Tiket dana (petak, 23.09.2022)

Tiket dana

Za vikenda nas ipak očekuje nešto bolja ponuda s obzirom da pored Lige nacija imamo i redovna kola u nižim ligama širom Evrope. Ovo je tiket za petak, uz napomenu da neke kvote mogu kasnije biti izmenjene.

Nemačka – Mađarska – GG3+ @ 2.44 u Meridianbet

U konkurenciji Italije Engleske i Nemačke, posle četiri kola u ovoj grupi, u vođstvu je Mađarska. Da, dobro ste pročitali, Mađari imaju sedam bodova, jedan više od ”Pancera” koji su trenutno drugi. Ova situacija se dogidla ponajviše zbog dve pobede Mađarske nad Engleskom. Ako je prva, ostvarena minimalnim rezultatom u Budimpešti, donekle bila iznenađenje, ali ne i senzacija, ona na Vembliju od 4:0 šokirala je planetu. Ovo je prva godina u kojoj Mađarska igra u A diviziji, a pošto ih neće biti na Mundijalu, maksimalo su se posvetili ovom takmičenju. Ukoliko bi se kvalifikovali za završni turnir, na kome će pobednici četiri grupe iz A divizije igrati za pehar, bio bi to najveći uspeh ove selekcije od vremena ”lake konjice”. Nemačka takođe želi trofej koji im nedostaje, za sada su bez poraza u prva četiri kola, ali imaju samo jednu pobedu. Ostvarili su je protiv Italije u prošlom kolu, dok su upisali po jedan remi u duelima sa sve tri selekcije. Podsetimo da su se Nemačka i Mađarska srele i na poslednjem EURU, taj meč je odigran takođe u Nemačkoj, a završen je nerešenim rezultatom 2:2. Nerešeno je bilo proletos i u Budimpešti, pa se može reći da Mađari ne odgovaraju Nemcima kao rival. Obaška i to što niti je ”Elf” ono što je bio, niti je Mađarska tim protiv koga možete unapred upisati bodove. Naš predlog su golovi, biće ih barem tri, a trebalo bi da se tresu obe mreže. Za GG3+ kvota je 2.44 u kladionici Meridianbet.

Bosna i Hercegovina – Crna Gora – 1x,0-2 @ 1.93 u Meridianbet

Veoma zanimljiv rasplet očekuje nas u ovoj grupi divizije B. Pred poslednja dva kola u vođstvu je Bosna i Hercegovina sa 8 bodova, Crna Gora ima jedan manje, a u igri je i Finska koja je osvojila 4 boda i njima bi u regionalnom derbiju najviše odgovarao nerešen rezultat. Na poslednjem mestu u grupi je Rumunija sa samo tri boda, i oni će pokušati da u poslednje dve utakmice izbegnu selidbu u C diviziju. U prvom duelu između Bosanaca i Crnogoraca odigranom u Podgorici bilo je nerešeno. Tada je Menalo doneo prednost gostima, a bod ”Sokolovima” spasio je Marušić. Veliki je ulog u ovom meču, pobednik će gotovo sigurno biti u narednom izdanju u diviziji A, nije zanemarljiv ni komšijski prestiž. Videćemo na koje snage mogu da računaju selektori, ali je domaći teren ipak donosi prednost i tu leži veća šansa Bosanaca, pogotovo što je u pitanju Bilino polje u Zenici. Crna Gora je ubedljivom pobedom u Rumuniji pokazala da može biti opasna i van Podgorice, pa izbegavamo čistu jedinicu i predlažemo duplu šansu na domaćina uz mali broj golova. Za 1x,0-2 u kladionici Meridianbet kvota iznosi 1.93.

Finska – Rumunija – 1 @ 2.30 u Meridianbet

Ovo je druga utakmica iz grupe u kojoj su Bosna i Hercegovina i Crna Gora. Po tabeli, ovo je bitka za izbegavanje poslednjeg mesta i selidbe u C diviziju. Ipak, kada se bolje pogleda, čak i Finci imaju šansu da završe kao prvi. Neophodno je da pobede Rumune i u poslednjem kolu Crnu Goru u Podgorici, a da Bosna ne osvoji više od jednog boda u dva preostala kola. Dakle, ne zavsi sve od Finaca, a glavni razlog za to je gol koji su primili od Bosne u Helsinkiju u sudijskoj nadoknadi, pa su ostali bez već viđenog trijumfa. Uprethodna dva kola Finci su izgubili i u Rumuniji i u Bosni, pa se čini da su u ta dva meča prokockali svoje šanse. Bilo kako bilo, na svom terenu su sasvim druga ekipa i sumnjamo da će Rumunija nešto učiniti. Ova selekcija ima vrlo perspektivnu reprezentaciju, ali se pravi rezultati očekuju u nekom drugom ciklusu. Taj trijumf protiv Finske jedini im je u ovoj Ligi nacija, a na sva ostala tri meča upisali su poraze i to bez postignutog gola. Ako žele da opstanu u B diviziji ne smeju da izgube, ali će se, po nama, upravo to dogoditi. Za jedinicu se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent 2.30.

Ukupna kvota na tiketu za petak u kladionici Meridianbet iznosi 10.83.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.