Tip dana: Norveška – Srbija: Vikinška topovnjača protiv srpske haubice, Haland protiv Mitra za trijumf u grupi!

U utorak su na programu završni mečevi grupne faze ovogodišnjeg izdanja Lige nacija, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran u Oslu, gde će selekcija Norveške dočekati Srbiju u meču koji će nam dati odgovor na pitanje koja od ove dve reprezentacije će u sledećem izdanju Lige nacija igrati u A diviziji.
Početak meča je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Norveška: “Vikinzi” blistaju na krilima nestvarnog Halanda!

Iako Norvežani dosta dugo ne uspevaju da se plasiraju na neko veliko takmičenje, mora se priznati da ova selekcija igra zaista lepršav fudbal, i sigurno je da je možda i najbolji pokazatelj za to trenutno prvo mesto na tabeli B divizije Lige nacija, uz isti broj bodova kao i drugoplasirana Srbija, koja između ostalog i dolazi u goste kod “vikinga” u poslednjem kolu, pa je jasno da će međusobni susret između ove dve izuzetno dobre selekcije dati odgovor na pitanje ko će na kraju doći do plasmana u A diviziju, što bi svakako bio veliki uspeh i za jednu i za drugu reprezentaciju.
Podsećamo vas da su ne tako davno Norveška i Srbija ukrstili koplja u polufinalu baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo, u kom su “Orlovi” slavili rezultatom 1:2, što je bez ikakve sumnje bio jedan od najboljih mečeva Srbije u poslednjih nekoliko godina.
Kada je u pitanju ovogodišnje izdanje Lige nacija, do sada su sjajni Haland i drugari odigrali pet mečeva u trećem po važnosti takmičenju reprezentacija, i ostvarili tri trijumfa, jedan remi, ali i jedan poraz, i to baš u prošlom kolu na gostovanju kod Slovenije kada je bilo 2:1.
Gosti su prvi došli do vođstva na tom susretu i to preko Halanda početkom drugog poluvremena, ali je nakon toga domaćin zaigrao dosta bolje nego što je to bio slučaj do tada i prvo poravnao rezultat preko Šporara u 69. minutu susreta, da bi na desetak minuta pred istek regularnog toka Šeško doneo pobedu Sloveniji kojom je ovaj tim pobegao sa dna tabele i sada ima dva boda viška u odnosu na Švedsku koja je na pragu eliminacije iz B divizije.
Pre toga su Haland i drugari odigrali nekoliko zaista fantastičnih mečeva. Sve je krenulo od trijumfa na gostovanju kod u tom trenutku favorizovane Srbije, a taj duel na najvećem srpskom stadionu je završen rezultatom 0:1.
Nakon toga su Norvežani slavili i na gostovanju kod Švedske kada nije bilo golova, posle čega je usledio pomalo i iznenađujući remi na domaćem terenu sa Slovenijom, kada nije bilo golova.
Najzad, posle tog remija su Norvežani još jednom savladali Švedsku, ovog puta pred svojim navijačima rezultatom 3:2 uz nova dva gola fenomenalnog Halanda.
Za kraj, kada su u pitanju partije na domaćem terenu, do sada je lider na tabeli odigrao dva susreta pred svojim navijačima, i kao što smo već napomenuli, ostvario jedan trijumf protiv Švedske, i odigrano nerešeno sa Slovenijom, što bi možda ovu selekciju na kraju moglo i da košta plasmana u A diviziju.

Srbija: Piksi je preporodio “Orlove”!

I pored toga što je Srbija poslednji put na Evropskom prvenstvu nastupala još 2000. godine, ruku na srce pod imenom Jugoslavija, “Orlovi” su redovni na Svetskim šampionatima.
Na prošlom Mundijalu ova selekcija nije uspela da dođe do plasmana u narednu fazu, iako je sve krenulo sjajno, nakon trijumfa u prvom kolu nad Kostarikom.
Međutim, nakon toga je tim koji je u tom trenutku predvodio Mladen Krstajić doživeo poraz prvo od Švajcaraca, a potom i od Brazila, pa je posle prve faze morao da pakuje kofere.
Što se tiče kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru koje će početi za nešto manje od dva meseca, “Orlovi” su na kraju zauzeli prvo mesto u grupi, ispred Portugala, a upravo ovu reprezentaciju su izabranici Dragana Stojkovića savladali u poslednjem kolu kvalifikacija, i to u gostima, nakon onog pogotka Aleksandra Mitrovića u poslednjim trenucima utakmice.
Nema nikakve sumnje da je upravo popularni “Piksi” najzaslužniji za preporod srpske reprezentacije, pa svakako da je direktan plasman na Mundijal bio samo kruna sjajnih igara u poslednje vreme.
Što se tiče ovogodišnjeg izdanja Lige nacija, Dušan Tadić i drugari nisu na najbolji način startovali u ovom takmičenju, pošto su odmah u prvom kolu doživeli poraz na svom terenu protiv Norveške, kada je bilo 0:1.
Usledio je susret sa tradicionalno neugodnom Slovenijom na najvećem srpskom stadionu koju je četa Dragana Stojkovića ispratila kući sa četiri gola u mreži, pošto je na kraju bilo 4:1, a posle tog trijumfa nad susedima, “Orlovi” su slavili i na veoma teškom gostovanju kod Švedske, kada je bilo 0:1.
Posle toga je Srbija gostovala kod Slovenije, taj meč je završen rezultatom 2:2, iako je trenutno drugoplasirani tim na tabeli imao prednost od dva gola razlike na poluvremenu, ali su nakon toga fudbaleri domaće selekcije zaigrali dosta bolje i uspeli da postignu dva gola u kratkom vremenskom intervalu, pa je na kraju bilo 2:2.
Najzad, u prošlom kolu je srpski nacionalni tim odigrao verovatno i svoj najbolji meč u ovogodišnjem izdanju Lige nacija, pošto je na stadionu “Rajko Mitić” savladana Švedska sa više nego ubedljivih 4:1, što je bilo dovoljno za plasman na deobu prvog mesta, a sve to zahvaljujući Sloveniji koja je posle preokreta uspela da savlada Norvežane.
Kada su u pitanju mečevi na strani, Piksijevi izabranici su do sada odigrali dva duela na strani i ostvarili jedan trijumf i to kao što smo već napomenuli protiv Švedske, i remi sa Slovenijom, a ovoga puta je pobeda imperativ, pošto ona donosi prvo mesto na kraju i plasman u plej-of Lige nacija.

Naš predlog

Kod obeju selekcija je bez ikakve sumnje najbolji napadački deo tima, pa nam sve to obećava dosta golova u Oslu, iako je ulog ogroman, i preporučujemo vam da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.06.

“Orlovi” su već u prethodnih nekoliko odlučujućih mečeva koje su igrali na strani pokazali veliki karakter, pa tako svi pamte onaj trijumf upravo nad Norveškom u polufinalu baraža za Evropsko prvenstvo, ali i pobedu protiv Portugala koji je između ostalog i doneo plasman na Svetsko prvenstvo. Zbog svega toga vam savetujemo da probate sa duplom šansom X2 za koju je Meridianbet odredio koeficijent 1.56.

Za kraj, za one najhrabrije, savetujemo vam da probate sa čistom dvojkom koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 3.15.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.