Tip dana: CSKA Moskva – Soči: Moskovljani posle duže vremena ponovo blistaju!

U sredu je posle nekoliko dana koja su bila u znaku Lige nacija, nešto slabija ponuda za klađenje, pa smo za vas ovog puta analizirali jedan meč ruskog Kupa u kom će CSKA u prestonici Rusije dočekati Soči.
Duel između ove dev sjajne ekipe je zakazan za 19 časova.

CSKA Moskva: Tim iz prestonice igra sjajno u poslednje vreme!

Iza Moskovljana je nekoliko poprilično sušnih godina u kojima nekadašnji osvajač Liga Evrope (tadašnjeg Kupa UEFA) nije uspevao da dođe do plasmana u neko od evropskih takmičenja.
Ovog puta se to svakako neće desiti zbog poznatih sankcija ruskom fudbalu od strane UEFA, ali se mora priznati da tim iz prestonice Rusije posle duže vremena igra zaista sjajan fudbal.
Naime, u ovom trenutku se CSKA nalazi na sjajnom trećem mestu na tabeli uz šest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Zenit.
Do sada su Milan Gajić i drugari odigrali deset mečeva u najkvalitetnijem rangu ruskog fudbala i ostvarili šest trijumfa, dva remija i dva poraza.
Na poslednjih pet mečeva Moskovljani su ostvarili tri trijumfa, jedan remi i jedan poraz, i to baš u prošlom kolu na gostovanju kod gradskog rivala Torpeda kada je bilo 1:0, i pored toga što je gostujući tim na tom susretu uputio čak 22 udarca ka golu protivnika, ali nažalost lopta nije htela u gol.
Taj poraz svakako ne umanjuje utisak da CSKA posle duže vremena podseća na onu ekipu koja je pre nekoliko godina do poslednjeg kola vodila veliku borbu sa Zenitom i ostalim rivalima za titulu šampiona Rusije.
Što se tiče mečeva na domaćem terenu do sada je klub iz prestonice odigrao pet susreta na svom stadionu i ostvario isto toliko trijumfa uz fantastičnu gol razliku 17:4.
Ruski Kup se od ove sezone igra u drugačijem formatu, koji za sada u potpunosti odgovara Moskovljanima koji se posle dva odigrana kola nalaze na prvom mestu na tabeli sa maksimalnim brojem bodova.
Naime, u prvom kolu je četa trenera Vladimira Fedotova slavila na gostovanju kod Torpeda kada je bilo 2:0, da bi u prošlom kolu CSKA slavio na svom stadionu protiv Urala, a taj duel je završen rezultatom 2:1, zbog čega fudbaleri ove ekipe u sjajnom raspoloženju iščekuju meč sa Sočijem kome će ovo biti poslednja prilika da uhvati priključak i umeša se u borbu za završnicu Kupa.

Soči: Može li Soči da ponovi prošlu sezonu?

Mimo svih očekivanja, fudbaleri Sočija su prošlu sezonu završili na sjajnom drugom mestu na tabeli, što bi da nije bilo sankcija od strane UEFE ovom timu donelo plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona.
Na kraju je ova ekipa imala devet bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Zenit, ali i tri boda više od trećeplasiranog Dinama iz Moskve, a ne treba zaboraviti da je Soči prošle sezone u kvalifikacijama za Ligu konferencija eliminisan od Partizana.
U međuvremenu je Soči u letnjem prelaznom roku ostao bez nekoliko veoma bitnih fudbalera, a tu pre svih mislimo na odlaske Kasijere i Rodirigaa u redove aktuelnog šampiona Zenita, koji je tako uspeo da oslabi tim koji je prošle sezone završio odmah ispod njih na tabeli.
Kada je u pitanju ovogodišnje izdanje ruske Premijer lige, u ovom trenutku se ova simpatična ekipa nalazi na šestom mestu na tabeli uz devet bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Zenit, koji i ove godine vodi glavnu reč u ruskom prvenstvu.
Do sada su izabranici Vadima Garanina odigrali deset mečeva u najkvalitetnijem rangu ruskog fudbala i ostvarili pet trijumfa, dva remija i tri poraza, a u prošlom kolu je vicešampion Rusije samo remizirao na svom terenu protiv Fakela, kada je bilo 1:1.
Što se tiče ruskog Kupa, Soči se do sada nažalost nije proslavio pošto se nakon dva odigrana kola ova ekipa nalazi na poslednjem mestu na tabeli bez osvojenih bodova.
U prvom kolu je četa trenera Garanina poražena na gostovanju kod Urala, kada je bilo 2:0, da bi u prošlom kolu Soči doživeo neprijatan poraz na svom terenu od Torpeda iz Moskve, a taj duel je završen rezultatom 1:3.
Kako sada stvari stoje ukoliko vicešampion Rusije izgubi i na ovom susretu sva je prilika da neće biti u prilici da dođe do završnice ruskog Kupa, pa deluje da je gostovanje kod ekipe CSKA koja igra sjajno u ovom šampionatu došlo u najgorem mogućem trenutku.

Naš predlog

Utisak je da nas očekuje jedan izuzetno zanimljiv meč u kome prednost ipak dajemo Moskovljanima koji u poslednje vreme igraju sjajno na domaćem terenu, pa vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.08.

Ako se malo osvrnemo na tradiciju doći ćemo do zaključka da nam međusobni susreti između ova dva tima uvek donese dosta golova, a po našem mišljenju to će biti slučaj i ove večeri, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet odredila koeficijent 1.76.

Za kraj, vrlo lako se može desiti da Moskovljani postignu dva ili više golova na ovom susretu, pa je odlična kombinacija za ovaj duel u prestonici Rusije igra D2+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.94.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.