Tip dana: Italija – Engleska: Albion se sveti za poraz u finalu EURA!

U petak je veoma interesantna ponuda za klađenje, a svakako najinteresantniji meč petog kola Lige nacija se igra na “Đuzepe Meaci” gde će u reprizi finala poslednjeg Evropskog prvenstva Italijani ugostiti Englesku.
Početak meča je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Italija: I dalje boli neodlazak na Mundijal!

Dobro poznato je da su Italijani prošle godine možda i pomalo neočekivano došli do titule na Evropskom šampionatu i to nakon pobede u finalnom susretu nad Engleskom.
Penali su na kraju odlučili pobednika, a sigurno je da je jedan od najzaslužnijih ljudi za tu titulu “Azura” selektor Roberto Mančini, koji je pre toga bio dosta osporavan.
Međutim, kada su svi očekivali da Italijani zablistaju i na ovogodišnjem Mundijalu u Kataru, mimo svih očekivanja ova selekcija nije uspela da dođe do plasmana na Svetsko prvenstvo i to nakon poraza u polufinalu baraža od Makedonaca u Palermu, kada je bilo 0:1.
Ono što je veoma interesantno je podatak da je ovo drugi uzastopni Mundijal koji će proteći bez “Azura”, ali je i pored toga Mančini dobio podršku Saveza.
Što se tiče ovogodišnjeg izdanja Lige nacija, aktuelni šampion Evrope se trenutno nalazi na trećem mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na prvoplasirane Mađare, koji se potpuno neočekivano nakon četiri odigrana kola nalaze na prvom mestu na tabeli.
Do sada su izabranici Roberta Mančinija odigrali četiri meča u trećem po važnosti reprezentativnom takmičenju i ostvarili jedan trijumf, dva remija i jedan poraz.
Utisak je da je sve bilo kako treba do meča poslednjeg kola, u kom su Italijani doživeli pravu katastrofu na gostovanju kod Nemačke, kada je bilo 5:2.
Deluje da su “Azuri” možda dobro i prošli na tom susretu pošto su jednom trenutku “Panceri” vodili sa 5:0, da bi Gnonto i Bastoni do kraja susreta malo ublažili poraz.
Kada su u pitanju partije na domaćem terenu do sada su Italijani odigrali dva meča na svom stadionu i ostvarili jedan trijumf i jedan remi.
Što se tiče međusobnih mečeva sa Englezima, nakon finalnog susreta sa Evropskog prvenstva, ove dve selekcije su se sastale i u Ligi nacija, ali je taj meč dobrano razočarao, pošto u Vulverhemptonu nije bilo golova.

Engleska: “Gordi Albion” ne blista u Ligi nacija!

Kao što smo već napomenuli, Englezi su poraženi u finalu Evropskog prvenstva od Italijana, nakon lošijeg izvođenja jedanaesteraca, i to u duelu koji je odigran na “Vembliju” gde je “Gordi Albion” igrao praktično pred svojim navijačima.
Ako je za utehu, izabranici selektora Sautgejta su bez većih problema uspeli da dođu do plasmana na Mundijal i to pošto su zauzeli prvo mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi uz šest bodova viška u odnosu na drugoplasiranu selekciju Poljske.
Na deset odigranih mečeva Engleska je ostvarila čak osam trijumfa, uz dva remija i to protiv Poljske u gostima, ali i protiv sve bolje Mađarske na domaćem terenu.
Ipak, kada je u pitanju ovogodišnje izdanje Lige nacija, “Gordi Albion” ni najmanje ne liči na onu reprezentaciju iz kvalifikacija za Mundijal, pošto se u ovom trenutku izabranici Gareta Sautgejta nalaze na poslednjem mestu na tabeli sa samo dva osvojena boda.
Poražavajuće deluje podatak da finalista Evropskog prvenstva na četiri susreta trećeg po važnosti reprezentativnog takmičenja još uvek ne zna za trijumf, pošto je Engleska do sada doživela dva poraza i dva puta remizirala.
Sve je krenulo od prvog kola i duela sa selekcijom Mađarske na strani, u kom je “Gordi Albion” poražen rezultatom 1:0.
Nakon toga su usledila dva remija i to prvo protiv Nemaca na gostovanju, ali i na domaćem terenu protiv Italijana, u reprizi finala Evropskog prvenstva, kada nije bilo golova.
Najzad, u prošlom kolu je četa Gareta Sautgejta doživela pravu katastrofu na domaćem terenu protiv Mađarske, pošto je taj duel završen jednim neverovatnim rezultatom 0:4.
Ovakav rezultat, podsetio je mnoge u Engleskoj na 1953. godinu i legendarnu pobedu Mađarske na “Vembliju”, kada su Ferenc Puškaš, Šandor Kočiš i drugovi savladali domaćina 6:3, dok je nekoliko meseci kasnije u Budimpešti bilo čak 7:1

Naš predlog

Oba tima su u prethodnom meču u Ligi nacija doživela debakle, pa je sigurno da će i jedna i druga reprezentacija učiniti sve da se iskupi svojim pristalicama, zbog čega se vrlo lako može desiti da nam ovaj duel na “Đuzepe Meaci” donese pregršt golova, pa vam zato savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila sjajnu kvotu 2.24.

Iz potpuno istog razloga vam savetujemo i da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa takođe dosta dobrom kvotom 1.94.

Za kraj, Italijani zaista retko gube na domaćem terenu i mišljenja smo da to neće biti slučaj ni ovog puta zbog čega vam preporučujemo da odigrate duplu šansu na “Azure” 1X, za koju je Meridianbet odredio koeficijent 1.49.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.