Derbi dana: Portugal – Španija: Ko vlada Iberijskim poluostrvom?

Utorak nam donosi pregršt veoma interesantnih mečeva u završnom kolu grupne faze ovogodišnjeg izdanja Lige nacija, a derbi dana se bez ikakve sumnje igra u Bragi gde će Portugal na popularnom “Kamenolomu” ugostiti Španiju.
Susret između ove dve i te kako kvalitetne selekcije je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Portugal: Kristijano Ronaldo i drugari drže sve u svojim rukama!

Portugal je pre svega došao do svog primarnog cilja, a to je plasman na Svetsko prvenstvo, ali ne direktno, već preko baraža.
Naime, šampion Evrope iz 2016. godine kolo pre kraja kvalifikacija nalazio se na prvom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i drugoplasirana Srbija, ali uz bolju gol razliku u odnosu na “Orlove”.
Kada su svi očekivali rutinsku pobedu Kristijana Ronalda i drugara, Srbija je odigrala svoj verovatno i najbolji meč u poslednjih desetak godina i u sred Lisabona slavila sa 1:2, a odlučujući gol postigao je Aleksandar Mitrović u poslednjim trenucima susreta.
Ipak, nakon toga su Portugalci u baražu preko Turske i Severne Makedonije bez većih problema došli do plasmana na Mundijal, ali se mora priznati da im je veliku uslugu učinila upravo Makedonija koja je u polufinalu doigravanja eliminisala aktuelnog šampiona Evrope – Italiju, što je bila prava senzacija.
Što se tiče ovogodišnjeg izdanja Lige nacija, četa selektora Santoša drži apsolutno sve u svojim rukama uoči poslednjeg kola, pošto se u ovom trenutku Portugal nalazi na prvom mestu na tabeli uz dva boda viška u odnosu na drugoplasiranu Španiju, a kako će upravo ove dve reprezentacije ukrstiti koplja u poslednjem meču grupne faze, jasno je da je ovoj selekciji dovoljan i bod kako bi ponovo došli do završnice trećeg po važnosti takmičenja reprezentacija.
U prošlom kolu je lider na tabeli odigrao jedan fantastičan meč na gostovanju kod Češke, i bez većih problema slavio rezultatom 0:4.
Strelci za prvog osvajača Lige nacija bili su Dalo koji je postigao dva pogotka, kao i Fernandeš i Diego Žota, a treba napomenuti da su Česi u finišu prvog poluvremena promašili jedanaesterac.
Za kraj, kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu u ovogodišnjem izdanju Lige nacija, Portugalci su odigrala dva susreta na svom stadionu i ostvarili dva lagana trijumfa, bez primljenog pogotka, uz sjajnu gol razliku 6:0, pa je sva prilika da Špance očekuje veoma težak ispit.

Španija: “Furija” porazom od Švajcarske dovela sebe u nezgodnu situaciju!

Utisak je da su Španci sve ono dobro što su uradili u dosadašnjem toku ovogodišnjeg izdanja Lige nacija prosuli u poslednjem kolu, kada su na svom terenu mimo svih očekivanja poraženi od Švajcarske, rezultatom 1:2.
Nakon tog bolnog poraza, izabranici Luisa Enrikea se nalaze na drugom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na prvoplasirani Portugal, kod koga između ostalog i gostuju u ovom kolu, pa je računica jasna, ukoliko “furija” želi da dođe do završnice Lige nacija moraće da slavi na ovom susretu, što će sasvim sigurno biti izuzetno težak zadatak.
Kada je u pitanju taj susret sa Švajcarcima, gosti su sredinom drugog poluvremena preko Akanđija došli u vođstvo, a izjednačenje Špancima doneo je Žordi Alba golom u 55. minutu susreta.
Ipak, samo tri minuta kasnije je Embolo na asistenciju Akanđija doveo Švajcarce u vođstvo, što se ispostavilo i konačnim rezultatom susreta.
Velika šteta za selekciju Španije, koja je pre toga vezala četiri meča bez poraza i držala je prvo mesto u grupi.
Sve je krenulo od susreta sa upravo Portugalom koji je završen rezultatom 1:1, a nakon toga je “furija” remizirala i na veoma teškom gostovanju kod Češke kada je bilo 2:2.
Nakon toga su izabranici Luis Enrikea vezali dva veoma važna trijumfa, i to prvo protiv Švajcaraca u gostima, ali i protiv Čeha na svom terenu, a na oba meča Španci nisu primili nijedan gol.
Što se tiče Svetskog prvenstva koje se ozbiljno približilo, ova selekcija će biti u grupi sa Nemačkom, Kostarikom i Japanom, pa pitanje prolaska u narednu fazu zaista ne bi smelo da se dovede u pitanje, iako Japanci umeju da budu izuzetno neugodan rival za svaku reprezentaciju.
Što se tiče međusobnih susreta sa Portugalom, veoma zanimljivo izgleda podatak da su četiri poslednja meča između ove dve selekcije završene nerešeno, a poslednji put je kao što smo već napomenuli bilo 1:1.

Naš predlog

Nema nikakve sumnje da nas očekuje jedan zaista fenomenalan meč pošto se radi o dve izuzetno kvalitetne selekcije, a kako je ulog prvo mesto na tabeli i plasman na završnicu Lige nacija, ne treba ovde očekivati previše golova pa vam hrabro preporučujemo da probate sa igrom 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.70.

Izabranici selektora Santoša će učiniti sve da ne izgube na ovom susretu pošto im to garantuje prvo mesto na tabeli, a mišljenja smo da će Kristijano Ronaldo u tome i uspeti zbog čega vam savetujemo da probate sa kombinacijom 1X&0-3 za koju je Meridianbet odredio koeficijent 1.76.

Za kraj, ne treba nikoga da iznenadi ukoliko se ovaj meč u Bragi završi bez pobednika, pa vam hrabro savetujemo da odigrate X koji Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 3.20.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.