostvarili dva trijumfa, uz čak šest remija.
Nije se ova selekcija nimalo obrukala ni u dvomeču sa aktuelnim svetskim prvacima Francuzima, pošto su ove dve reprezentacije oba puta podelile bodove, a oba puta je rezultat bio 1:1.
Te sjajne partije izabranika selektora Petrakova su ovoj selekciji donele polufinale baraža, gde je Ukrajina bez većih problema u gostima savladala Škotsku sa 1:3, međutim, Ukrajina je nažalost u finalu doigravanja poražena od Velsa, a Garet Bejl i drugari su na tom susretu slavili rezultatom 1:0. Tragičar je bio Jarmolenko koji je postigao autogol desetak minuta pred odlazak na pauzu.
Za kraj, izabranici Oleksandra Petrakova bi eventualnim trijumfom na ovom duelu protiv Škota možda i definitivno obezbedili prvo mesto na tabeli i plasman u višu diviziju, ali će sve to svakako biti izuzetno težak zadatak.

Naš predlog

Kao što smo već napomenuli, ove dve selekcije su nedavno odigrale međusobni meč u okviru baraža za odlazak na Svetsko prvenstvo, kada su Ukrajinci slavili sa 1:3.
Ipak, poznato je koliko dobro Škoti igraju na svom terenu, pa vam zato savetujemo da probate sa duplom šansom 1X za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.42.


I ovog puta se vrlo lako može desiti da vidimo dosta golova, pa vam hrabro preporučujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.42.

Za kraj, Škoti sasvim sigurno imaju ogroman motiv na ovom susretu pošto im eventualna pobeda donosi prvo mesto na tabeli, uoči dva poslednja kola pa vam zbog svega toga toplo preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet odredila koeficijent 2.55.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.